Як зробити мінібар своїми руками

Погодься, що круто мати домашній мінібар: можна в будь-який момент приготувати улюблений коктейль або влаштувати вечірку з друзями в правильному середовищі. Головне, не забувай про відповідальне вживання напоїв, щоб приємні вечірні посиденьки не стали причиною проблем зі здоров’ям. В іншому ж більше ніяких умовностей. Далі я розповім тобі, що необхідно для організації мінібару в домашніх умовах без будь-яких складнощів і особливих витрат.

Час читання: 3 хвилини та келих Manhattan 🍸

статья доступна на русском языке

домашній мінібар

Напевно, у тебе завжди припасена пляшечка хорошого вина або навіть є барний шейкер, яким ти користуєшся в особливих випадках. Але чи замислювалася ти облаштувати свій мінібар? Це нескладно: тобі не потрібно особливо розбиратися в алкоголі або звільняти багато місця у квартирі. Досить продумати простір, придбати потрібний стафф і запастися базовим набором напоїв. Детальніше пройдемося всіма етапами послідовно, щоб у тебе вималювався подальший план дій.

Шукай EVA Blog в Instagram

Організація простору

Організація простору

Для облаштування домашнього бару ти можеш задіяти будь-яке місце в будинку від кухні до спальні. Головне, все має бути комфортно і під рукою. Ось парочка найпростіших варіантів, як і для чого можна використовувати простір квартири з будь-якою площею.

Барна стійка на підвіконні

Барна стійка на підвіконні

Особливо стильно таке рішення виглядає на мініатюрній кухні, де немає візуального шуму і приміщення не заставлене меблями та технікою. Якщо трохи вкластися, то можеш замовити якісну стільницю з каменю замість пластикового підвіконня. Над вікном можна вмонтувати пару світильників для створення більш затишного оточення. Доповни місце компактними барними стільцями з регулюванням висоти. Якщо ж немає можливості переобладнати підвіконня, то до вікна можна поставити пристінний столик.

Дізнайся: Як оптимізувати простір у маленькій квартирі

Барний рейлінг

Барний рейлінг

Пам’ятаєш стильний вертикальний тримач для келихів, на який їх підвішують у барах? Ось це він і є. Щоб не свердлити дірки в стінах і не псувати меблі, пошукай в інтернеті варіанти на гачках і просто прикріпи рейлінг до будь-якої полиці на кухні.

Дізнайся: 10 ідей, як оновити кухню без ремонту

Винна шафа

Винна шафа

Якщо ти налаштована серйозно і готова витратитися трохи більше, то придбай вбудований винний холодильник. Добре, що є компактні моделі, які легко стануть серед кухонних меблів, наприклад, замість тумби, забитої посудом і всіляким начинням (пам’ятай про те, що час від часу корисно проводити розхламлення!) З таким холодильником зможеш зберігати одразу кілька пляшечок і завжди подавати напої правильної температури.

Дізнайся: 6 порад, як вибрати гарне вино

Меблі-бар

Меблі-бар

Раптом ти мрієш про окрему винну шафку з дзеркальними дверцятами, диван або приліжкову тумбочку з вбудованим баром? Такі меблі відкривають швидкий доступ до мінібару просто під час перегляду кіно або побачення вдома. Можливо, це практичне рішення. Я знаходжу це дещо претензійним, але просто знай, що є і такий варіант.

Барний інвентар

Барний інвентар

Лови короткий список спеціальних інструментів, які неодмінно стануть у пригоді для твого домашнього мінібару:

  • шейкер — місткість для приготування коктейлів;
  • джигер — спеціальний мірний стаканчик для контролю інгредієнтів, що додаються в напої;
  • стрейнер — фільтр для відсіювання великих частинок під час переливання напою з шейкера в склянку;
  • мадлер — товкач для вичавлювання соку з фруктів і ягід;
  • набори келихів для різних напоїв.

Ти запитаєш: а навіщо тобі все це приладдя, якщо його легко замінити тим, що є на кухні? Наприклад, замість шейкера використовувати банку, замість джигера — чарку, а для проціджування підійде звичайне чайне ситечко. Звичайно, можна, але від правильного інвентарю безпосередньо залежить якість і естетичний вигляд напоїв, тож вирішувати тобі.

Вибір алкоголю

Вибір алкоголю

Можеш наповнити свій бар улюбленими напоями, але серед них обов’язково має бути міцний алкоголь, який входить в основу більшості класичних коктейлів, наприклад:

  1. Віскі — американський бурбон і шотландський віскі підійдуть ідеально.
  2. Джин — нового чи старого світу, обирати тобі, але без нього не обійтися.
  3. Горілка — бажано, найвищого ступеня очищення.
  4. Ром — почни зі світлого.
  5. Вермут — із сухим і червоним роблять дивовижні коктейлі.
  6. Лікери та Бітери — використовуй як аперитив, базу для міцних коктейлів або додавай у каву.

Тепер ти знаєш, як найпростіше організувати мінібар у себе вдома. Не складно, правда? Проте у твоєму домі з’явиться затишне містечко, де ти зможеш насолодитися коктейлем або випити келих Просеко у відповідній і комфортній атмосфері.

Читай також та надихайся:

25 Жовтня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *