Ефектний вихід: ідеї вечірнього макіяжу для будь-якого типу зовнішності

Вечірній мейкап являє собою досить яскравий, але при цьому гармонійний образ для походу в ресторан, клуб, театр, на весілля або вечірку. У ньому можна (і потрібно!) поглиблювати колір, використовувати шимери, накладні вії та більш яскраві відтінки, які ти не використовуєш у повсякденному житті. І в цій статті ми поговоримо про те, як зробити look на вихід стильним та приголомшливим.

Час читання: 3 хвилини та стигле манго

статья доступна на русском языке

Ця добірка присвячена мейкам, які доречні в реальному житті та дадуть змогу виглядати на 10 з 10. Але яскраві образи тут теж є, тож нудно не буде!

Правила вечірнього макіяжу: нюанси та особливості

Вечірній макіяж

Порівняно з денним мейкапом, у вечірньому куди менше правил. Але вони є і їх важливо враховувати перед тим, як ти візьмеш в руки пензлі та почнеш створювати ефектний образ. Ось найголовніші з них:

  1. Обирай основні кольори макіяжу так, щоб вони поєднувалися і між собою, і з усім образом. Не забувай, що враховувати температуру відтінків теж важливо. Якщо ти зробиш холодний макіяж очей і при цьому використаєш теплі персикові рум’яна, образ вийде не гармонійним.
  2. Вибери, на чому ти будеш робити акцент – на очах або губах. Не варто виділяти одночасно обидві ці зони, щоб не отримати макіяж з 90-х. Хоча для тематичної вечірки це варіант.
  3. Блискіткам – так! Але теж у міру. Акцентне сяйво, як і колір, краще залишити для однієї зони – губ, очей або вилиць. Якщо використовуєш суперблискучий хайлайтер, тоді обери сатинові тіні, а якщо робиш макіяж очей з іскристими пігментами, зроби вибір на користь більш приглушеного хайлайтера і напівматової помади.

Цікаво по темі: Головні тренди макіяжу 2023 

Лайфхаки для бездоганного мейкапу на вихід

Вечірній макіяж

З основними правилами розібралися, але є ще кілька рекомендацій, які допоможуть тобі створити ідеальний святковий макіяж.

  1. Одне з найважливіших beauty-правил говорить – роби макіяж під тим освітленням, під яким ти будеш його «носити». Саме тому для денного образу краще фарбуватися поблизу вікна, а для вечірнього – під штучним світлом. В останньому випадку важливо, щоб освітлення було достатнім і різнобічним – так ти зможеш оцінити результат своїх старань під різними кутами та виправити всі можливі нюанси.
  2. Вибираючи декоративні засоби для вечірнього образу, краще робити ставку на стійкі продукти. Якщо туш – то Waterproof, якщо тон – то Long Lasting, і не забудь скористатися базою під макіяж до і фіксувальним спреєм. Це дасть змогу бути впевненою в тому, що твій мейк залишиться на місці, скільки б ти не танцювала або не сміялася до сліз.
  3. Якщо хочеш виділити очі шимерними тінями, краще починай свій макіяж саме з них. Блискітки – підступна штука, і іскристі частинки, що обсипалися на тон, складно прибрати, нічого не зіпсувавши. Простіше спочатку нафарбувати очі, а потім переходити до обличчя.
  4. Щоб зробити погляд ще більш яскравим і виразним, використовуй накладні вії. У вечірньому макіяжі доречні як акуратні пучки, приклеєні до зовнішнього куточка очей, так і густі та довгі для драматичного образу.

Рекомендовані продукти:

А тепер перейдемо до практичних прикладів, який вечірній макіяж можна створити на різних типах зовнішності.

Смокі айз – вічна класика для будь-якої зовнішності

Вечірній макіяж

Смокі айз – техніка макіяжу, яка не вийде з трендів, мабуть, ніколи. Буде змінюватися мода на відтінки, але сам по собі такий мейк завжди залишиться актуальним. Багато в чому завдяки тому, що його можна адаптувати під будь-який колір очей і волосся, а ще він ідеально підходить для навислих повік.

Забудь про агресивні чорні смокі звідкись із 2000-х – варіацій цього макіяжу сотні, і серед них ти точно зможеш вибрати той, що підходить саме тобі. Для вечірнього мейку ця техніка дає змогу використовувати будь-яку текстуру тіней: матову, сатинову, металік або гліттер.

Для «теплих» блондинок, брюнеток і руденьких чудово підходять такі відтінки:

Власницям холодного підтону шкіри та волосся будуть актуальними:

  • сріблясті та платинові відтінки;
  • фіолетовий;
  • сталевий синій;
  • холодний коричневий (тауп).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Honas ♡ (@honasbarz)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Johanna F. Herrstedt (@johannaherrstedt)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от James Molloy Makeup Artist (@jamesmolloymakeupartist)

Для створення смокі айз підведи темним кайалом лінію вій і слизову на верхній і нижній повіці, потім нанеси та ретельно розтушуй тіні, створюючи м’яку димку. Підводку необов’язково робити чорною – темно-сірий або коричневий контур матиме м’якший і елегантніший вигляд. А тіні краще брати декількох відтінків, щоб було легше створювати плавний перехід. Не забудь: якщо робиш смокі, обмежся нюдовою помадою або блиском для губ.

Рекомендовані продукти:

Мейкап з акцентом на губи

Вечірній макіяж

Яскраві губи – це завжди ефектно і спокусливо. Класична червона помада, марсала, відтінки бордового і сливового – обирай будь-який з них і ти точно не залишишся без уваги. У вечірньому образі найкраще виглядає чітко окреслений контур, а також напівматові або сатинові текстури. Доповни насичену помаду світлими тінями та невеликими стрілочками і твій ідеальний вечірній образ готовий.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Paulina (@quickbeautyadvices)

До слова, яскраві губи допоможуть швидко трансформувати твій повсякденний макіяж у святковий. Якщо захід увечері, а після роботи ти не встигаєш заскочити додому для наведення марафету, просто поклади свою «вихідну» помаду в сумочку. Всього 2 хвилини біля дзеркала – і вуаля!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от James Molloy Makeup Artist (@jamesmolloymakeupartist)

Рекомендовані продукти:

Стрілки у вечірньому макіяжі

Вечірній макіяж

Мейкап зі стрілками – ще одна класика, яка чудово доповнить твій образ. Раз вже правила вечірнього макіяжу дають нам більше свободи, гріх цим не скористатися.

Тут доречно все:

  • подовжені виразні стрілки;
  • подвійні;
  • з ефектом «котячих» очей;
  • чіткі та графічні;
  • м’які та розтушовані.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Claudia Neacsu (@claudianeacsu)

Текстуру теж можна вибирати будь-яку – матову, глянсову, з глітером або під металік. Можна зупинитися на безпрограшному вугільно-чорному, а можна розглянути оригінальніші варіанти. Наприклад, блондинкам з блакитними, зеленими або сірими очима чудово підійдуть коричневі або бронзові стрілки, а пекучим брюнеткам як з карими, так і зі світлими очима – сіро-сині або насичені фіолетові.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Claudia Neacsu (@claudianeacsu)

Для графічних стрілок вибери рідку підводку, а для розтушованих кайал або олівець. Порада: якщо вибрала останній варіант, не забудь закріпити його тінями такого ж кольору.

Рекомендовані продукти:

Ніжний макіяж на вихід

Вважається, що вечірній макіяж не може бути легким. Але сьогодні в тренді природність, тому твій улюблений нюдовий макіяж можна адаптувати під образ вихідного дня.

Вечірній макіяж

Основна порада – вибери відтінки декоративної косметики на кілька тонів темніші, ніж ти використовуєш щодня, і зроби більш насичений контуринг. Трохи більше блиску на рухомій повіці, затемнений зовнішній куточок, добре профарбовані вії та ніжна помада допоможуть створити ефектний вечірній нюд.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от EVA BEAUTY LAB (@eva_beauty_lab_ua)

Ще один виграшний варіант – напівматовий макіяж очей, світлі губи та м’який стробінг з ефектом вологої шкіри. Це дозволить твоєму обличчю сяяти під світлом ламп. Якщо у тебе відкрита зона декольте, то для вау-ефекту підкресли її хайлайтером.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от James Molloy Makeup Artist (@jamesmolloymakeupartist)

Рекомендовані продукти:

Більше кольору: ідеї для яскравого образу

Набрид нюд і хочеться відірватися на повну? Немає питань! Яскраві смокі, контрастний різноколірний макіяж або стильний монохром – з цим можна поекспериментувати для вечірнього look`а.

Якщо хочеш отримати насичені відтінки на очах, найкраще використовувати сухі пігменти. По суті, це колір у чистому вигляді, вони дають максимум яскравості. Не забудь перед початком нанести базу для тіней або клей для пігментів, щоб усе трималося залізобетонно.

Вечірній макіяж

Можна взяти два яскраві відтінки тіней, які не будуть надто контрастними по відношенню один до одного – наприклад, рожевий і фіолетовий, синій і зелений, сіро-синій і срібло. Щоб образ вийшов гармонійним, краще обирати складні припилені кольори, вони мають «дорожчий» вигляд. Основним відтінком профарбуй верхню повіку, а допоміжним – нижню. Додай акуратну стрілочку, накладні вії, і, якщо є бажання, доповни макіяж неоновою підводкою на внутрішньому і зовнішньому куточку ока.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Paulina (@quickbeautyadvices)

Стильно виглядає і монохромний мейк у яскравих тонах. Підбери ідентичні за відтінком і текстурою тіні та помаду – це буде основа твого образу.

Вечірній макіяж

А далі, як зазвичай: невелика стрілка, густо нафарбовані або накладні вії і трохи рум’ян. У такому соковитому макіяжі не варто робити агресивний контуринг і використовувати сліпучий хайлайтер. Тут, всупереч правилам виділяти лише одну зону, головна фішка саме в поєднанні яскравих, але водночас одноколірних очей і губ, все інше має бути максимально природним.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от James Molloy Makeup Artist (@jamesmolloymakeupartist)

Рекомендовані продукти:

Вечірній макіяж може виглядати складним у виконанні, але насправді його можна без проблем зробити самій, у домашніх умовах. Для цього знадобиться лише бажання мати приголомшливий вигляд, відповідна для твого образу декоративна косметика (при чому необов’язково люксова) і трохи практики.

Читай також:

14 Квітня / 2023 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA