ТОП-3 способи самостійно визначити розмір каблучки

Бажаєте придбати нову ювелірну прикрасу, але при цьому не за всі гроші світу? У такому разі рекомендуємо купити золоті каблучки б/в. Це якісні вироби з дорогоцінного металу, які нічим не поступаються новим, але мають одну приємну особливість більш привабливий прайс.

золота каблучка

Отже, ви вирішили оновити свою скриньку з прикрасами й вже почали вибирати. Обов’язково орієнтуйтеся на кілька важливих параметрів: дизайн ювелірного виробу і його розмір. Завдяки величезному вибору прикрас, ви без проблем зможете підібрати найтрендовіший варіант. А ось з визначенням розміру каблучки можуть виникнути проблеми. Але не варто переживати! Інтернет-магазин ювелірних виробів GOLDMART у цій статті розповість, як не зіпсувати враження від покупки та підібрати ідеальну за розміром каблучку.

Цікаво на тему: Як самостійно почистити ювелірні вироби в домашніх умовах

Три найпопулярніші способи дізнатися розмір каблучки

Почнемо з того, що самостійно і безпомилково визначити розмір ювелірного виробу не складе труднощів. Це дійсно дуже просто і з цим завданням впорається будь-хто з вас. Отже, щоб дізнатися розмір каблучки, пропонуємо скористатися трьома найпоширенішими способами:

EVA у Telegram

Спосіб №1: Визначення розміру каблучки за діаметром

Цей спосіб підійде тим, у кого є відповідний ювелірний виріб і потрібно лише визначити його розмір. Для цього достатньо озброїтися такими речами:

  • каблучка (головний герой експерименту);
  • білий аркуш паперу;
  • олівець або ручка;
  • лінійка.

Перше, що потрібно зробити покласти прикрасу на аркуш паперу та обвести її з внутрішньої сторони. Виміряйте лінійкою діаметр кола. Отримані числа в міліметрах і є розмір вашої каблучки. Наприклад, 17 мм 17 розмір, 18,5 мм відповідно, 18,5 розмір виробу. Все просто.

Діаметр

Якщо під рукою не виявилося паперу та олівця, можна просто прикласти каблучку до лінійки й так само виміряти внутрішній діаметр (важливо не переплутати із зовнішнім).

Визначення розміру каблучки за діаметром

Спосіб №2: За допомогою шаблону або мобільного застосунку

В інтернеті є величезна кількість спеціальних шаблонів з розмірами каблучок. З їхньою допомогою ви зможете швидко визначитися з відповідною прикрасою. Як це працює? Усе дуже просто роздрукуйте шаблон, прикладіть до нього будь-яку з ваших каблучок і просто знайдіть відповідне внутрішньому діаметру коло, на якому позначено розмір виробу.

шаблон

Зверніть увагу: деякі шаблони можуть не відповідати дійсним параметрам каблучок через неправильний масштаб.

Не хочете витрачати час на пошук і друк шаблонів? Тоді скачайте в App Store або Play Market застосунок, який допоможе визначитися з  розміром каблучки. Це супер швидко і дуже зручно. Принцип роботи точно такий самий: потрібно прикласти каблучку до екрана смартфона і підібрати відповідний внутрішній діаметр на наявних шаблонах.

Визначення розміру каблучки за допомогою мобільного застосунку

Спосіб №3: Вимірювання за допомогою ниток або паперу

Якщо під рукою не виявилося каблучки, а розмір виробу потрібно визначити якнайшвидше, у такому разі є ще один дієвий спосіб. Вам знадобляться нитка або ж невелика смужка паперу, лінійка, а також ручка/маркер. Підготували все необхідне? Тепер беремося до замірів:

  1. Обмотайте палець ниткою або папером. Не перетисніть фалангу пальця, нитка/папір не повинні знаходитися впритул до шкіри.
  2. Тепер відзначте ручкою/маркером місце з’єднання країв нитки/паперу.
  3. Отриманий відрізок слід виміряти лінійкою. Результат вимірювання в міліметрах потрібно розділити на число 3,14. Ось і все тепер ви знаєте розмір каблучки, яка вам підійде.

Вимірювання за допомогою ниток або паперу

Порада: У разі, коли отримане число знаходиться між двох розмірів, віддавайте перевагу більшому значенню. Наприклад, ваше числове значення дорівнює 15,8. І тут питання: з огляду на похибку, може підійти каблучка розміром 15,5 або ж краще взяти виріб 16 розміру? Сміливо беріть каблучку 16 розміру.

Коли краще визначати розмір каблучки

Щоб не помилитися з вибором прикраси, ми категорично не рекомендуємо робити замір каблучки в таких випадках:

  • зранку;
  • під час вагітності та критичних днів;
  • після фізичної активності;
  • одразу після прийняття душу або ванни;
  • у занадто спекотну або холодну погоду.

Коли краще визначати розмір каблучки

Ці рекомендації більше стосуються третього способу вимірювання, про який ми писали вище, а також ними можна керуватися під час примірювання каблучки в магазині.

Якщо у вас є виріб, що ідеально сидить на пальчику, але ви просто не знаєте його розмір, скористайтеся першими двома способами визначення розмірів.

Не забудьте поставити вподобайку статті, якщо наші рекомендації були для вас корисними та допомогли з вибором прикраси.

 

Читайте також:

18 Березня / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *