Як відмити духовку до глянсевого блиску

Під час приготування їжі в духовці на її стінках накопичується багато забруднень. Найбільш простим та правильним шляхом є чистка її після кожного приготування їжі, але не завжди ми встигаємо так робити. У результаті маємо великі краплини жиру, що пригоріли та присохли, і видалити їх вже не так просто. Тож якими способами можна легко та просто відмити духовку до глянсового блиску? Пропонуємо скористатися лайфхаками від EVA Blog!

Традиційний спосіб

Найпростіший та найекономніший спосіб з точки зору часу — придбати спеціальні засоби для чищення плит і духовок та гумові рукавички. Серед асортименту лінії магазинів EVA зверніть увагу на такі засоби.

• Засіб «Містер Чістер» для очищення духовок та мікрохвильових печей

Очищувальний спрей містить луги, ізопропіловий спирт, органічний розчинник та мило, завдяки яким він усього за три хвилини справляється навіть із застарілими забрудненнями та стійким жиром!

Просто рівномірно розпиліть засіб на поверхню, що потребує очищення (уникайте при цьому важко доступних для витирання місць), і почекайте три хвилини (якщо забруднення дуже сильні — до 10 хвилин). Далі потріть губкою або щіткою забруднення та ретельно змийте водою.

• Засіб Green&Clean Professional для чистки духовок та грилів

В основі цього засобу — унікальна формула High Clean, створена на основі неіоногенних ПАВ, що не шкодять довколишньому середовищу. Такий склад делікатно розчиняє та видаляє забруднення та жир, не пошкоджуючи при цьому поверхню. Засіб також видаляє бактерії та сторонні запахи.

Розпиліть спрей на охолоджену поверхню духовки та почекайте дві хвилини. Далі потріть поверхню вологою губкою та ретельно змийте засіб чистою водою. За необхідності повторіть.

Порада від EVA Blog. Оскільки всі засоби для чищення духовок містять сильно діючі речовини, не забудьте перед їхнім використанням перевірити дію на непомітному місці поверхні. А після змивання провітріть духовку. І обов’язково вдягайте гумові рукавички, щоб зберегти манікюр та здоров’я шкіри рук!

Народні методи

Останнім часом все більше господарів та господинь надають перевагу натуральним засобам для прибирання. Вони безпечні для довколишнього середовища та заощаджують сімейний бюджет. Щоправда, доведеться приділити трохи більше часу на чищення. Тож якщо маєте час і ваші забруднення не надто сильні, можете спробувати почистити духовку народними методами.

Перш ніж розпочати

  1. Увімкніть духовку на прогрівання за найвищої температури протягом 20 хвилин.
  2. Через 10 хвилин знизьте температуру приблизно до 150 °С.
  3. Ще через 5 хвилин поставте до духовки металеву миску з водою. Це допоможе розпарити стійкі забруднення й вам буде легше їх відмити.

Тим часом

Поки забруднення пропарюються, приготуйте суміш для очищення. Ось найпоширеніші домашні засоби для чищення духовки.

Нашатирний спирт

Один із найпотужніших народних засобів для очищення. Єдиний його мінус — сильний запах: щоб захиститися від нього, скористайтеся побутовим респіратором. Є два методи застосування нашатирю.

  1. Протріть губкою, змоченою в нашатирному спирті, стінки духовки та почекайте 30 хвилин, потім промийте. У той же спосіб ви можете застосовувати оцет, тільки подовжіть його дію до двох годин.
  2. Коли вода в гарячій духовці прокипить, вимкніть її. Розташуйте миску з водою на нижню полицю, а на верхню поставте ємність із 200 мл нашатирного спирту. Закрийте духовку, залиште до ранку, а потім промийте.

Содові суміші

Застосовуйте суміш соди та перекису водню або лимонної кислоти у пропорції 1:1. У такий спосіб легко відмивається поверхня плити та зовнішні стінки духовки.

Лайфхак від EVA Blog: як легко відмити решітку з плити

У цьому вам знову допоможе нашатир. Помістіть решітку в пакет за її розміром (можна взяти готовий із застібкою або склеїти свій зі щільного поліетилену та скотчу). Всередину пакета покладіть решітку та залийте її нашатирним спиртом. Заклейте пакет скотчем або застібніть його та залиште до ранку у ванній. Тепер залишилося лише відкрити, ретельно промити решітку та сполоснути її під проточною водою.

І нехай ваша кухня сяє бездоганною чистотою!

1 Листопада / 2018 Дім

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Жанна

    Дякую за корисні поради, перевагу віддаю народним методам

VISUAL by EVA