Різдвяний вінок своїми руками: Створюємо ексклюзивну прикрасу для оселі

За що ми так любимо новорічні свята? За неповторний, чарівний дух Різдва з його магією, кольорами, ароматами і особливим звучанням. Нас з дитинства захоплювала новорічна атмосфера і ритуальне вбирання оселі.

У попередній статті ми вже розповіли про деякі дизайнерські секрети наряджання новорічної ялинки, а сьогодні ми разом з нашим експертом з флористики Ольгою Марченко створюватимемо дивовижний різдвяний вінок.

Цікаво на тему: Як цікаво запакувати подарунок?

Для виготовлення різдвяного вінка нам знадобляться такі декоративні елементи:

  • гнучкі гілки (бажано, щоб це була лоза дикого винограду)
  • ялинові гілки;
  • сушені скибки апельсина, палички кориці, волоські горіхи, шишки;
  • декоративні пташки;
  • штучний сніг;
  • інший декор за бажанням.

Нам також потрібні деякі інструменти, а саме секатор, гарячий пістолет і гнучкий дріт.

І починаємо ми зі створення основи з виноградної лози. Цей матеріал ми обрали не випадково – лоза дикого винограду надзвичайно гнучка, з нею легко працювати і знайти її не складно. В інтернеті зустрічаються і готові кільця з лози, але це вже не буде стовідсотковий хендмейд, тим паче виготовити основу власноруч значно цікавіше.

Зкручуємо лозу у кільце потрібного діаметру, обмотуючи гілки по спіралі одна навколо одної, доки не отримаємо бажану товщину і щільність. Зкручена лоза гарно тримає форму, але якщо ви непокоєтесь через ненадійність конструкції, можете додатково зафіксувати її мідним (не кольоровим) дротом. У цьому випадку його необхідно буде приховати за допомогою декору.

Далі робимо з дроту гачок, за який ми чіплятимемо наш вінок, і закріплюємо його на зворотному боці основи.

Дизайн нашого вінка буде асиметричним, тому ми кріпитимемо ялинові гілки тільки з одного боку. Ви ж можете поекспериментувати з дизайном, пропорціями і кількістю декору на свій смак. Ми узяли дві схожі за формою гілки і з’єднали їх хрест-навхрест за допомогою зеленого дроту. Готову конструкцію ми примотуємо до основи.

Тепер ми навчимося кріпити до нашого вінка дрібний декор.

Шишки ми кріпитимемо за допомогою самого лише дроту. Для цього обмотуємо дротом нижню частину шишки, ховаючи його під луску. Кінці дроту допоможуть нам зафіксувати шишки в центрі композиції з ялинкових гілок.

Апельсини, горіхи і палички кориці ми кріпитимемо до дроту за допомогою гарячого пістолета. Для цього необхідно зробити з дроту невеличку петлю. Видавлюємо на петлю краплю клею і приклеюємо до зворотної частини наших декоративних елементів. Так дріт буде непомітним, і ми зможемо закріпити наш декор на вінку.

У нас три апельсинові скибки – вони стануть яскравими акцентами у нашій композиції. Ми чергуватимемо їх з паличками кориці. Горіхи кріпимо хаотично між апельсинами і корицею.

Остання деталь нашої композиції – декоративні фігурки пташок. Вони продаються вже з прищіпкою, тому закріпити їх на лозі буде нескладно.

І наостанок посипаємо наш вінок штучним снігом.

Наш авторський різдвяний вінок готовий! Ми витратили мінімум коштів і зовсім небагато часу, а в результаті отримали задоволення від процесу створення чогось прекрасного власними руками і здобули ексклюзивну різдвяну прикрасу для власної оселі.

Цікаво на тему: Як прикрасити ялинку: 4 оригінальні варіанти

Більше ідей для створення різдвяного вінку:

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

А ще ви можете використати здобуті навички і втілити власну креативну ідею або зробити декілька вінків у подарунок своїм рідним або друзям.

20 Грудня / 2018 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *