Як правильно доглядати за білизною

Хочеш, щоб улюблена білизна слугувала тобі довго, залишаючись комфортною та красивою? Зверни тоді увагу на особливості догляду за білизняним гардеробом. Основними правилами та порадами ділиться головна тренерка Школи білизни brabrabra Анна Горобець. 

головна тренерка Школи білизни bra bra bra Анна Горобець

Як часто прати білизну?

Ідеальна практика: прати трусики та боді після кожного носіння, бра — після 2-3 носінь. Для такої частоти прання є свої причини:

  • По-перше, гігієна. Бра і трусики напряму контактують зі шкірою, можуть вбирати піт і виділення. Білизна без регулярного прання стає середовищем розмноження бактерій та, як наслідок, подразнення шкіри.
  • По-друге, зносостійкість. Білизна – делікатний елемент одягу зі складною конструкцією. Тривалий вплив поту та рідин може пошкодити структуру полотна та вплинути на еластичність. Тож регулярне прання – запорука довгого життя бра та трусиків.

Як часто прати білизну

Важливо. Білизна проходить довгий шлях від полотна до готового виробу перед тим, як з’явитися у твоєму гардеробі. Тож обов’язково випери білизну після покупки.

Бра на щодень у гардеробі має бути достатньо, щоб користуватись правилом трьох бра: один бра на тобі, один бра переться, один бра відпочиває. “Відпочинок” потрібен білизні після носіння та прання, аби волокна еластану в поясі мали змогу повернутись до свого первинного стану і не розтягувались занадто швидко. 

Детальніше про те, скільки білизни має бути у твоєму гардеробі, можеш прочитати тут.

особенности стирки белья

Шукай EVA Blog в Instagram

Які особливості прання білизни з мікрофібри, бавовни, сітки або мережива?

  1. Бра не бажано вивертати, складати формовану чашку в чашку, сильно терти або вижимати.
  2. Білизну краще прати вручну. Але якщо обираєш машинне прання, то пери лише у делікатному режимі при температурі не більше 30-40°C у спеціальному мішечку (це допоможе уникнути деформації).
  3. Застібай бра перед пранням на всі гачки.
  4. Засоби для прання краще використовувати максимально неагресивні, без відбілювання.
  5. Розділяй кольори, як і з іншими речами – білий, чорний та кольорове.
  6. І звісно, завжди вивчай маркування на білизні та дотримуйся порад від виробника.

Цікаво на тему: Трусики для менструації: тепер ти можеш все

Як правильно сушити та зберігати білизну?

  • Після прання необхідно розправити формовані чашки та надати їм первинної форми. У такому стані бра варто зберігати, не згинаючи, не вивертаючи.
  • При сушці уникай прямих сонячних променів та батарей — це може спричинити деформацію полотна. Сушити білизну найкраще на кімнатній сушці у тіні.
  • Якщо збираєшся в дорогу і береш з собою бра з формованими чашками, краще помісти його у мішечок або у пластиковий контейнер, щоб уникнути деформації.

Як правильно сушити та зберігати білизну

Важливо. Якщо формовані чашки бра після прання все ж таки трохи деформувалися та взялися легкими “хвильками”, м’яко розімни вологі чашки руками та залиш бра висихати в горизонтальному положенні на кімнатній сушці.

Що робити зі старою білизною, яка більше не підходить?

Навіть улюблена білизна з часом зношується. Крім візуальних ознак ти також помітиш втрату відчуття комфорту – бретелі бра та резинки трусиків розтягуються та вже не повертаються до первинного стану, пояс бра стає вільним, навіть коли застібуєш його на останній рядок гачків. Це сигнали, що настав час попрощатися з білизною та подбати про її правильну утилізацію.

Що робити зі старою білизною

В рамках Програми турботи, окрім інших корисних сервісів, brabrabra має власний сервіс відповідальної утилізації. Це можливість зручно та екологічно позбутися старої білизни та отримати вигоду на покупку нової. Двічі на рік, лише протягом місяця навесні та восени, цей сервіс доступний для всіх охочих. Однак, учасниці Програми турботи від brabrabra можуть скористатися сервісом утилізації цілий рік!

Долучайся до Програми турботи за спеціальним запрошенням тільки для читачок EVA blog та отримай 200 гривень на покупку бра в магазинах brabrabra або на сайті.

 

Читайте також:

20 Лютого / 2024 Дім

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дуже цікава та корисна стаття 👌🏻Спасибі за корисні поради.🖤

VISUAL by EVA