7 корисних порад як зберігати взуття

Бувало, що дивишся на свій передпокій, завалений взуттям, і жахаєшся? Не переживай, це у всіх так. 🤣 Давай разом розгребемо бардак і впорядкуємо все так, що навіть коробки не знадобляться. 

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

як зберігати взуття

Дівчата вони такі, їм потрібно багато взуття: для кожного випадку своя пара. Але куди і як його потім складати, про це рідко хто з нас замислюється. Особливо це може стати проблемою для тих, хто живе в маленькій квартирі. На балконі зберігати взуття не годиться, тим більше шкіряне. Спеціальні шафи та взуттєвниці є не у всіх. Просто залишити улюблені кросівки припадати пилом у передпокої теж не підходить, бо вони зіпсуються. Що робити? Лови кілька ідей, як зручно і компактно зберігати взуття, щоб при цьому воно не втратило свій бездоганний вигляд.

Ідеї зручного зберігання взуття

Забудь про коробки, антресолі та інші речі, які займають місце і псують твій інтер’єр. Зробимо все по-розумному. 😉 Тим більше варіантів безліч.

Купи взуттєву шафку

Купи взуттєву шафку

І не заморочуйся. Компактна шафа розв’яже твою проблему з місцем і правильним зберіганням будь-якого взуття. Вона відмінно стане навіть у тісному приміщенні. Гаразд, можливо доведеться пожертвувати тумбочкою з дзеркалом (можеш придумати, як об’єднати одне з іншим, так?), зате п’ять пар туфель на підлозі перестануть муляти тобі очі.

Цікаво на тему: Речі, яких не повинно бути в маленькій квартирі

Нове життя старого буфета

Нове життя старого буфета

Якщо ти підтримуєш апсайклінг, то реанімуй бабусин буфет і використовуй під взуття. Вичисти його, перефарбуй, заміни фурнітуру, якщо потрібно, і користуйся на здоров’я. Не бійся, що він не впишеться у твій модний інтер’єр, тому що відновлена вінтажна річ точно стане його родзинкою.

Цікаво на тему: 5 ідей реставрації меблів своїми руками

Повісь настінні полиці

Повісь настінні полиці

Будь-яку шафу чудово замінять кілька полиць, повішених у передпокої. Вони дають більше вільного простору і мають акуратний вигляд.

Цікаво на тему: Відкриті полиці: естетика і порядок

Зроби полиці з ящиків

Зроби полиці з ящиків

Перефарбуй звичайні дерев’яні ящики в улюблені кольори та використовуй як полиці. Їх можна просто поставити один на інший або повісити на стіну, якщо місце дозволяє. Таке рішення виглядає як цікавий декор, а ще дає змогу заощадити на купівлі меблів.

Сховай взуття за ширмою

Сховай взуття за ширмою

Є комора, але вона на очах у всіх? Організуй порядок у взутті та закрий його красивою дерев’яною ширмою або шторкою. Це не буде убозтвом, якщо проявити трохи фантазії та придумати, як вписати штору у твою обстановку.

Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok і Instagram

Повісь чоботи на вішалку

Повісь чоботи на вішалку

Вічні питання з приводу чобіт: як їх скласти, щоб не утворилися заломи або щоб коробки від них не займали пів кімнати? Візьми та просто повісь їх на вішалку з прищіпками, і всі проблеми вирішаться самі.

Вибери прозорі бокси

Вибери прозорі бокси

Є спеціальні контейнери для зберігання взуття, які можна заховати в шафі або гардеробі. Це зручно, бо ти завжди будеш бачити, де яка пара лежить, та й виглядають такі бокси досить стильно.

Рекомендації щодо зберігання взуття

Рекомендації щодо зберігання взуття

Щоб твоя улюблена пара черевиків або кросівок прослужила тобі якомога довше, завжди дотримуйся простих правил підготовки та зберігання:

  • очисти взуття від пилу і бруду, використовуючи м’яку серветку або спеціальні щіточки, призначені для різних типів поверхонь;
  • протри підошву мокрою губкою;
  • за можливості, дістань устілки, щоб вони провітрилися і не пріли;
  • повністю висуши взуття за кімнатної температури;
  • у кожну пару засунь розпірки або колодки (якщо їх немає, використовуй згортки паперу);
  • шкіряні, замшеві вироби оброби аерозолем або кремом для взуття;
  • якщо не плануєш носити пару в даний сезон, то краще сховай її в текстильний мішечок, який захистить від осідання пилу і сонячних променів.

Сортуй взуття за сезонністю: літнє зберігай з літнім, а зимове — із зимовим. Так тобі буде простіше орієнтуватися і коли знадобиться певна пара, ти швидко її знайдеш.

Користуючись цими нескладними порадами, ти зможеш надовго зберегти своє взуття в ідеальному стані.👌

Читай також:

7 Липня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність