Як самостійно видалити подряпини на меблях

Як би ми акуратно не ставились до улюблених меблів з дерева, через деякий час на них все одно з’являються подряпини. А якщо в будинку є діти і тварини, то уникнути появи подряпин, просто, не можливо. Але не викидати ж через це комод або стіл!

Сьогодні разом з Eva Blog розберемося, як замаскувати подряпини на меблях простими і перевіреними способами.

Перший спосіб

Крем для взуття

Підбиріть за кольором меблів крем для взуття. Нанесіть невелику кількість відповідного крему на подряпину і залиште на півгодини. Після цього видаліть надлишки крему, а подряпину відполіруйте сухою вовняною тканиною.

Другий спосіб

Використовуємо йод

Якщо меблі мають колір темних сортів дерева, то можна затонувати подряпину настоянкою йоду. Акуратно нанесіть йод на подряпину. Можливо знадобиться нанести кілька шарів, щоб підігнати під тон меблів. Правда з часом йод випаровується і буде потрібне оновлення.

Третій спосіб

Ядро волоського горіха

Якщо меблі не дуже темні, то по подряпині можна потерти шматочком ядра волоського горіха. Масло і йод, які входять до складу горіха, добре маскують подряпини на меблях. Зробіть кілька таких процедур і протріть подряпину сухою серветкою, щоб видалити жирні розводи від горіхового масла. Цей спосіб підійде для потертостей і не глибоких подряпин на меблях.

Четвертий спосіб

Меблевий віск

В меблевому або господарському магазині купуєте меблевий віск в тон ваших меблів. Віск буває м’яким і твердим, у вигляді олівців або брусочками. М’який віск потрібно просто втерти в подряпину або тріщину, потім прибрати надлишки і відполірувати. Твердий віск спочатку потрібно розігріти або розплавити, а потім заповнити ним тріщину або навіть скол. Даємо воску застигнути, прибираємо зайве і поліруємо.

П’ятий спосіб

Кольорові олівці

Підберіть олівець за кольором меблів, витягніть грифель і розплавте його. Отриманою масою закладіть подряпину, дайте охолонути і приберіть зайве. Залишиться тільки відполірувати

Шостий спосіб

Морилка для дерева

Обрати в магазині чи на ринку підходящу за кольором морилку. Вона буває у вигляді порошку для розведення або готова у вигляді рідкого розчину. Наносите морилку губкою на подряпину, зайве витираєте і даєте просохнути. Якщо подряпина посвітліла, то повторіть обробку. Морилка проникає в глиб деревини і не маскує структуру деревини. Після морилки подряпину або тріщину краще покрити прозорим лаком.

Ось так все просто! Сподіваємося наші поради стануть вам у нагоді!

10 Серпня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *