Килимки, які створять затишок у домі

Щороку пізньої осені у мене розпочинається сезон хюґе. У цей час я обожнюю багато читати, випікати яблучні пироги та насолоджуватись латте із прянощами. Але щоби ці прекрасні речі приносили справжнє задоволення, необхідно оточити себе домашнім затишком. Його секрет прихований у деталях, а саме, у правильному осінньому декорі. Створювати теплу атмосферу та гарний настрій мені допомагають ароматичні свічки, утеплені пледики, посуд для чаювання та ще безліч різних дрібничок. Та цьогоріч я збагнула, що не маю жодного килимка. Аби виправити цю прикрість, я підготувала ТОП порад щодо вибору килимків та вирішила поділитися ними з тобою.

Час читання: 2 хвилини та кава з корицею ☕

статья доступна на русском языке

Килими в інтер’єрі

Килими в інтер’єрі

Для когось це не більше ніж збирачі пилу та шерсті домашніх тварин. Насправді якщо не лінуватись та вчасно прибирати, то килимки додатково утеплять оселю та вдало урізноманітнять дизайн приміщення. Щоб зробити килими прикрасою твоїх кімнат, треба правильно підібрати їхній дизайн, форму, колір та фактуру. Отже, переходжу безпосередньо до рекомендацій.

Шукай EVA Blog в Instagram

Килимки для різних кімнат

Килимки для різних кімнат

Як і будь-який елемент декору, килимки відрізняють за своїм призначенням, наприклад:

  • для передпокою обирай варіанти без ворсу зі спеціальним просоченням, яке захищатиме від забруднень та легко чиститиметься;
  • у вітальню навпаки підійдуть моделі з довгим та м’яким ворсом для утеплення й затишку;
  • для спальні вибирай щільні, теплі матеріали спокійних кольорів;
  • у дитячій кімнаті можна покласти пухнастий, фігурний килимок із яскравим забарвленням.

Дізнайся: Декор: дрібнички, що створюють затишок

Склад виробу

Склад виробу

Спершу визначись зі складом, адже від цього параметра залежатиме зносостійкість, тактильні відчуття та безпечність для здоров’я. В тебе два варіанти:

  1. Натуральні матеріали. Такі килимки дуже красиві, приємні на дотик та екологічно чисті, але вибагливі у догляді. Класикою вважаються моделі з вовни, які вдало впишуться в будь-який сучасний інтер’єр.
  2. Синтетика. Існує величезна кількість варіантів різних розмірів, кольорів й фактур, які легко очистити або замінити, але вони можуть мати специфічний запах або викликати алергію.

Звичайно, вибирати тобі, але раджу, все ж таки, звертати увагу на безпечність матеріалів та барвників.

Дізнайся: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Форма та розмір

Форма та розмір

З формою килимка усе просто: вона повинна співпадати з формами меблів у кімнаті. Наприклад, якщо твій диван, крісла та столик у вітальні мають чіткі та пропорційні лінії, тоді до них більше підійдуть прямокутні, квадратні або асиметричні варіанти. Відповідно до меблів м’яких та округлих форм більше пасуватимуть овальні або круглі килимки. З розміром дещо важче, адже це індивідуальний параметр, який тобі доведеться визначити самій. Та все ж підкажу дещо: килим перед диваном повинен бути ширше за його розмір, а для вдалого зонування використовуй вузькі та довгі килимкові доріжки контрастних кольорів.

Дізнайся: Більше місця: особливості зонування кімнат

Колір

Колір

Запам’ятай декілька особливостей щодо кольорів килимків:

  • якщо в тебе маленька квартира, то віддавай перевагу світлим, пастельним відтінкам, що візуально розширюватимуть простір;
  • у просторому приміщенні матимуть гарний вигляд килими з великими, важкими малюнками;
  • однотонні варіанти пасуватимуть до стриманого та мінімалістичного дизайну теплих кольорів;
  • традиційні орнаменти впишуться в інтер’єр в етнічному стилі або сучасний лофт, не перевантажений меблями та декором.

Отже, ми зясували, що вдало вибраний килимок доповнить собою домашній декор, додасть утеплення оселі та створить приємну атмосферу у приміщенні. Тепер ти знаєш, на що звертати увагу, тому зможеш вибрати саме той варіант, який ідеально підійде до твоєї кімнати та радуватиме тебе теплом і затишком.

Читай також:

3 Листопада / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *