Як зробити пучок, щоб він виглядав ефектно

Пучок або гулька — дуже проста зачіска на щодень. Якщо раніше її носили переважно вдома, то сьогодні це тренд! Тож якщо вам не хочеться морочитися з укладанням, спробуйте зробити модну зачіску.

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Підготовка волосся до пучка

Легкий безлад на голові — саме такий вигляд, здається, має розпатланий пучок. Але насправді це зручна і проста зачіска. Щоб зібрати гульку, спочатку потрібно підготувати волосся:

  1. Вимийте волосся, зробіть базовий догляд. Якщо у вас посічені кінчики, гулька матиме набагато неохайніший вигляд, ніж хотілося. Дізнайтеся, як позбутися посічених кінчиків і запобігти їх появі.
  2. Висушіть волосся.
  3. Можна трохи підкрутити прядки.
  4. Дочекайтеся повного висихання пасом.

Ідеальна довжина для гульки — середня. Занадто коротку стрижку зібрати не вийде, а довгі пасма падатимуть під власною вагою. Але не засмучуйтесь, адже пучок можна зробити на валику або губці, правда, це вимагає деякої вправності.

Цікаво по темі: Зачіски з косичками: ТОП-5 простих та стильних варіантів плетінь

Ідеї пучка з фото

Низький недбалий пучок ідеальний для власниць середнього волосся. Він прекрасно тримається, не заважає, його досить легко зробити самостійно.

Недбалий пучок на потилиці — чудова зачіска на щодень, особливо якщо немає часу робити укладання і «ставити» гульку вище. Просто зав’яжіть хвіст внизу голови, закрутіть — і готово.

Цікаво по темі: Як робити зачіски з джгутами: відео майстер-клас

Високий недбалий пучок на маківці — улюблений варіант більшості дівчат, оскільки надає зачісці об’єм. А ще з ним можна експериментувати: зробити у вигляді банта, додати закручені пасма тощо. Технічно це складніше, ніж гулька на потилиці.

Недбалий пучок на середнє волосся можна прикрасити різними аксесуарами — шпильками, резинками. Разом з гулькою також носять обручі, пов’язки. Дуже зручно ходити з такою зачіскою в спеку і купатися у водоймі або басейні.

Популярна зачіска — пучок на коротке волосся у вигляді вузла або петлі. Його роблять на потилиці, закручуючи невелику гульку. Фіксують зачіску, пришпилюючи кінчики волосся шпилькою або стягуючи їх резинкою.

Цікаво по темі: Майстер-клас: 4 види локонів за допомогою стайлеру для вирівнювання

Зробити легкий пучок на довге волосся без валика не вийде. Пасмам потрібна опора, інакше вони будуть падати вниз під власною вагою. Видів пучка існує безліч, тому ви точно зможете знайти вдалий варіант для своєї довжини та густоти волосся.

Як зробити пучок: покрокова інструкція

Сьогодні в EVA Blog невеликий покроковий гайд, як зробити недбалу гульку самостійно.

Підготуйте волосся

Найкращий вигляд пучок має на вимитому пишному волоссі. Ретельно розчешіть його. Якщо любите дуже об’ємні зачіски, можна трохи підкрутити пасма. Також на цьому етапі підготуйте хорошу резинку (якщо волосся густе, то краще використовувати дві), шпильки-невидимки — те, чим будете фіксувати гульку.

Цікаво по темі: Оригінальні зачіски-трансформери з косами

Зробіть хвіст

Зберіть волосся в тугий високий кінський хвіст на маківці. Врахуйте, що якщо у вас важкі пасма, резинки не втримають їх, і пучок сповзе вниз. У розпатланому варіанті зачіски не потрібно зачісувати волосся спереду ідеально і рясно збризкувати його лаком — збережіть легкий об’єм біля коренів або залиште волоски злегка стирчати.

На передостанньому протягуванні волосся через резинку залиште частину волосся недотягнутою: вона буде подушкою, яка і формує пучок.

До речі, цікавий вигляд на волоссі має гулька з джгутів. Як зробити такий хвіст, ми вже показували. Просто закрутіть його біля основи та зафіксуйте — вийде дуже незвичайна зачіска.

Цікаво по темі: 5 ідей укладання каре в домашніх умовах

Закрутіть пучок

Волосся, що залишилося недотягнутим, закрутіть навколо основи гульки (там, де резинка). Так ви додатково закріпите зачіску і сховаєте аксесуар. Заколіть пучок невидимками, щоб пасма не випадали.

Додайте аксесуари

Тепер можна додати аксесуари, які підходять до вашого образу. «Прогулянкову» гульку прикрашають яскравими шпильками, зачіску для відпустки — банданою або пов’язкою, а романтичний лук доповнюють ніжними невидимками.

А як бути власницям довгого волосся? Спосіб вище їм не дуже підходить. Але є один варіант, як зробити гульку без валика на пасма значної довжини. Увага! Метод може не підійти, якщо у вас густе і важке волосся.

Цікаво по темі: Як підібрати догляд за волоссям в залежності від проблеми? Ідеї від Novex

Отже, інструкція для недбалого пучка на довгі локони:

Зробіть високий хвіст і туго зафіксуйте його резинками.

  1. Добре розчешіть волосся.
  2. Розділіть його на дві рівні частини, нахиливши голову вперед.
  3. Підніміть кожне пасмо біля основи, виділяючи його в подушку з волосся. Об’єднайте дві частини та затягніть резинкою.
  4. Візуально повинна вийти недбала гулька, але ще незакінчена.
  5. Залишок волосся оберніть навколо основи пучка, зафіксуйте шпильками. Можна заплести їх в джгут або просто переплести між собою.

Це найпростіші варіанти недбалих пучків на волоссі. Зараз легкий безлад у моді, тому спробуйте носити гульки. Зробити таку зачіску можна за 5 хвилин, маючи тільки резинку і кілька невидимок.

Ще пучок має гарний вигляд на пасмах різної довжини — чим не універсальний образ на будь-який випадок? Діліться з нами в коментарях, чи любите ви гульки, як робите і чим прикрашаєте модну зачіску.

 

Читайте також:

26 Серпня / 2021 Зачіски

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті