Улюбленці вдома: як почистити меблі та килими від шерсті

Для декого домашні улюбленці — це радість спілкування, для інших — справжні друзі, котрі за турботу платять любов’ю та відданістю. Особливо корисна така дружба для дітей: педагоги говорять про величезне пізнавальне та виховне значення спілкування з тваринами. Утім, заводячи вдома чотирилапого друга, ми водночас приймаємо на себе відповідальність і безліч турбот, однією з яких є підтримка чистоти. Ті, хто тримають вдома тварин, мають свої секрети, що дозволяють тримати оселю в порядку. А EVA Blog сьогодні вирішив поділитися з тобою лайфхаками по чищенню від собачої та котячої шерсті меблів та килимів.

Час читання: 2 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Як почистити від шерсті тварин м’які меблі

Дівчина з собакою та котом

Навіть якщо на дивані немає жодної плями, чистити його потрібно не рідше, ніж 1–2 рази на рік. А якщо вдома є улюбленці, то ще частіше, адже на м’яких меблях скупчується велика кількість шерстинок. Щоб почистити від шерсті тварин м’які меблі, можна використовувати різні засоби: пилосос, латексні рукавички, щітку для меблів тощо.

Пилосос

Якщо твій пристрій має водяний фільтр та спеціальну насадку для чищення меблів, це значно полегшить процес.

Цікаво на тему: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Жорстка щітка

Ще один простий та ефективний спосіб почистити від шерсті тварин меблі. Постав біля себе невелику ємність з водою, змочи у ній щітку, струси зайву рідину та починай чистити поверхню. Якомога частіше споліскуй щітку та міняй воду в міру забруднення.

Замовляй щітку на eva.ua

Кіт лежить на дивані

Латексні рукавички

Замість щітки можна використовувати рукавички з латексу, змочені у воді: до їхньої поверхні добре прилипають дрібні шерстинки. Процес чищення такий же, як і зі щіткою.

Замовляй латексні рукавички на eva.ua

EVA y Viber

Ролик з липкою поверхнею або скотч

Липка основа, що обертається, добре захоплює шерсть і дрібне сміття та підходить для усіх типів тканин.

Замінити ролик можна звичайним скотчем, але його можна використовувати, щоб почистити від котячої або собачої шерсті лише меблі з гладкою оббивкою. Для фактурних та тканин із ворсом (наприклад, велюру) скотч не підходить, оскільки може витягнути ворсинки. Просто обмотай руку липким боком назовні та пройдись по оббивці стільця чи дивана.

Замовляй ролер для чищення на eva.ua

Собака лежить на лежанці

Антистатик

Щоб подовжити чистоту меблів, після чищення оброби поверхню антистатиком. Це не вирішить проблему повністю, але шерстинки будуть прилипати до тканини набагато менше. До речі, цим же засобом можна обробити й одяг.

Собака та її шерсть на м'якому дивані

Нейтралізатор запаху

Якщо твій улюбленець любить відпочивати на дивані або кріслі, цілком імовірно, що окрім шерсті на них також осідає неприємний запах. Після чищення розпили на поверхню нейтралізатор запаху, наприклад, від Glutoclean. Цей засіб не маскує неприємні запахи, а руйнує їхні молекули. Не залишає слідів, видаляє бактерії, безпечний для твого здоров’я та тварин.

Замовляй нейтралізатор запаху на eva.ua

Цікаво на тему: Як позбутися затхлого запаху в шафі?

Як уберегти меблі від забруднення шерстю

Жінка грається з котом та собакою

Якщо твій кіт уподобав собі крісло або диван і ніяк не хоче поступатися місцем законній власниці, спробуй такий натуральний засіб:

  • наповни пульверизатор на ¾ водою;
  • додай 10 крапель ефірної олії апельсина або лаванди;
  • плюс 2 краплини прозорого рідкого мила.

Усе ретельно перемішай та розпили туди, де кіт любить бешкетувати. Тепер це місце перестане бути його улюбленим.

Інший варіант — просто покласти підстилку на улюблене місце тварини на дивані, щоб основна частина котячої шерсті лишалася на ній.

Цікаво на тему: 5 ідей реставрації меблів своїми руками

Позбавляємося від котячої та від собачої шерсті на килимі

Кіт та пилосос

Якщо у тебе мешкає пухнастий чотирилапий друг, від м’яких покриттів підлоги краще взагалі позбутися: це значно полегшить прибирання. А якщо не можеш відмовитися від улюбленого килима, тоді лови наші поради, що допоможуть “звільнити” його від котячої чи собачої шерсті. Чистити килим пилососом краще за все кожного дня, а якщо пропустиш кілька днів, і на поверхні назбирається надто багато шерстинок, спробуй інші методи.

Цікаво на тему: Прибирання вдома як спосіб знизити стрес

Кондиціонер для білизни

Щоб шерстинки краще відстали від ворсу килима, перед чищенням оброби поверхню кондиціонером для білизни з антистатичними властивостями. Просто розведи його з водою у пропорції 1:1 та нанеси за допомогою розпилювача. Потім пройдись пилососом.

Замовляй кондиціонери для білизни на eva.ua

Собака та її шесть на м'якій обивці

Жорстка щітка

Замість пилососа можна скористатися щіткою з жорстким і густим синтетичним ворсом. У процесі чищення частіше промивай її та продовжуй чистити від собачої шерсті, доки досягнеш бажаного результату.

А якщо додати у воду засіб для чищення килима, разом із шерстю тварин можна видалити з його поверхні й інші забруднення.

Замовляй шампунь для ручного чищення килимів на eva.ua

Кота вичісують щіткою

Рукавички

Як і у випадку з м’якими меблями, очистити килим можна за допомогою латексної рукавички. Цей процес більш трудомісткий, зате результат тебе неодмінно порадує. Рукавичку можна замінити гумовим шкребком для вікон.

Тварини вдома — це не лише клопоти, але й безмежна радість від спілкування з живою істотою та турботи про неї. Тож нехай шерсть на килимі не зіпсує тобі настрій! Сподіваємось, наші поради як почистити меблі від собачої шерсті та від котячої шерсті допоможуть тобі легше впоратися з нею.

Читайте також:

10 Січня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA