Як часто мити кухонну мийку

Кухонна мийка — ідеальне місце для розмноження бактерій, а звідси вони легко потрапляють до наших тарілок та їжі. Певно, ви вже знаєте про те, що найбруднішим місцем вдома є не підлога, а кухонна губка, рушник та мийка! Навіть унітаз виявляється чистішим за кухонні поверхні, а все тому, що його ми дезінфікуємо значно частіше. Тож коли та як чистити кухонну мийку та які засоби для цього обирати, щоб убезпечити себе та рідних від контакту зі шкідливими бактеріями, читайте в новій статті на EVA Blog!

Що говорять експерти

Найкраще дезінфікувати раковину один раз на тиждень — цього буде цілком достатньо задля того, аби підтримувати її в чистоті та не дозволити бактеріям розповсюдитися кухнею. Промивайте її також по мірі забруднення — кожного разу після миття овочів, риби, м’яса.

Як правильно мити: лайфхаки від EVA Blog

  • Для щоденного миття можна скористатися звичайною кухонною губкою та засобом для миття посуду, наприклад, Fairy: він утворює багато піни, яка ефективно видаляє забруднення з будь-яких поверхонь, в тому числі й кухонних мийок.
  • Для чищення та дезінфекції нижньої частини раковини скористайтеся зубною щіткою.
  • Час від часу, наприклад, раз у місяць, варто проводити глибоке чищення за допомогою спеціальних засобів для очищення та дезінфекції труб. Для цього можна скористатися гелем Tiret — його густа формула працює навіть під водою одразу в кількох напрямах: видаляє засмічення, бруд, неприємний запах та шкідливі мікроорганізми. Просто налийте засіб в раковину, почекайте 15 хвилин та промийте гарячою водою.
  • Для видалення неприємного запаху наріжте лимон, покладіть у стік мийки та промийте гарячою водою. Цей спосіб підходить для регулярного очищення слабо забрудненої раковини.

Мийки з каменю та кераміки

  • Сильно забруднену мийку зі штучного каменю або кераміки можна мити м’якими абразивними губками та засобами (Comet, Sky, Gala). Нанесіть засіб губкою та залиште на кілька хвилин, потім змийте водою.
  • Для видалення темних плям від кави або чаю потріть забруднене місце шматочком лимона.
  • Щоб уникнути пошкодження кам’яної поверхні уникайте високих температур, а якщо вам потрібно вилити у мийку окріп, паралельно вмикайте холодну воду. Для усунення великих подряпин та інших пошкоджень можна звернутися до спеціалістів: штучний камінь підлягає відновленню.
  • Для очищення натурального каменю добре підходить Cillit Bang: він ефективно видаляє усі види забруднень, а його безпечна та дбайлива формула підходить навіть для миття сильно забрудненого посуду (сковорідок, каструль, шампурів тощо).
  • Для очищення керамічних та скляних кухонних поверхонь від бруду, нальоту та застиглого жиру обирайте Mr. Muscle.

Мийки з нержавійки

  • Сольовий наліт з нержавіючої мийки можна видалити за допомогою оцту, лимонної кислоти або шматочка лимона. Ще один, більш ефективний спосіб — скористатися універсальним засобом для чищення (Cif, Bio), що одночасно видаляє жир, шкідливі бактерії та наліт.
  • З плямами іржі відмінно справляється Cillit Bang Duo.
  • При очищенні мийки з нержавіючої сталі варто бути обережними з абразивними засобами й використовувати їх лише для сильно забрудненої поверхні.
  • Якщо під рукою немає спеціальних засобів для чищення, нержавійку можна почистити за допомогою зубної пасти.

Під час виконання хатніх справ не забувайте захищати руки від контакту з побутовою хімією: використовуйте господарські рукавички.

Бажаємо легкого прибирання та гарного настрою!

20 Березня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA