Вежа Таро: значення та поєднання карти

Шістнадцятий Старший Аркан — Вежа. Тлумачення її символіки зазвичай вказує на раптові зміни та потрясіння, що кардинально перевертають життя. Цікаво, що це одна з ворожильних карт, яка в перевернутому значенні вказує, що проблемних моментів вдалось уникнути. Представники цього аркана по даті народження часто зіштовхуються з тим, що зовнішні стимули не залишають вибору, окрім як вирушити назустріч необхідним змінам на шляху духовного розвитку. А як Вежа впливає на характеристику людини в інших сферах, зокрема в коханні та роботі? Дізнайся прямо зараз!

Час читання: 7 хвилин та яблучко 🍎

статья доступна на русском языке

Вежа: дизайн карти Таро

16 аркан карта Вежа

На карті 16 Старшого Аркана в Таро Райдера Уейта у вежу потрапляє блискавка, з неї злітає купол-корона, починається пожежа. Можна побачити падіння людей, які чи то добровільно стрибнули, щоб врятуватись від полум’я, чи то насильно були викинуті стихією. Розшифровка символіки: духовна криза, розорення, руйнування звичного устою життя.

У Таро 78 дверей вежа стоїть на скелі, довкола якої підіймаються хвилі та б’ють блискавки. Верхівка будівлі палає, але з неї встигає вибігти 4 персони. Символіка ворожильної карти показує одразу чотири ключові стихії, які неухильно підштовхують героїв до змін, не залишають можливості втримати все, як є. Зміни — це і є “двері” карти, а швидкість реакції — “ключ”.

Цікаво на тему: Колісниця Таро: характеристика людини по даті народження

На карті з колоди Таро Шаленого Місяця вежу руйнує потужний промінь чи то небесного світила, чи то інопланетного корабля. Знову бачимо двох персон. Чоловік в червоному за вежею явно не впорався з подією, злякався та здався. А персонаж у зеленому вирішив взяти все у свої руки, та сам вистрибнув з вежі. Так, він може травмуватись, але й шанс на порятунок є.

Аркан Вежа в розкладі Таро

Таро Манара зображає на ворожильній карті, як середньовічний готичний замок з двома високими вежами потерпає від негоди. На відміну від традиційних сюжетів, на малюнку немає персонажів, які б виходили з будівлі. Скоріше, це момент або за секунди до трагедії, або в перші хвилини після того, як все сталось. Розшифровка символіки карти вказує на обмеження, в які ти або сама себе поставила, або за будь-яку ціну ладна позбутися.

На карті з колоди Таро Світлого Провидця блискавка потрапляє в лісовий будиночок, з якого розбігаються тварини. За ним видніється коло світла, яке ніби затягує в себе хатинку.

EVA у Telegram
У передбаченнях аркан Вежа може вказувати на проблеми зі здоров’ям через аварії або напад. Але коли ворожильна карта в перевернутому положенні випадає у розкладах на майбутнє, це означатиме, що вдасться уникнути втрат, знайдуться сили опиратися раптовим поворотам долі.

Цікаво на тему: Справедливість Таро: значення та поєднання карти Правосуддя

Загальна характеристика людини з арканом Вежа

Характеристика людини з арканом Вежа

У житті людини з арканом Вежа по даті народження може траплятись багато потрясінь, можливо навіть трагедій. Або вона ставатиме причиною таких подій в долі інших. Якщо Смерть — то карта змін, але логічних, коли одне змінюється іншим, то Вежа вказує на хаос.

Представникам цього аркана важливо робити висновки та засвоювати урок, щоб знизити вірогідність травматичних подій у майбутньому, бути до них краще підготовленими. Вони нерідко опинятимуться перед потребою переосмислити цінності, знайти для себе нову систему координат.

Цікаво на тему: Як створити сильне оточення

Аркан Вежа у плюсі

Аркан Вежа у плюсі

Витривала, рішуча, вмотивована — такою буде характеристика людини з 16 Старшим арканом Вежа в плюсі. Має достатньо сильний характер, щоб впоратись з будь-якими викликами долі. Не схильна до ілюзій. Досить самодостатня, щоб заново відбудовувати свій світ, що зруйнувався. Може мати доленосний вплив на інших.

Інколи справляє негативне враження, коли енергія в плюсі, бо не боїться порушувати порядки, наполягати на своєму, навіть проявляти агресію.

Для представників аркана Вежа травматичний досвід нерідко стає опорою, довкола якої вибудовується особистість. Їм доводиться пройти через руйнування, щоб позбутись помилкових думок. Але ціна часом дуже висока: проблеми з вагітністю, розлучення, фізична смерть дорогої людини, значні проблеми з грошима, аж до банкрутства.

Тому важливо дивитись, які ще Старші Аркани мають вплив. Позитивні притишують хаос карти Вежа, у поєднанні з ними зміни будуть значними, але позитивними. У будь-якому випадку з цією картою дня народження варто навчитись дбати про свою безпеку. Важливо приділяти уваги здоров’ю та фізичній формі, адже у стресовій ситуації вони стануть джерелом сил. Труднощів не уникнути, але можна натренуватись правильно діяти у критичні моменти.

Цікаво на тему: FOMO: що таке синдром втрачених можливостей і як з ним боротися

Аркан Вежа у мінусі

Аркан Вежа у мінусі

Коли енергія аркана Вежа проявляється у перевернутому значенні, його представники старанно уникають кризових моментів, намагаються перестрахуватися, щоб не потрапити в них. Та це не завжди гарне рішення. Бо кризи часто є фундаментом нового. Світ народжується з хаосу. Не можливо весь час уникати змін, бо так тікаєш від життя. Деякі з них болючі, але необхідні. Люди, спілкування з якими більше не приносить радості, також можуть піти з твого життя, і це нормально.

В мінусі люди з картою дня народження Вежа не довіряють оточенню, не мають рішучості діяти, з усіх сторін очікують появу проблем. Можуть ставати жадібними, непіддатливими до нового, навіть якщо вже час. Дотримуються оманливих цінностей лише тому, що так звикли. Або навпаки, так прагнуть досягнути цілей, що ладні зруйнувати весь світ довкола себе.

Цікаво на тему: Погані думки: звідки беруться і як їх позбутися? 

Естетика 16 аркана Вежа у зовнішності

Естетика 16 аркана Вежа у зовнішності

Видовжені силуети, легка недбалість та поєднання здавалось би несумісних речей — складові, що підкреслюють естетику 16 аркана Вежа у зовнішності. Якщо це твоя карта дня народження, час від часу виникатиме бажання кардинальної зміни стилю. В деяких проявах можеш захоплюватись новаторськими та епатажними образами, що порушуватимуть загальноприйняті модні правила. А коли відчуєш втому від стану постійного виклику, надаси перевагу мінімалізму. До речі, це відчуватиметься й у виборі способу укладання волосся. Особливо підійдуть зачіски-трансформери, коли легкі локони легко доповнюються плетінням або перетворюються на грайливий пучок.

Цікаво на тему: Як сформувати гардероб по архетипу?

Як проявляється в одязі

Естетика 16 аркана Вежа в одязі

Естетика гардероба жінки з арканом Вежа по даті народження — це сміливість показати себе. Часом вимушена, часом трохи перебільшена, але завжди на межі. Поєднання піжамного та ділового стилей, романтичного вбрання з масивним взуттям чи сумкою. Доречними можуть стати цікаві фактурні матеріали: шкіра (в тому числі еко та лакована), латекс. Кольори бажано вибирати глибокі та насичені: смарагдовий, коричневий, електрик, малиновий, фіолетовий, чорний.

Поповнити твої щоденні образи в естетиці 16 аркана Вежа можуть:

  • довгі піджаки;
  • костюми з атласу або шовку;
  • подовжені кардигани та тренчі;
  • спідниці з асиметрією або незвичними вирізами;
  • сукні А-силуету в довжині максі;
  • незвичні блузи з замками, зав’язками;
  • лофери або сліпони;
  • високі підбори.

Але при формуванні гардероба не надто захоплюйся кількістю речей. Енергетиці твого аркана властива раптова й досить фундаментальна зміна порядку. Тож цілком можливі події, що вимагатимуть кардинального оновлення шафи: вагітність та подальше материнство, різке схуднення або набір ваги, абсолютно новий ритм життя.

Цікаво на тему: Накладні вії, глянсові губи та Peach Fuzz: тенденції макіяжу 2024

Як проявляється у макіяжі

Естетика 16 аркана Вежа у макіяжі

Тільки-но тобі здасться, що знайшла свій стиль у макіяжі, як нові життєві обставини змушують відчувати його не актуальним. Тож, якщо прагнеш бути в естетиці аркана Вежа, тренуй навичку залишатись відкритою до експериментів. Бо жорсткість та категоричність у більшості випадків призводитиме до краху.

Серед базових прийомів макіяжу, які корисно опанувати, варто відзначити стрілки, зокрема зворотну (як її намалювати читай ось у цій статті), та контурування за допомогою хайлайтерів. Не зайвим буде сформувати власний набір нюдових помад, для якого підібрати і дуже природні матові відтінки, і більш насичені рожеві з легким глянсем.

Рекомендовані товари від EVA Blog:

  1. Підводка-фломастер Eveline Cosmetics Waterproof Eyeliner Variete легко намалює стрілку, яка протримається весь вечір, навіть якщо доведеться трохи поплакати від суму чи радості. Особливо, якщо попередньо використаєш базу чи консилер як підложку.
  2. Хайлайтер Patricia Ledo Bamboo Collection з приємними шимерними часточками. Допоможе ненав’язливо підсвітити шкіру.
  3. Багатофункціональний тінт Eveline Cosmetics Wonder Match, який додасть рум’янцю щокам та підкреслить форму губ. З його допомогою не лише зручно корегувати інтенсивність кольору, а й можна подбати про догляд та живлення.

Кохання, сумісність

16 аркан Вежа у стосунках

Представникам 16 аркана Вежа важливо розуміти, що уникання проблемної ситуації не позбавить від неї. І якщо в особистих стосунках почались зміни, вони — незворотні.

Але якщо вдасться налагодити з партнером щирий діалог, почути одне одного, уникнути осудження та проговорити критику конструктивно, зможете вийти на новий рівень. Усвідомиш, що часом приємно, коли зруйнуються оманливі уявлення одне про одного. У будь-якому випадку, стосунки в парі не залишаться такими, як раніше.

А для тих, хто ще не знайшов партнера, в досить різкому форматі відкриється розуміння, що саме заважає зближуватись, чому почуття чоловіка завжди видаються нещирими. Більше не зможеш обманювати себе, що просто не ті трапляються. Ти сама звертаєш увагу на таких, і саме ти можеш змінити підхід.

Енергія аркана Вежа може підкреслювати й сплеск сексуальної енергії. Людям з цією картою дня народження властиві емоційні, часом навіть агресивні з’ясовування стосунків. Перевір, чи твоя поведінка не нав’язана суспільною думкою? Чи не стримуєш свої почуття і бажання близькості через страх відмови?

У розкладах про кохання карта Вежа у прямому положенні рідко вказує на хороший розвиток подій. Частіше передрікає крах особистих стосунків, якщо людина в парі. У перевернутому положенні розшифровка зазвичай про уникання: болючого розірвання проблемних стосунків або руху на новий етап. Карта Вежа у поєднанні з Імператрицею —  імовірність втрати партнера, самотність. А от разом з Зіркою вкаже, що зміни в гарну сторону, не шкодуй про них.

Цікаво на тему: Як помиритися після сварки 

Аркан Вежа: призначення

Аркан Вежа призначення

У роботі та сфері фінансів люди з арканом Вежа часто мають не надто стабільне положення. Зростання у кар’єрі нерідко приходить після складних та проблемних періодів. Важливо навчитися справлятися з критичними ситуаціями, не дозволяти стресу руйнувати себе.

Оскільки карта про кризи, які руйнують чинні порядки, з грошима варто проявляти обережність. Неуважність, раптові зовнішні події можуть мати дуже негативні наслідки.

І навіть коли вдається уникнути фінансових проблем та негараздів на роботі, це все одно часом сприймається як програш. Важливо навчитись проживати критичні моменти, не тонути у хаосі.

Людям з арканом Вежа підходять професії, пов’язані з:

  • будівництвом та нерухомістю;
  • допомогою людям рости духовно;
  • логістикою.

Якщо прагнеш відкрити власний бізнес, важливо слідкувати за тенденціями ринку, щоб не застрягнути у застарілій формі, вчасно внести зміни у стратегію та реорганізувати справу. Можеш стати лідером, якщо до того достатньо пропрацюєш свої страхи й будеш налаштована на зміни.

Цікаво на тему: Звички, які допоможуть досягти успіху

Для тих, кому Вежа дісталась як аркан по даті народження, дуже важливо прокачувати свою “духовну ємкість”. Навчись долати кризові моменти, не дозволяй їм руйнувати себе. Важливо постійно знаходити цілі для розвитку. Якщо ти занадто обмежуєш себе якоюсь системою та правилами, і вони втрачають актуальність, будь готова до того, що світ зруйнується. Тож варто працювати над власною гнучкістю та відкритістю змінам. 

Читайте також:

4 Січня / 2024 Гороскопи

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA