Як вибрати ідеальну обручку на весілля

Я сказала йому “ТАК!”. Саме з цих слів починається бурхлива підготовка: вибір весільного вбрання, пошук фотографа, візажиста, перукаря, складання списку гостей, підготовка запрошень… Але ж ще обов’язково потрібно купити обручки! Саме на вибір цього символу вашого кохання йде чимало часу, адже так складно визначитися, коли навколо стільки різних варіантів. EVA Blog разом з ювелірним інтернет-магазином “Ювелірна Карта” підготував для вас кілька рекомендацій, які допоможуть підібрати ідеальну каблучку.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Вибір обручки

7 головних правил вибору обручок 

Іноді підбір вівтарної каблучки стає справжнім випробуванням. Навіть у тих випадках, коли, здавалося б, ви вже приблизно розумієте, що хочете, може виявитися все зовсім інакше. Каблучку, яка вам подобається на картинці, потрібно приміряти, щоб зрозуміти, який вигляд вона має на пальці, адже її вам доведеться носити завжди (якщо не надумаєте згодом поміняти). 

Шукай EVA Blog в Instagram

Отже, перше, з чого потрібно почати – визначити бюджет. Встановіть відразу рамки, в межах яких плануєте зробити покупку. А також не забувайте вибирати каблучки разом з майбутнім чоловіком, адже у кожного свої смакові уподобання і звалювати на когось одного це завдання – не найкраще рішення. З кількома важливими моментами розібралися, тепер можемо переходити до рекомендацій щодо вибору каблучки.

Правила вибору обручок 

Метал

Це, мабуть, перше, від чого потрібно відштовхуватися під час вибору. Найпопулярнішими металами є:

  • золото (біле, жовте, червоне, комбіноване);
  • срібло;
  • платина.

Любите більш “теплі” метали – віддавайте перевагу золотим ювелірним виробам. Якщо вам або вашому майбутньому чоловікові до душі “холодні відтінки”, придивіться до білого золота, срібла, платини. Останнім часом набирають популярності каблучки з чорнінням і емаллю. Такі моделі мають дуже цікавий і незвичайний вигляд.

Як правило, пристрасть до тих чи інших металів можна визначити за тим, які прикраси в повсякденному житті носить ваш обранець/обраниця.

Метал обручки

Цікаво по темі: 7 стильних альтернатив весільній сукні на розпис

Розмір

Каблучка має сидіти на пальці не дуже щільно, але під час спроби її зняти ви маєте зіткнутися з легким опором. Але все ж без примірки не обійтися. Безумовно, розмірна сітка каблучок у всіх однакова, але ми настійно рекомендуємо приміряти виріб. Розмір пальців може коливатися з кількох причин:

  • погода;
  • фізична активність;
  • вагітність.

Потрібно, щоб прикраса комфортно сиділа на пальці та не зіскакувала з нього, адже буде дуже прикро, якщо ви загубите свою улюблену обручку. 

Розмір обручки

Ширина

Якщо вам подобаються багатошарові каблучки, з візерунками або камінням, у такому разі виріб буде ширшим і покриє більшу частину пальця. Це красиво, сміливо і дуже привабливо.

Цікаво по темі: ТОП-12 ідей літніх весільних букетів 2022

Для любителів більш стриманих варіантів підійдуть тонкіші каблучки:

  • від 2 до 4 мм – жіночі;
  • від 4 до 7 мм – чоловічі.

До речі, дедалі більша кількість молодят віддає перевагу не надто широким каблучкам, адже вони практичніші та мають акуратний вигляд.

Ширина обручки

Товщина

Здавалося б, на що може вплинути цей параметр? Але ж товщина каблучки відіграє не останню роль і ось чому. Тонкий метал може легко деформуватися в процесі повсякденного носіння. Тому, аби виріб радував вас довгі роки, вибирайте каблучки товщиною не менше 1,8 мм, але і не більше 2,5 мм. 

Товщина обручки

Форма

Тут вам точно буде, де розгулятися. Форм каблучок дуже багато і кожна з них по-своєму має гарний вигляд на пальці. Розповімо про найпопулярніші з них:

  1. Класична форма – внутрішній бік каблучки плоский, а зовнішній злегка опуклий. Така форма підходить абсолютно всім.Класична форма обручки
  2. Шайба або американка – каблучка має строгі лінії та широкий профіль, у поперечному розрізі нагадує прямокутник. Краї ювелірного виробу можуть бути рівними або злегка закругленими. Такі каблучки відмінно підійдуть парам, які віддають перевагу традиційним прикрасам.
  3. Коло або бублик – ви правильно здогадалися, за формою каблучка нагадує бублик, оскільки має округлі форми, зазвичай такі моделі роблять без декоративних вставок. Таку прикрасу дуже люблять дівчата, оскільки вона має дуже елегантний вигляд, а також підкреслює витонченість пальців.Обручка в формі кола або бублика
  4. Бочкоподібна – ці каблучки мають виразний вигляд, не помітити їх буде досить складно. Так, вони справді схожі на бочонок – велика товщина й об’єм. Такі каблучки можуть бути гладкими, фактурними з камінням та іншими декоративними елементами. Цю прикрасу не слід вибирати людям з короткими пальцями, бо візуально вони здаватимуться грубими.
  5. Увігнуті – зовнішній бік каблучки має увігнуту форму, яка надає додаткового об’єму. Крім цього, такий ювелірний виріб меншою мірою піддається механічним пошкодженням і довший час зберігає свій первозданний вигляд. Поглиблення посередині каблучки може бути інкрустовано камінням, емаллю або візерунками. Ця прикраса підійде абсолютно всім. Увігнуті обручки
  6. Грановані – дуже стильне і досить практичне рішення для молодят. Такі каблучки можуть мати кілька об’ємних симетричних і асиметричних граней, що нагадують бджолині стільники, ромбики, гайку тощо. Це теж чудовий варіант, до якого можуть придивитися абсолютно всі. 
  7. Нестандартні – до цієї форми можна віднести каблучки з плетінням, вигнуті, квадратні й не тільки. Відходьте від стандартів і виділяйтеся.

Нестандартні обручки

З каменем чи без?

Без жодних сумнівів, камені надають каблучці особливого вигляду. Вони красиво відблискують на світлі та візуально роблять каблучку “дорожчою”. Вибір таких моделей дуже великий, починаючи від одиничного центрального каменю і закінчуючи усіяними невеликими камінчиками каблучок. Форми та кольори каменів теж відрізняються, що дає змогу вибрати ідеальний для себе варіант. І не обов’язково віддавати перевагу саме дорогоцінному камінню, фіаніти мають анітрохи не гірший вигляд. 

То що вам більше до душі: сувора класика чи все ж таки найкращі друзі дівчат – це діаманти?  

Обручка з каменем чи без

Парні обручки чи кожному своє?

Обручки обов’язково мають бути однаковими! Хто вам таке сказав? Забудьте! Вибирайте те, що подобається. 

Звичайно ж, якщо ви хочете, аби каблучки стали певним символом єдності – купуйте парні. Чому б і ні?

Парні обручки

Вибір обручок вимагає строго індивідуального підходу. Вибирайте те, що вам подобається.  А не помилитися з покупкою вам обов’язково допоможуть всі наші рекомендації.

 

Читайте також:

21 Липня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *