Домашній подіум: чому треба позбавитися від старих майок?

Дім — це те місце, куди ми повертаємось після складних днів і тривалих поїздок, тут живуть наші рідні та близькі, у колі яких ми завжди можемо побути собою. Тож вдома ми маємо почуватися комфортно та невимушено. Це ж стосується і одягу для дому: він має подобатися нам та оточуючим і при цьому бути настільки комфортним, щоб у ньому було приємно відпочивати. Тож у новій статті ми вирішили поговорити про те, яким має бути домашній одяг і чому старі майки, спортивні штани, витерті джинси краще все ж таки віддати на ганчір’я.

Психологія успіху: для чого одягатися вдома гарно

Перш за все, гарний та охайний вигляд — це правило доброго тону, що працює не лише на людях, але й удома. У такому одязі ви спокійно зможете вийти за поштою, вискочити до магазину або погуляти з дитиною на вулиці.

По-друге, людська психологія працює так, що в залежності від того, як ми виглядаємо, змінюється й наше самопочуття та відношення до себе. Тож гарний домашній одяг — це не лише повага до оточуючих, але й звичка бачити себе гарною та доглянутою.

Чи бувала у вас така ситуація, коли до вас неочікувано прийшли гості, а ви не готові? Ви почуваєтеся невпевнено й дратуєтеся через це — гості відчувають напруження і можуть подумати, що ваша поведінка пов’язана з їхнім візитом. А тепер уявіть іншу картину: на вас — затишний та охайний домашній костюм або сарафан, на голові — якщо не укладка, то просто акуратний хвостик, а на обличчі — легкий 5-хвилинний макіяж. Звісно, і самопочуття тоді буде іншим.

Ми не закликаємо одягатися вдома в сукню-футляр та туфлі на підборах, робити макіяж та укладку. Але виглядати гарно та охайно завжди приємно та просто необхідно, перш за все, для самої себе.

Найпоширеніші варіанти домашнього вбрання

Халати бувають різні, і стовідсотково сказати, що вони некрасиві чи незручні, не можна. Завдання банного халату — дати тілу повністю висохнути після душу, і носити його краще 10–20 хвилин максимум.

Легкий шовковий халатик зручно вдягати під час створення зачіски або нанесення макіяжу, щоб потім переодягтися, не зіпсувавши всю красу. Для постійного носіння шовковий халат не завжди зручний.

Піжама. Цей різновид створений для сну, і його краще не носити в якості постійного домашнього одягу.

Спортивні костюми. Як видно із назви, такі речі створені для занять спортом. У них може бути зручно прибирати, але ж постійно ходити вдома у них теж не варто, як і в піжамі.

Мода на домашній одяг

Помилково вважати, що моди на домашній одяг не існує. Вона є, але її тренди не змінюються з кожним роком. Останнім часом у багатьох модних магазинах можна зустріти колекції домашніх речей: легкі та зручні штани з футболкою, трикотажні сукні, шорти з майками, а також комплекти-трійки, наприклад, із штанів, футболки та толстовки, котру можна накинути, коли стає прохолодно. Існують навіть цілі колекції одягу для різних занять: піжама для сну, халат, щоб сходити у ванну, спортивний костюм для прибирання тощо. На що звернути увагу?

Трикотажні речі — певно, найзручніший різновид домашнього одягу, котрий до того ж гарно виглядає. Це може бути, наприклад, оверсайз-футболка з легінсами.

Спідниця. А ви пробували носити вдома спідниці? Виявляється, це не лише жіночно та гарно, але й комфортно!

Гольфи та колготки. Хто сказав, що ці речі підходять для носіння лиш поза домом? У тандемі з короткою спідницею м’які колготки або гольфи виглядають просто ідеально! І тепло, що актуально для тих, у кого вдома прохолодно.

Сукня. Для затишного домашнього носіння ідеально пасуватиме пряма сукня без принту будь-якого спокійного кольору.

Взуття. Замість капців зі штучним хутром придбайте собі зручні домашні балетки: теплі для зими та легкі для сонячного періоду. Сьогодні вони продаються майже усюди.

Купувати окремі речі для носіння вдома можна і треба! Домашній одяг має бути не лише комфортним, але і красивим, адже саме тут ми найчастіше відпочиваємо та заряджаємося новими силами. Більш того, у багатьох випадках ви зустрічаєтесь з рідними зранку (з рушником або бігуді на голові!) та ввечері, коли після душу знову вдягаєте халат. Тож давайте оголосимо бойкот старим майкам, джинсам, спортивним костюмам і будемо радувати себе та рідних своїм гарним виглядом!

27 Лютого / 2019 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Тетяна

    Думаю в цьому є сенс… Спробую і вдома виглядати гарно)) Дякую!

  2. Олена

    Цікаво, але: уявіть собі, що Ви варите борщ чи робите томатний соус, миєте брудні овочі, поли, вікна у новому і красивому халаті. Ці поради підходять для тих, хто має хатню робітницю, як Ви. В мене ж її немає, тому…