EVA-словник: 9 весняних пальт, що ніколи не вийдуть з моди

З кожним днем надворі стає все тепліше. Настає пора скинути важкі шуби, об’ємні пуховики та дублянки. Настає час пальто.

Пальто – це одяг з історією, і починається вона у ХVII столітті в Іспанії. Звідти пальто вирушає у переможну подорож Європою. Поступово воно еволюціонує з одягу простолюдинів в одяг військових і аристократів. А згодом переходить з чоловічого гардеробу до жіночих шаф.

Тепер без пальто неможливо уявити весняний гардероб модниці. Та як не заплутатися у різноманітті фасонів та трендів?

Сьогодні ми розкажемо про популярні моделі пальто, які не втрачають популярності з самого моменту їхнього створення, і порадимо, як і з чим носити ту чи іншу модель.

Тренчкот

«Траншейне пальто» (саме так дослівно перекладається його назва) – це двобортний плащ авторства Томаса Бербері. Тренчкот видають такі деталі, як широкий відкладний комір, косі кишені, манжети з ґудзиками, погони, кокетка, шліца і характерний клапан справа на грудях. Плащ має прямий крій, приталений силует стровюється за рахунок пояса.

Тренчкот легко вписується в різні стилі. Класичне офісне поєднання: тренч, спідниця-олівець або сукня-футляр і туфлі-човники. Модель довжиною 3/4 можна носити з короткою сукнею або спідницею. Тренчкот ідеально поєднується з брюками-кльош (таке поєднання робить фігуру стрункішою), а також з брюками-чінос і вузькими джинсами. Йому також пасують весняні головні убори: кашкет ньюбой, берет і капелюхи з полями.

Шинель

Пальто з військовою виправкою. Його дизайн був спеціально розроблений для захисту від вітру і холоду. З цією ж метою для пошиву використовували щільну вовняну тканину.

Жіночі моделі можуть мати не тільки прямий, а й приталений силует. Довжина також варіюється. Вже кілька сезонів поспіль на піку популярності шинелі, довжиною до щиколотки.

Незмінними залишаються два борти, відкладний комір і характерні деталі, які свідчать про воєнне минуле шинелі: ґудзики у два ряди, погони, шліца і хлястик на спині.

З чим носити шинель, залежить не тільки від крою, а й від довжини виробу. Трендова довга модель виглядає неперевершено з короткими або середньої довжини сукнями з легких струмливих тканин у стилі бохо або у білизняному стилі. Взуття у такому комплекті має відповідати мілітаристичній стилістиці. Найкращим варіантом будуть чоботи з грубою підошвою або високі черевики на шнурівці. Зауважимо, що довга шинель категорично не підходить мініатюрним дівчатам і власницям пишних форм.

Шинель до коліна теж любить сукні і спідниці. Їхня довжина має приблизно дорівнювати довжині пальто. Приклад такого поєднання – шинель і спідниця-плісе.

Дотримуючись військової тематики, можна доповнити шинель брюками-галіфе. Вузькі брюки або джинси з ботільйонами підійдуть для повсякденного образу. Найбільш вдалими аксесуарами для шинелі будуть сумка-листоноша або рюкзак.

Бушлат

Канонічний бушлат – це вкорочене двобортне вовняне напівпальто прямого крою з широким відкладним коміром і широкими лацканами, чорного або темно-синього кольору. Потрапивши до жіночого гардеробу, бушлат зазнав деяких метаморфоз – змінювалась довжина і колір, з’явились приталені моделі.

Цей предмет гардеробу є досить універсальним і може стати стильною альтернативою весняній куртці. Його можна поєднувати як з джинсами і брюками, так і зі спідницями. В останньому випадку найбільш вдалими будуть спідниця-олівець, плісе або спідниця з легкої струмливої тканини.

Можна обіграти морську тематику, поєднавши короткий бушлат відтінку navy і білі брюки. Інший елемент з морським минулим, який можна додати до бушлата – це берет з помпоном.

Дафлкот

Дафлкот легко впізнати за характерними ґудзиками «моржове ікло» і мотузковими петлями, а також за наявністю капюшона і глибоких накладних кишень.

Автентичні кольори дафлкота – пісочний або верблюжий і темно-синій з картатою підкладкою. З часом кольорова палітра значно розширилась. Сам дафлкот, в силу своєї практичності і функціональності, мало змінився, залишившись так само впізнаваним. Це кежуал-пальто з особливим колоритом, який лишився йому у спадок від морського минулого. Сучасний дафлкот зберіг свій дух мандрів і пригод, разом з тим ставши популярним доповненням жіночого весняного гардеробу.

Пальто пасує майже всім і легко компонується з базою та речами у стилі кежуал: об’ємними светрами, водолазками, сорочками, джинсами, легінсами, черевиками на низькому ходу, в’язаними шапками або беретами.

З дафлкотом органічно виглядають сукні або спідниці з високою талією. Таке поєднання допомагає створити повноцінний романтичний образ.

Честерфілд

Типова однобортна класика, запозичена з чоловічого костюма. Відмінна риса честерфілда – оксамитовий верхній комір і прямий лацкан. Пальто має довжину до коліна і прямий силует.

Строгі прямі лінії, елегантний крій, витриманий стиль і нейтральна кольорова гамма роблять це пальто ідеальним доповненням до формального офісного образу або до менш формального business casual. Особливо стильно воно виглядає у поєднанні з блузами, сукнями або сорочками у дрібний принт.

Прямий крій допускає і більш розслаблені кежуальні поєднання. Честерфілд чудово уживається з тонкими светрами, гольфами, джинсами і кросівками.

На потребу вуличної моди з’явилися сучасні варіації цього фасону – оверсайзні пальта, пальта яскравих кольорів, зі штучного хутра та у стилі печворк.

Кромбі

Це однобортне пальто 3/4 лаконічне і елегантне, як усе англійське. Назва «кромбі» вже давно стала загальною, втративши зв’язок з брендом Crombie, якому ми завдячуємо створенням цього пальта. Так вперше почали називати їхню класичну чоловічу модель Black Retro Coat. Вона ідеально сидить по фігурі, має супатну застібку і три зовнішні кишені: бокові прорізні кишені з клапанами і нагрудну кишеню під хустку. В класичного кромбі прямі лацкани і оксамитовий комірець, а також славнозвісна червона підкладка.

В жіночому гардеробі пальто-кромбі отримало більше свободи. В першу чергу це стосується кольорової гамми. Вузький приталений силует і комір піджачного типу збереглися, натомість супатна застібка і довжина до середини коліна вже не є обов’язковими.

Цей фасон пальта досить вибагливий і потребує класичних поєднань. Це може бути блуза і міді-спідниця з високою талією або вузькі брюки.

Щоб ваш образ не був надто консервативним, йому бажано додати виразності за допомогою аксесуарів – нашийної хустки або не надто масивної брошки на лацкані.

Кокон

Витвір славетного Кристобаля Баленсіаги сьогодні переживає друге народження. Фасон цього пальта відповідає його назві – об’ємне в області талії, з м’якими лініями плечей, загальним силуетом воно дійсно нагадує кокон. Така оригінальна і одночасно зручна форма дозволяє обігравати пальто-кокон у стилістично різних ансамблях. Парадоксально, але найбільше воно “розкривається” саме у кежуальних аутфітах, разом з джинсами, кросівками або кедами та елементами базового гардеробу.

Пальто-кокон яскравого кольору, цікаво оздоблене, або виготовлене з фактурного матеріалу, стане центром вашого ексклюзивного повсякденного образу. Більш стримані моделі доповнять офісний аутфіт і підійдуть жінкам старшого віку.

Свінгер

Пальто-свінгер має характерну форму трапеції, рукави-реглан і округлі підплічники, які додають силуету м’якості. Такий фасон здатен приховати будь-які недоліки фігури і допоможе створити елегантний образ.

Загалом до свінгера застосовуються ті ж самі правила, що й до манто. Як і у випадку з манто, розкльошений верх потребує облягаючого низу. Тож, якщо вам пасують спідниці-олівці, вузькі брюки та джинси, можете без вагань обирати пальто-свінгер.

Ідеальною парою взуття для свінгера стануть жокейські чоботи, ботфорти, ботільйони і, звичайно, підбори.

Кейп

Кейп – це скоріше накидка аніж пальто в традиційному розумінні. Він має трапецієподібну форму, скроєну лінію плечей і прорізи замість рукавів. Довжина виробу може бути різною, але найбільшою популярністю користуються практичні моделі до середини стегна.

В стилістиці кейпа присутня певна історичність, тому його складно обіграти у вуличному аутфіті з кросівками і просторими джинсами. До кейпа пасуватимуть легінси і високі чоботи або ботфорти. Струнким дівчатам дозволяється поєднувати кейп з широкими або розкльошеними брюками з високою талією. Якщо ж ви полюбляєте джинси, то обирайте класичні або вузькі моделі і у тандемі з класичним взуттям – човниками або сліперами. Аксесуари теж краще підібрати класичні або вінтажні. Це може бути капелюх з полями, сумка-купол або клач-конверт.

 

Як бачимо, пальто – це не обов’язково консерватизм і формалізм. Сучасна мода дозволяє навіть класичні моделі з кількавіковою історією поєднувати з нашими улюбленими джинсами, кросівками і светрами. Якісне, вдало підібране пальто – це завжди ознака гарного смаку і нотка елегантності у найбуденнішому образі.

13 Березня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *