Сила світла: Тренди освітлення оселі в 2018 році

Внутрішнє освітлення — чи не найважливіший аспект в дизайні будь-якого інтер’єру. Використовуючи різні види ламп і змінюючи розташування світла, можна створити теплу й затишну атмосферу вдома. Так само, як і всі інші деталі дизайну, світло весь час удосконалюється у своєму зовнішньому вигляді й технічних характеристиках. Сьогодні наш експерт – фітодизайнер Ольга Марченко, розповість, які тенденції будуть популярні в 2018 році та як створити гарний настрій за допомогою світла?

Прості форми світильників

GEOMETRIUM

Лаконічність форм з кожним роком все більше завойовує свої позиції на ринку предметного дизайну. При створенні сучасних моделей світильників все частіше дизайнери беруть за основу прості геометричні форми: кільця, циліндри, призми та інші елементи. Особливу популярність у цьому році мають кольорові смуги: вони можуть бути вбудованими, накладними або підвісними. Не зважаючи на свою лаконічність, такі елементи дизайну легко можуть стати креативним акцентом інтер’єру.

Архітектурне світло

ASTRO LIGHTING

Прагнення до простоти має на увазі відмову від декоративних світильників. Відповідно на перше місце виходить архітектурне світло. Раніше архітектурне освітлення використовувалося переважно для оздоблення фасадів будівель: ви могли помічати його ввечері на будівлях театрів або палаців культури. Сьогодні ж таке освітлення стає все більш популярним всередині приміщень. А дизайнери й виробники активно працюють над створенням різноманітних елементів освітлення, які підійдуть для будь-якого інтер’єру.

Незвичайні кріплення світильників

GALEREYA SVETA 74

Оскільки багато форм в дизайні інтер’єрів вже встигли стати надто звичними, сьогодні чітко простежується тенденція до переосмислення кріплення світильників. Тепер кріплення стало важливою частиною композиції, а іноді навіть фішкою світильника! Навіть якщо світильник має просту форму, він стане абсолютно незвичним, якщо додати величезні кріплення-розтяжки.

Кабель як елемент світильника

KVARTBLOG

Минув час коли кабель ховали під стелю і він відігравав лише функціональну роль — тепер він є невіддільною частиною світильника та інтер’єру. Чорний кабель особливо виграшно виглядає в білих інтер’єрах, в інтер’єрі в стилі лофт або скандинавському дизайні. А ще за його допомогою можна створювати цікаві лінійні композиції: такі кабельні дроти здатні зробити ваш інтер’єр більш чітким і графічним.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Велика кількість світильників

DEKORIKO

Якщо одним лаконічним світильником сьогодні вже нікого не здивуєш, то велика кількість елементів освітлення в одній кімнаті здатна створити грандіозний ефект! З однакових світильників можна створювати цілі масиви — такий варіант декору стане дуже яскравим акцентом в інтер’єрі кухні або вітальні. Так само цікаво комбінувати світильники різні за формою і розмірами.

Використання тіней

HOMIFY

Тінь, як і світло, може бути засобом виразності інтер’єрів. У дизайні деяких світильників вона відіграє провідну роль. Тінню можна управляти: задавати різні ступені різкості та форми. Завдяки грі світла й тіней ваш світильник може стати справжньою декорацією в інтер’єрі.

Освітлення в меблів

GOOSENGZ

Бувало у вас так, що ви відкриваєте ящик робочого стола і зовсім не бачите його вміст? Тоді доводиться або підсвічувати собі ліхтариком, або вмикати яскравіше світло. Але законодавці інтер’єрної моди вирішили цю проблему, додавши освітлення в темних куточках меблів. Сьогодні автоматичні датчики освітлення часто можна зустріти в шафах для одягу, ящиках робочих столів тощо.

Бездротове освітлення

INTERIOR DESIGN IDEAS

Функціональність в освітленні — один з головних трендів 2018 року. Датчики світла, вбудовані в систему безпеки, керовані за допомогою спеціального пульта або додатку на телефоні, — це те, що стає все більш популярним в системі внутрішнього і зовнішнього освітлення будинку. Певно, звичайний вмикач світла скоро перестане існувати, так само як і нескінченне павутиння з дротів під стінами й стелями.

Як бачите, модних тенденцій в освітленні досить багато, й не зважаючи на своє різноманіття, всі вони підпорядковуються головному правилу будь-якого дизайну: несуть комфорт та практичність. Скористайтеся дизайнерськими секретами, щоб створити модний, затишний та зручний простір у себе вдома.

28 Березня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *