Ідеї оригінального декору дзеркала власними руками

Один із способів надати інтер’єру індивідуальності — прикрасити його власноруч зробленими речами. А ще творчість — це завжди дуже цікаво та захопливо! У новій статті ми підготували для вас кілька варіантів декору дзеркала власними руками. Створюйте затишок вдома та насолоджуйтесь творчістю разом з EVA Blog!

Декор дзеркала за допомогою плівки

Якщо ваше дзеркало без рами, можна нанести на нього малюнок за допомогою плівки. Для цієї мети ідеально підходить плівка Oracal. Зверніть увагу на серії металік з сяйливими відтінками бронзи, золота та срібла: вони ідеально підходять для прикрашання дзеркал.

  1. Намалюйте візерунок на плівці та виріжте його ножицями. Інший варіант — знайти в інтернеті готовий малюнок у векторному форматі та замовити друк на плівці з вирізанням фрагментів. Це можна зробити в будь-якому рекламному агентстві. Другий спосіб буде більш охайним.
  2. Підготуйте дзеркало для наклеювання плівки: ретельно помийте та знежирте його. Потім злегка збризніть водою, щоб можна було скоригувати наклейку плівки.
  3. З готового трафарету зніміть захисний шар та наклейте на дзеркало. Добре розрівняйте його та розгладьте кожну деталь, вигнавши з-під неї всю воду.
  4. Злегка пригрійте феном та виправте недопрацювання, якщо вони є.

За бажання декор із плівки можна додатково прикрасити намистом, бісером або стразами.

 

Об’ємний декор дзеркала власними руками

Об’ємне декорування дозволяє використовувати найрізноманітніші матеріали, від страз до дерева. Цей спосіб особливо корисний, якщо ваш інтер’єр має чітко виражену тематику.

Для початку варто придбати спеціальний клей для стразів або акваріумний силіконовий герметик (обов’язково прозорий). Зазвичай клей можна використовувати лише на горизонтальній поверхні, герметик — на будь-якій. Утім, краще перечитайте інструкцію виробника, щоб отримати охайний результат.

  1. Нанесіть краплину клею на дзеркало.
  2. Прикладіть до нього декоративний елемент та злегка притисніть його.

Будьте обережні: найчастіше клей або герметик майже неможливо видалити зі скла або дзеркала, тому намагайтеся з першого разу зробити все акуратно. Для початку можна потренуватися на маленькому шматочку дзеркала, наприклад, на упаковці косметики.

Цікаво на темуІдеї весняного декору дому своїми руками

Малювання  фарбами по дзеркалу

Цей метод можна використовувати окремо або ж доповнити ним плівку чи стрази. За допомогою спеціальної фарби для дзеркал можна окреслити візерунок контуром або ж власноруч створити на дзеркалі малюнок.

Щоб зрозуміти товщину лінії та густоту фарби, спочатку потренуйтеся на чернетці — маленькому непотрібному дзеркалі, а потім вже переходьте до чистового малювання. Як варіант, можна нанести мереживний узор по периметру дзеркала та прикрасити його крупним камінням із кольорового скла.

 

Рама для дзеркала з бісеру

Ще один цікавий варіант декорування дзеркала без рами. Дрібні намистини добре пропускають світло та чудово виглядають на поверхні дзеркала, що відбиває його. Найкраще придбати кілька різновидів бісеру в різних відтінках: це допоможе підкреслити фактурність та переходи кольорів.

  1. Ретельно помийте та знежирте поверхню дзеркала.
  2. За допомогою паперового малярного скотчу відділіть майбутню раму, котру будете декорувати.
  3. На майбутню раму нанесіть герметик товщиною біля 1 мм. Зверніть увагу, що приблизно за годину силікон застигне, а працювати з ним можна не довше 20 хвилин. Потім він стане надто густим і непридатним до роботи. Тому наносьте його не на всю раму, а лише на її частину.
  4. Насипте на аркуш паперу бісер, зігніть його та починайте насипати намистинки на герметик.
  5. Обережно розрівняйте так, щоб намистинки не натрапляли одна на одну та щоб між ними не було пустих проміжків. За бажання можна в процесі створення рами додавати великі скляні камінці.
  6. Коли рама буде готова, зніміть захисну стрічку. За добу герметик повністю застигне, і дзеркало можна буде повісити на місце.

Визначаючи ширину майбутньої бісерної рами, важливо пам’ятати, що надто вузька, як і заширока, може виглядати не гармонійно. Якщо ваше дзеркало, наприклад, має розмір 60 см, орієнтуйтесь на ширину декору близько 7 см. Якщо менше або більше  — рама відповідно теж стає вужчою або ширшою.

 

Лінії рами не обов’язково мають бути перпендикулярними. Ви можете зробити її неправильної форми, адже все, що вас обмежує, — лише ваша фантазія.

Бажаємо приємної творчості!

29 Травня / 2019 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність