8 ідеальних рослин для вашої ванної кімнати

Завжди мріяли про те, щоб створити вдома тропічний рай?

Ванна кімната ідеально підійде для цього, завдяки підвищеній вологості повітря і високим температурам. Погодьтеся, дуже приємно приймати ванну, мріючи про мандрівки до далеких країн, і екзотичні рослини чудово допоможуть вам у створенні такої атмосфери. Окрім того, саме у ванній кімнаті вони почуватимуться ідеально.

Сьогодні наш експерт – фітодизайнер Ольга Марченко розповість, які рослини можна використовувати для прикрашання ванної.

Заміокулькас

Одна з найневибагливіших рослин для дому, яку вирізняє гарне глянцеве листя. Рослина досить велика, тому на підвіконня ви її не поставите, натомість вона ідеально встане у кутку ванної кімнати і складе частину високих рослин вашої оази.

Заміокулькас здатен переносити нестачу сонячного світла і нечасті поливи, але за наявності вологого повітря тішитиме вас своїми чудовими блискучими листочками.

Орхідеї

Орхідеї досить вибагливі рослини, але вологе повітря сприятливо впливає на них, повертаючи у те звичне тропічне середовище, звідки вони родом. Кращим варіантом для тих, хто ще не має досвіду з утримання орхідей, стане вид Фаленопсис, найменш вибагливий у догляді.

Хлорофітум

Хлорофітум легко переносить відсутність хорошого освітлення, любить вологу, а ще рослина краще за інших бореться із забрудненням повітря. Тож маючи такого бійця у своєму оточенні ви однозначно будете насолоджуватися найчистішим повітрям.

TILLANDSIA WEBSHOP

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Тілландсії

Тілландсії – це епіфітні рослини, тобто рослини-паразити, які живуть на гіллі інших дерев і кріпляться до них за допомогою свого коріння. Цим рослинам не потрібен грунт і вони можуть стояти у ванній у будь-якому положенні: прикріплені до сітки, на дроті або до корча, можуть лежати на спеціальному підносі, або знаходитися у підвішеному положенні. На їх листті є мікроскопічні присоски, які вбирають вологу з повітря.

Циперус

Циперус черговолистий – це неймовірно гарна рослина, відноситься до болотяних рослин. Піддон під горщиком з циперусом завжди має бути на пару сантиметрів заповненим водою. Висота кімнатного циперуса може досягати 1-1,5 метрів, але його висоту звичайно можна легко регулювати за допомогою обрізки.

Алоказія амазонська

Ця рослина – справжній атрибут джунглів у вас вдома. Уявіть, як приємно поніжитися у ванні під покровом величезного листя цієї рослини.

Висота алоказії може сягати півтора метрів, вона любить розсіяне світло і просторий куточок для свого розлогого листя.

FLYING ARCHITECTURE

Драцена Сандера

У ванній кімнаті гарно почуватимуться усі види драцени, але найбільш екзотичним і цікавим варіантом стане вид, який помилково приймають за бамбук. Зрізані стебла цієї рослини можна помістити у гарну високу вазу, у якій вони згодом дадуть корінці і пустять нові пагони.

Папороть

Так, можливо папороть не така оригінальна, але її довгі прозорі гілочки краще за будь-які інші переносять в атмосферу тропічного лісу і здатні пишно і насичено прикрасити ванну кімнату. Щоб досягти кращого ефекту можете розмістити кілька різних видів цієї рослини, граючись з відтінками і формою листя. Важливо слідкувати, щоб земля в горщику у папороті завжди була в міру вологою.


Всі ці рослини найменш вибагливі у догляді, спокійно ставляться до невеликої кількості світла і шалено люблять вологе повітря, але важливо пам’ятати, що єдине, що їм не сподобається – протяги, так що під час провітрювання кімнати намагайтеся ховати ваших улюбленців подалі від холодного повітря.

15 Лютого / 2018 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *