Сумки: модні тенденції цієї весни

Важко сказати, за що саме ми, жінки, так любимо сумки, але наша любов до них безперечна і аксіоматична. І дизайнери не припиняють підігрівати ці теплі почуття цікавими новинками. Тренди на сумки цьогорічного весняно-літнього сезону виявилися досить контрастними. Сусідство мініатюрності і оверсайзу, ставка на оригінальний декор та гегемонія нестандартних форм, ретро-елементи у поєднанні з сучасним дизайном – усе це ні що інше, як підсумок того, що ми мали змогу бачити у колекціях S/S 2019.

Є й такі тренди, які повернулися до нас рік потому і заявили про себе так само гучно. Це структуровані сумки-коробки (box bag) та сумки-діжки (bucket bag), якi аж ніяк не поспішають відходити на другий план, сумки з бахромою, солом’яні та з прозорих матеріалів. Ці дизайнерські рішення усе ще залишаються актуальними, тому, якщо маєте щось з перерахованого у власній шафі, сміливо вводьте цей аксесуар у свій гардероб.

Детальніше розбирати досі актуальні, але все ж таки минулорічні тренди ми не будемо, а перейдемо безпосередньо до аналізу того нового, що дизайнери підготували для нас у 2019-му.

Сумки-оверсайз і сумки-мішки

Тренд, який оцінять матусі, шопоголіки, роботоголіки і просто любительки носити з собою усе й одразу. Величезні місткі сумки напевне знайдуть безліч шанувальниць завдяки своїй практичності, тому ми й поставили їх в авангард нашої підбірки. Це можуть бути сумки будь-яких форм, головне правило – чим більше, тим краще.

Однак радимо обирати сумку-оверсайз з можливістю примірки, а не купувати її через Інтернет. Справа у тому, що такий об’ємний аксесуар має бути зручним саме для вас, інакше він не буде функціональним. До того ж слід враховувати, що такі оверсайзні сумки часто мають м’яку форму і залежно від наповненості вони можуть виглядати і сидіти по-різному.

Мікро-сумки замість клатчів

Цього весняно-літнього сезону на зміну традиційним клатчам прийшли зменшені копії класичних фасонів жіночих сумок, мініатюрні сумки-скриньки та сумки-коробки. Розмір цих аксесуарів подекуди ледве дозволяє вмістити смартфон, але виглядають вони при цьому дуже цікаво, а деякі моделі взагалі більше схожі на прикрасу, ніж на жіночу сумочку. Тож, не зважаючи на сумнівну практичність, ця тенденція має право на існування.

В окрему категорію в межах даного тренду можна виділити нашийні сумочки-гаманці, які дуже нагадують ті самі нашийні чохли для телефонів з нульових, тільки у фешн-версії.

Перш ніж обирати мініатюрну сумочку або величезний тоут, згадайте про правило збереження пропорцій! Якщо ви маєте невеликий зріст і субтильну статуру, тоді від об’ємних, а тим більше оверсайзних сумок краще відмовитися. Якщо ж природа нагородила вас пишними формами, тоді вам не рекомендовані сумки лялькового формату – на фоні такого аксесуара ваші фізичні параметри здаватимуться більшими.

Поясні сумки

Поясна сумка – це ще один тренд, який розв’язує жіночі руки. На відміну від спортивної banana bag, яка кілька років поспіль займала почесне місце серед трендових аксесуарів, ці поясні клатчі мають елегантний дизайн і можуть доповнити навіть вишуканий вечірній образ.

Інший, більш ергономічний варіант поясної сумки – це сумка, яка складається з кількох окремих секцій. Такий дизайн викликає аналогію з поясною сумкою мисливця або рибалки, тож якщо ви любите упорядкованість в усьому, радимо звернути увагу на даний тренд. Зі стилістичної точки зору такий аксесуар є досить універсальним, тому ним можна доповнювати різні образи.

 За допомогою поясної сумки можна додатково акцентувати вузьку талію. Натомість жінкам з типом фігури «прямокутник» слід бути обережними з такими аксесуарами, особливо якщо ви бажаєте носити сумку не перед собою, а на боці. У цьому разі краще обирати модель, яку можна приспустити ближче до лінії стегна, переносячи акцент у цю зону і створюючи у ній додатковий об’єм.

Лаковані сумки під крокодила

Наразі більшість Будинків моди відмовилась від використання натуральної екзотичної шкіри для виготовлення аксесуарів, як альтернативу пропонуючи якісні замінники, які практично неможливо відрізнити від «оригіналу». І цієї весни одними з фаворитів серед аксесуарів стали сумки під рептилію, а саме лакований «крокодил».

Це одночасно і елегантна класика, і промовиста деталь, здатна додати шику навіть базовому або регламентованому аутфіту, тому така сумка безумовно припаде до смаку заручницям офісного дрес-коду.

Блискучий лак і рельєфна фактура – це вже акцент, навіть у нейтральному кольоровому виконанні, тому з іншими акцентами слід бути обережною, щоб образ не виглядав недоладним. Власне однієї такої сумки цілком достатньо, щоб вигляд був завершеним. Подібний аксесуар також можна обігрувати у поєднанні з матовими фактурами. Натомість інших лакованих деталей або блискучих елементів варто уникати.

Сумки оригінальних форм

Останній і найцікавіший, на нашу суб’єктивну думку, тренд – сумки у вигляді будь-чого, що менш за все схоже на сумку. Тут і голова Міккі Мауса від Gucci, і гроно бананів від Tom Brown, і металева мушля від Stella McCartney, і багато, багато іншого. Таким чином дизайнери звели дамську сумочку у статус арт-об’єкта, який перетворить на витвір сучасного мистецтва будь-який образ.
Якщо ви не вважаєте себе володаркою надтонкого смаку і віртуозом складних стилістичних комбінацій, тоді можете просто поєднувати таку дивакувату сумку нестандартної форми з нейтральною базою.

І пам’ятайте, що якісні аксесуари – це завжди вигідне вкладення коштів, тому час від часу можна дозволити собі таку приємність, як нова сумка.

6 Травня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA