Як доглядати за косметичними пензлями та спонжами правильно

Секрет ідеального макіяжу — в якісній косметиці, правильних інструментах і техніці нанесення. Як зібрати базовий набір пензлів, ми вже обговорювали. А сьогодні пропонуємо освіжити знання про те, як і навіщо доглядати за улюбленими пензликами та спонжами.

Зачем нужно ухаживать за аксессуарами для макияжа

Чисті інструменти вбережуть шкіру й косметику від потрапляння інфекцій. І хоча дехто вважає, що бактерії, що викликають висипання на обличчі, не здатні вижити на поверхні аксесуарів, візажисти й косметологи все ж рекомендують тримати їх у чистоті. А от інструменти, які ви використовуєте для тіней, вій і брів, потрібно мити дуже часто, оскільки слизова очей чутлива до інфекцій.

Ще одна причина для того, щоб очищати інструменти так часто, як це можливо, — часточки пудри або тональника, які накопичуються всередині, можуть вплинути на плавність ковзання й навіть колір. У результаті рум’яна можуть лягати плямами, а пудра або тональник — набути бруднуватого відтінку через змішування пігментів.

Цікаво по темі: «Топ б’юті-засобів 2020 для літа: оновлюємо косметичку»

Як правильно очистити спонж від тонального крему

Как правильно очистить спонж от тонального крема

Спонж, яким ви наносите тональний крем, при регулярному догляді краще використовувати не довше 3–4 місяців. Через те, що всередині створюється сприятливе середовище для розмноження бактерій, прати його потрібно часто — після кожного застосування. Якщо спонжем користуєтеся тільки ви, то для очищення підійде будь-який м’який засіб.

  1. Направте спонж під струмінь води і добре змочіть.
  2. Налийте в долоню трохи засобу для очищення і вспіньте його спонжем.
  3. Акуратно віджимайте під струменем води, доки з нього вийде вся піна.

Як правильно мити пензлі для макіяжу

Как правильно мыть кисти для макияжа

При щоденному використанні інструменти для нанесення рідких текстур (тональної основи, підводки для повік) треба мити після кожного застосування. Для сухих текстур (пудри, рум’ян, бронзера) — раз у 7–10 днів. Для тіней, вій, брів — кожні 3 дні.

Як мити пензлі

  1. У миску з теплою водою додайте трохи миючого засобу.
  2. Опустіть у неї пензель і покрутіть круговими рухами.
  3. Проведіть по ребристій поверхні очищувача для пензлів Sovart.
  4. Промийте під проточною водою.
  5. Промокніть рушником.

Правила миття

Правила мытья

Під час миття не можна сильно віджимати або тиснути на пензлик, інакше ворсинки можуть деформуватися, і макіяж буде лягати нерівно. Також потрібно уникати намокання основи пензля (того місця, де кріпиться ворс). Від вологості тут може з’явитися інфекція, а самі ворсинки можуть почати випадати. З цієї ж причини не можна сушити їх ворсом догори — щоб вода з нього не стікала до основи.

Цікаво по темі: «Як зробити легкий літній макіяж»

Які засоби вибрати

Візажисти для очищення інструментів використовують спеціальні антисептики. А якщо аксесуарами користуєтеся тільки ви, для миття підійде будь-який м’який засіб: рідке мило, шампунь, гель або пінка для вмивання.

Щоб продезінфікувати, зробити ворсинки м’якими й надати приємний натуральний аромат, можна використовувати олію чайного дерева. Також не всі знають, чим змити залишки водостійкої косметики. Для цього спочатку аксесуари потрібно змочити в гідрофільній олії, а потім промити як зазвичай з гелем або пінкою для вмивання.

І ще дещо важливе. Не забувайте вчасно міняти пензлі та спонжі — від цього залежить не тільки ваш мейк, але й здоров’я шкіри та очей. Вигідно й комфортно придбати аксесуари для макіяжу можна в EVA:

Спонж для макіяжу SOVART

136.00
Купити

Набір спонжів Camill Lady 4 шт

40.00
Купити

Пензлик K.O.S деревяний для розтушування

89.90
Купити

Пензлик для тіней SOVART короткий

95.00
Купити

Спонж-блендер K.O.S для макіяжу

136.00
Купити

Аксесуар для чищення пензлів SOVART

42.00
Купити

Гідрофільне масло Eyenlip Easy Herb Cleansing Oil з екстрактом ромашки і алое вера

60.00
Купити

Спонж K.O.S для макіяжу

34.90
Купити

Набір пензликів db cosmetic, 5 шт

83.00
Купити
10 Червня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *