Як підняти собі настрій: 17 ідей

Перепади настрою можуть бути пов’язаними зі станом здоров’я, майбутньою хвилюючою подією, погодою або непорозумінням з близькими. Настрій впливає на якість життя, сприйняття світу і себе в ньому, працездатність і стосунки з іншими людьми. Якщо мова не йде про стресові навантаження, апатію, депресію або інші діагностовані захворювання, підняти настрій можна різними способами. Про найпростіші і доступні ми і поговоримо.

Отже, 17 способів підняти настрій — зберігай для себе, поділися з подругами, обирай пункт-два, щоб виконати найближчим часом.

1. Здійсни якесь маленьке бажання, щось, що здається тобі дрібницею, але чомусь хочеться: з’їсти морозиво на обід, випити кави в парку на лавці, читаючи книгу, сходити вранці в кінотеатр, приміряти незвичний одяг в магазині.

2. Гуляй на свіжому повітрі — в парку, на набережній річки, за містом у лісі. У місті наш погляд обмежують високі будівлі, а для душевного балансу людині важливо бачити горизонт. Виїжджай туди, де можна дивитися в далечінь і спостерігати за хмарами.

3. Займися фізичною активністю: відмінно підходять танці під улюблену музику, тренування з пілатесу або зумби на ютубі, миття вікон. А ще відмінний спосіб підняти настрій — секс (з партнером або соло).

Стаття на тему: «Як спорт впливає на здоров’я» 

4. Слухай енергійну музику. Щоб підняти настрій, ми з подругою любимо голосно слухати музику в машині і підспівувати.

5. Пограйся з тваринами або маленькими дітьми.

6. Відпочивай. Настрій часто знижується через втому і тривалий стрес. Вписуй в свій графік таку важливу справу як відпочинок. Заплануй час тільки для себе, і наповни його тим, що любиш або солодким байдикування — невеликий перепочинок не спровокує кінець світу, але, відновивши сили, ти відчуєш, як легко тепер підняти настрій.

7. Зроби комусь подарунок, пожертвуй якусь суму в благодійний фонд або знайди можливість допомогти комусь.

8. Погойдайся на гойдалках або в гамаку, пострибай на батуті.

9. Додай в свій раціон щось з особливих продуктів. Нейротрансмітери — серотонін, норадреналін, дофамін, ендорфін і триптофан — допомагають підняти настрій. Їх містять багато продуктів, не обов’язково екзотичних. Під час наступної закупівлі в супермаркеті поклади у кошик щось з цього списку:

  • молочні продукти, особливо сир і йогурт,
  • рибу жирних сортів (тунець, форель, оселедець, сардини, скумбрія, лосось, тріска, сьомга),
  • банани,
  • шпинат,
  • вівсянка,
  • морська капуста,
  • гострий перець,
  • горіхи,
  • чорний шоколад,
  • цитрусові,
  • авокадо.

Стаття на тему: «Користь авокадо» 

10. Відпочивай від соціальних мереж. Якщо день у день дивитися на ідеальних людей, які встигають все на світі, снідають на березі океану, отримують машини і сумки Birkin в подарунок, їдять пончики і не набирають вагу, навряд чи вдасться підняти настрій. Роби від цього паузу.

11. Спілкуйся з тими, з ким тобі добре і спокійно. Іноді, щоб підняти настрій, достатньо поговорити з подругою або провести час з сім’єю.

12. Звертайся до гумору — погортай паблік з мемами в Instagram або Telegram, подивися стендап-шоу, комедію або життєстверджуючий фільм.

Стаття на тему: «12 фільмів, які налаштовують на позитив»

13. Зроби ефектний макіяж і кілька портретів.

14. Виспися.

15. Одягни щось красиве — той одяг, в якому ти почуваєш себе на висоті, або придбай те, що давно хотіла.

16. Наведи порядок на робочому столі або в далекому ящику в шафі. Якщо тобі, як і мені, стає легко і радісно, ​​викидаючи зайве, цей спосіб підняти настрій точно спрацює.

17. Посміхайся — своєму відображенню в дзеркалі і іншим людям.

Пам’ятай, будь ласка, що тривалий поганий настрій, апатія і пригніченість можуть бути симптомами депресії. Якщо ніяк не вдається підняти настрій і стан не змінюється, це привід звернутися за консультацією до психолога або психотерапевта.

22 Вересня / 2021 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність