Що таке ретроградний Меркурій і як його ефективно пережити

Словосполучення «ретроградний Меркурій» уже перетворилося на своєрідний мем, яким пояснюються різні життєві фейли. Не заводиться машина, зламався ноутбук, посварилася з найкращою подругою або підрядники раптово зривають терміни та порушують домовленості? Це все він — ретро Меркурій!

Звичайно, списувати всі проблеми тільки на Меркурій нерозумно. Однак астрологи стверджують, що вплив небесних тіл на людину відбувається незалежно від того, вірить вона в це чи ні.

Ретроградный Меркурий

З 1 квітня (і це не жарт 🙂) стартує черговий період руху планети «у зворотний бік» і триватиме він до 25 числа. Тобто, майже весь місяць. Як впливає цей період на наше життя? Як убезпечити себе від розчарувань і можливих неприємностей під час ретроградного Меркурія? Чим він небезпечний, що варто робити в цей час, а з чим краще почекати? EVA Blog зібрав для тебе рекомендації, які допоможуть прожити цей час із користю та вийти з нього переможцем.

Цікаво на тему: Гороскоп на 2024 рік для всіх знаків Зодіаку

За які сфери життя відповідає Меркурій

В астрології Меркурій — справжня «планета-універсал», яка протегує багатьом життєвим аспектам. Так, ця планета відповідає за:

  • комунікацію і переговори;
  • документи та домовленості;
  • особисті взаємини та взаєморозуміння;
  • зв’язок, інтернет, грошові перекази та фінансові операції;
  • техніку — від засобів пересування до офісної й тієї, яка забезпечує зв’язок (смартфони, наприклад);
  • інформацію, навчання та інтелект;
  • подорожі, поїздки та переїзди;
  • торгівлю, комерцію та угоди.

Ретроградный Меркурий

У натальній карті ця планета відповідає за розум, спосіб мислення та здатність до навчання, мовлення та комунікацію, увагу та почуття гумору, гнучкість та адаптивність, стратегії, планування та алгоритми дії, а ще за «сухі» факти та вміння їх аналізувати. На емоційному плані Меркурій символізує хитрість, спритність і нервозність, а на фізичному рівні — нервову, опорно-рухову та гормональну систему, мозок, пальці (жести), руки й плечі, мовленнєвий апарат і кишківник. А ще він є покровителем Дів і Близнюків.

Що означає ретроградний Меркурій в астрології

Ретроградный Меркурий

У перекладі з латині «ретроградний» буквально означає «той, що йде у зворотному напрямку». Але чи можуть небесні тіла дійсно змінювати свій вектор? Насправді ні. Це — ілюзія, яка зумовлена зниженням швидкості руху планети та зміщенням положення її орбіти відносно орбіти Землі. Тому й створюється відчуття, що небесні тіла стоять на місці або рухаються у зворотний бік.

Цікаво на тему: 5 типових помилок, яких припускаються повітряні знаки зодіаку

У середньому на рік нас очікує до 3 таких «ретроградів» Меркурія, і триває цей період близько 3 тижнів. Але не тільки він може «розвертатися». Інші планети, такі як Венера, Марс і Юпітер, теж можуть «йти назад», але з іншим часовим інтервалом. «Нерухомими» залишаються тільки Місяць і Сонце — вони ретроградними не бувають.

Шукай EVA Blog в Instagram

Як може програватися ретроградний Меркурій у житті

Як впливає на людину період «зворотного руху» цієї планети? Якщо вже Меркурій відповідає за всі види комунікації, то в цей час може спостерігатися порушення домовленостей (як між людьми, так і цілими компаніями та організаціями), перенесення важливих зустрічей або термінів виконання, активізуються несподівані колапси й форс-мажори. У цей час також можуть «зависати» грошові перекази та затримуватися виплати. Підписання договорів може затягуватися, у документах можуть бути помилки, що змусить усе переробляти. Це стосується не тільки питань купівлі-продажу, а також віз, паспортів, укладення шлюбу або трудових контрактів.

Ретроградный Меркурий

Можуть зриватися поїздки та відрядження — затримуватися і переноситися рейси, губитися багаж або документи, ламатися транспортні засоби. Автомобілі теж можуть почати «жити своїм життям», стаючи непридатними в найбільш невідповідний час (навіть якщо ти нещодавно проходила ТО і все було в порядку). До речі, техніка для комунікацій теж «любить» ламатися в цей час — телефони, роутери, комп’ютери, вежі стільникового зв’язку. Інформацію, яку отримують у цей період, варто перевіряти по кілька разів — є шанс отримати неправдиві, неправильні або навіть фейкові дані.

У сфері стосунків можуть проявлятися непорозуміння, сварки та конфлікти з близькими та рідними. А ще в цей період можуть про себе нагадати колишні — зателефонувати, написати чи відмітити лайком пост в Інстаграмі, навіть якщо ви не спілкуєтеся вже досить довго.

Цікаво на тему: Як пережити зраду і чи варто давати йому другий шанс

Самопочуття також може «кульгати» – можуть почастішати головні болі, безсоння, з’являтися слабкість і апатичний стан. Також під час ретроградного Меркурія часто знижується концентрація, люди стають розсіяними та забудькуватими, а також може підвищитися рівень тривожності.

Ретроградный Меркурий

Виглядає трохи сумно, чи не так? Пам’ятай, що це всього лише можливі сценарії за ретроградним Меркурієм. Не факт, що тебе це взагалі торкнеться. Але, щоб бути у всеозброєнні, ми зібрали для тебе рекомендації, як пережити цей непростий період з максимальною користю.

Що не можна робити в період «ретрограда»

Як бачиш, «послужний список» у Меркурія чималий, і, як стверджують астрологи, він має вплив на всі знаки зодіаку, не тільки на народжених під знаком Близнюків або Діви. Головне правило, яке допоможе тобі ефективно пережити найближчі 3 тижні, полягає в тому, щоб не починати нічого нового. Будь-яка серйозна справа, яку ти вирішиш стартувати в цей період, з великою ймовірністю може стикатися з обмеженнями, затримками, буде «буксувати» і стопоритися на рівному місці. Дочекайся завершення зворотного руху цієї планети та починай реалізацію — так ти напевно витратиш менше нервів і сил.

Цікаво на тему: Як дізнатися свій аркан за датою народження?

Коли Меркурій «йде назад» не рекомендується:

  • підписувати документи та договори;
  • інвестувати грошові кошти, давати та брати в борг;
  • відкривати новий бізнес або проєкт;
  • переходити на нове місце роботи;
  • починати навчання в якійсь принципово новій сфері;
  • здійснювати великі покупки — авто, невидимість, предмети розкоші;
  • купувати дорогу техніку — ноутбуки, смартфони (все, що пов’язано зі зв’язком);
  • далекі подорожі та переїзд;
  • робити обстеження і планові (не ургентні) операції, які можна перенести на більш сприятливий період;
  • починати серйозні beauty-процедури – пластична хірургія, уколи краси тощо;
  • зав’язувати нові знайомства в надії, що взаємодія буде продуктивною (наприклад, добирати персонал, шукати майстрів, виконавців або кохання всього свого життя 😁).

Ретроградный Меркурий

Чому присвятити найближчі 3 тижні

Чи означає, що в період руху Меркурія «у зворотний бік» потрібно практично завмерти й перестати взагалі що-небудь робити? Звичайно, ні! Цей час можна і потрібно провести з користю.

Цікаво на тему: Синдром відкладеного життя: симптоми і як його позбутися

У цей період однозначно варто приділити увагу переосмисленню накопиченого досвіду і завершенню раніше розпочатих проєктів. Наприклад, у цей час добре продовжувати або завершувати навчання, яке з якоїсь причини було закинуте, доробляти або переробляти старі справи.

Ретроградный Меркурий

Присвяти час наведенню порядків. Скрізь: у документах, у будинку, в думках. Займися розхламленням — позбуваючись зайвого, підготуй ґрунт для чогось нового у своєму житті. Цей період хороший для реставрації, модернізації або відновлення чогось. Наприклад, можна приділити увагу реорганізації простору в оселі, зробити перестановку чи відреставрувати стареньке, але улюблене крісло, реструктурувати фінанси чи обов’язки між членами родини тощо. Це чудовий час для покращення того, що вже є.

Також є сенс відновлювати спілкування з тими, з ким з якихось причин обірвався контакт. Не давай обіцянок і не поспішай вірити обіцянкам інших. А ще в цей період добре планувати й створювати фундамент для майбутніх проєктів, але починати їх краще вже після того, як Меркурій вийде з ретрограда.

Ретроградный Меркурий

Порада: У цей період дивним чином може губитися інформація. Наприклад, може «накритися» флешка або диск на комп’ютері з усіма даними, видалитися важливе листування або список контактів. Тому не забувай періодично робити бекапи всієї важливої інформації, щоб у разі форс-мажору ти могла її швидко відновити.

Цікаво на тему: 13-й зайвий або хто такий Змієносець ⛎︎

Про що ще важливо пам’ятати? Завжди зберігай позитивний настрій, не засмучуйся, якщо щось пішло не за планом (у цей час це цілком нормальне явище), не зациклюйся на якихось перешкодах або невдачах, а також прояви терпіння до інших і до самої себе. Ти ж знаєш, що немає сенсу хвилюватися про те, що можна змінити, і вже тим паче не варто турбуватися про те, чого змінити не можна. Один із головних девізів під час «ретрограда» Меркурія: все, що не робиться — на краще!

Ретроградный Меркурий

Календар ретроградного Меркурія на 2024 і 2025 рік

Коли починається і коли закінчиться ретро Меркурій у найближчі кілька років? Зберігай дати, щоб не забути:

  • 1-25 квітня 2024 (у знаку Овен);
  • 5-28 серпня 2024 (у Леві);
  • 26 листопада – 15 грудня 2024 (у Скорпіоні);
  • 15 березня – 7 квітня 2025 (у Рибах);
  • 18 липня – 11 серпня 2025 (у Раку);
  • 9 – 29 листопада 2025 (у Терезах).

Сподіваємося, наші рекомендації тобі стануть у пригоді й допоможуть ефективно проживати період ретроградного Меркурія. А чи помічала ти його вплив на себе і своє життя? Чи відбувалися у тебе якісь знакові події в цей час, що ти замислювалася про це? Ділися з нами в коментарях!

Читай також:

1 Квітня / 2024 Гороскопи

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дуже цікава та пізнавальна інформація 🌔🙌🏻Спасибі за класну статтю 😘💋