Посуд для мікрохвильової печі і електричної духовки: що під забороною?

Майже на кожній кухні є електрична духовка або піч СВЧ. Хтось використовує її виключно для розморожування продуктів і підігріву страв, а інші призвичаїлися готувати в ній — у багатьох сучасних печей є функція конвекції та грилю. Сьогодні ми розберемося з посудом, який підходить для готування, розігріву і розморожування в сучасних печах.

Єва Блог ділиться секретами, які допоможуть вам визначитися з вибором посуду, який не зіпсує мікрохвильову піч або електричну духовку і збереже в їжі максимум корисних речовин.

Час читання: 3 хвилини та соковите яблучко 🍎

статья доступна на русском языке

Посуд, який не можна ставити в мікрохвильову піч

У мікрохвильовці заборонено використовувати посуд з будь-якого металу, предмети з пластмаси або полімеру (якщо вони не марковані спеціальним значком) і всі види одноразового посуду. Також не використовуйте посуд зі сколами, тріщинами або вибитим малюнком на склі: посуд буде прогріватися нерівномірно і виріб лопне.

Ось матеріали, які заборонені для використання в мікрохвильовій печі:

  • будь-який вид металу;
  • фаянс і скло на яких є позолота, срібло або інші явно «металеві», блискучі принти та візерунки;
  • фарфор без розпису і з розписом;
  • кришталь, бо він містить свинець, срібло і домішки інших металів;
  • пластик без маркування;
  • ємності для зберігання круп;
  • пластмасовий одноразовий посуд;
  • харчові папір і картон, в тому числі вощені або зі спеціальним полімерним покриттям;
  • дерево, бамбук;
  • харчові фольга і плівка без спеціальних дозвільних знаків.

Цікаво по темі: Секрети ідеального сервірування столу

Посуд з не обпаленої, обпаленої і глазурованої глини підходить тільки для нетривалого розігріву їжі.

Слід звернути увагу і на те, що посуд прямокутної форми великих розмірів не зможе обертатися навколо осі, а це є обов’язковою умовою для роботи в режимі СВЧ-випромінювання.

Дозволений посуд для мікрохвильовки з функцією «Гриль»

Якщо мікрохвильова піч використовується в режимах «Розморожування», «Розігрів» або «Приготування», то слід використовувати:

Цікаво по темі: Як перетворити свій дім в місце сили і краси?

Посуд прямокутної форми з боросилікатного скла і жаростійкої кераміки можна використовувати в режимах «Гриль» і «Конвекція», при яких без проблем готуються яйця і м’ясо.

Пам’ятайте, що герметичні контейнери перед приготуванням в мікрохвильовій печі слід обов’язково відкрити, інакше вони вибухнуть. Контейнери з морозилки спочатку повинні постояти при кімнатній температурі 15-30 хвилин.

Силіконові форми на металевій основі з антипригарним покриттям призначені виключно для газових або електричних духовок. У мікрохвильовій печі їх можна використовувати тільки в режимі «Конвекція» і «Гриль».

Лінія магазинів EVA фейсбук

Такі ж правила поширюються і на форми для піци з вуглецевої сталі. Ставлячи їх в мікрохвильовку з грилем потрібно стежити за тим, щоб випадково не включити режим СВЧ. Буде зіпсована не тільки піца, а й мікрохвильова піч.

Як перевірити, що тарілка підходить для мікрохвильової печі

Щоб переконатися, що тарілка або інше блюдо підходять для використання в мікрохвильовій печі, пошукайте спеціальне маркування. Це може бути зображення мікрохвильової печі або цифра 5 у трикутнику (на пластиковому посуді).

Якщо у вас є посуд, який втратив фабричне маркування, і ви не впевнені, чи він придатний для мікрохвильової печі, його можна протестувати. Для цього налийте у виріб воду на половину від обсягу і поставте в мікрохвильову піч в режимі нагрівання на 1 хвилину.

Цікаво по темі: Декор: дрібнички, що створюють затишок

Якщо ви почуєте клацання і побачите іскри, мікрохвильовку потрібно негайно вимкнути — посуд однозначно не підходить для мікрохвильової печі. Але якщо через 60 секунд рідина нагрілася, а виступаючі бортики залишилися кімнатної температури або стали трохи теплішими, то тара підходить для мікрохвильової печі. Якщо ж температура посуду стала вища температури налитої води, то такий виріб краще не використовувати в мікрохвильовій печі.

СВЧ-печі суттєво спростили наше життя. Вони дозволяють розігріти потрібну порцію їжі та відкривають нові кулінарні рецепти. Але користуючись мікрохвильовкою беріть тільки правильний посуд. Так ви захистите прилад від поломок, збережете чудовий смак страв і заощадите ваш час.

 

Читайте також:

3 Лютого / 2021 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *