Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Прийдешній рік обіцяє бути щедрим на новинки не тільки кіно (у 2024-му ми чекаємо на вихід других «Джокера» і «Дюни», третього «Дедпула» і спін-оффу до «Шаленого Макса» про Фуріосу), а й серіалів. Ми передчуваємо виходи як абсолютно нових проєктів, так і продовження улюблених франшиз і навіть їхнє довгоочікуване завершення. Загалом, вибрати є з чого. Шукай у нашій добірці серіали, які ти додаси до свого списку «обов’язково до перегляду». 😉

Час читання: 5 хвилин і яблучний сік 🧃

статья доступна на русском языке

Найочікуваніші серіали 2024

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Прем’єри серіалів

Що цікавенького приготував 2024-й для любителів «малого кінематографа»? На нас чекає чимало цікавих закордонних проєктів, які напевно наберуть високі рейтинги та привернуть увагу глядачів з усього світу. Зібрали, на наш погляд, найоригінальніші з них.

Шукай EVA Blog в Instagram

Володарі повітря / Masters of the Air

Дата виходу: 26 січня 2024 року

Де: Apple TV+

Володарі повітря

В основі майбутньої військової драми лежить документальний роман Дональда Л. Міллера. Вона розповість про американських і британських льотчиків та їхній погляд на події Другої світової. Головні ролі в проєкті виконають Остін Батлер («Елвіс», «Одного разу в… Голлівуді»), Баррі Кеоган («Дюнкерк», «Бетмен» 2022 року), Каллум Тернер («Фантастичні тварини», «Емма») і Ентоні Бойл («Толкін»).

У режисерському кріслі — Кері Фукунага, знайомий нам за «Джейн Ейр» і «Не час помирати», а також Ді Ріс («Бессі») і Тім Ван Паттен, який працював над «Грою престолів» і «Кланом Сопрано». Варто зазначити, що спродюсувати серіал взялися такі метри, як Том Генкс і Стівен Спілберг, а це означає, що проєкт обіцяє бути вельми гідним.

Режим / The Regime

Дата виходу: 3 березня 2024 року

Де: HBO

Режим

Події серіалу розгортаються у вигаданій європейській державі. Тут править авторитаризм на чолі з канцлером, яка бажає нового майбутнього для своєї країни. Але методи, як це личить диктатурі, обрані вельми тривіальні — брехня, пропаганда, жорсткий контроль ЗМІ та громадської думки.

Роль канцлера виконала чарівна Кейт Вінслет, а разом з нею на знімальному майданчику також були Матіас Шонартс («Версальський роман», «Далеко від збожеволілого натовпу») і Г’ю Грант. У режисерському кріслі — Стівен Фрірз, якого ми знаємо за картинами «Королева» і «Вікторія та Абдул».

Мертві хлопчики-детективи / Dead Boy Detectives

Дата виходу: квітень 2024 року

Де: Netflix

Мертві хлопчики-детективи

Любителям Ніла Геймана і похмурих коміксів DC припаде до смаку багатосерійник про мертвих хлопчиків-детективів. У центрі сюжету — підлітки Едвін Пейн (Джордж Рексстрю) і Чарльз Роуленд (Джейден Реврі). Після смерті вони стали примарами, які розслідують заплутані справи, пов’язані з потойбічними силами.

Цікаво на тему:  7 найкращих міні-серіалів, обов’язкових до перегляду

Події розгортаються в тому ж всесвіті, що і в «Пісочній людині» — популярному серіалі, створеному Гейманом і DC Comics. Судячи з трейлеру, цей проєкт не тільки для підлітків, а й усіх тих, хто любить екшн з елементами горору і чорного гумору. Очікуємо прем’єру на Нетфліксі вже цього квітня.

Фоллаут / Fallout

Дата виходу: 12 квітня 2024 року

Де: Amazon Prime Video

Fallout

Екранізація комп’ютерних ігор зараз популярне явище. І, треба віддати належне, що такі проєкти доволі успішні — чого тільки варті «Останні з нас» або «Halo», які можна назвати одними з найкращих багатосерійних адаптацій. У 2024-му на нас чекає не менш захопливий та очікуваний проєкт за серією ігор «Fallout». Створення взяли на себе Джонатан Нолан (брат режисера Крістофера Нолана, який написав сценарій до «Пам’ятай» і «Інтерстеллар») і Ліза Джой («Світ Дикого заходу», «Мертві на вимогу»). У головних ролях — Елла Пернелл («Дім дивних дітей міс Перегрін»), Волтон Гоггінс («Ідентифікація Борна») і Кайл Маклахлен («Твін Пікс»). Одним із продюсерів став Тодд Говард — один із творців третьої та четвертої частини Fallout.

Через 200 років після глобальної катастрофи люди, які весь цей час ховалися в сховищах, змушені вийти на земну поверхню. Тут на них чекає новий, дивний і небезпечний постапокаліптичний світ, у якому людству доведеться навчиться виживати.

Той, що співчуває / The Sympathizer

Дата виходу: весна 2024 року

Де: HBO

Той, що співчуває

Пак Чхон Ук, який зняв «Олдбоя» і «Співчуття пані Мстивості», адаптує шпигунський роман В’єт Тхань Нгуєна, що вшанувався Пулітцерівською премією. Головна роль дісталася Хоа Сюаньде («Ковбой Бібоп»), але разом з ним у кадрі ми побачимо Дауні-молодшого («Залізна людина», «Суддя») і Сандру О («Вбиваючи Єву», «Анатомія пристрасті»).

В’єтнамець, ім’я якого не розкривається впродовж усієї історії, на початку 50-х відслужив у лавах південнов’єтнамської армії та після військового конфлікту втік до США. В Америці він стає шпигуном в’єтнамської комуністичної партії, і в цій нелегкій справі йому знадобиться допомога більш досвідченого агента під прикриттям.

Дисклеймер / Disclaimer

Дата виходу: 2024

Де: Apple TV+

Дисклеймер

А це — вельми очікуваний мінісеріал від Альфонса Куарона («Гаррі Поттер і В’язень Азкабана», «Гравітація»), який стане екранізацією роману Рене Найт «Усі збіги випадкові». Примітний проєкт не тільки іменитим режисером, а й акторським складом, до якого входять Кейт Бланшет («Володар перснів», «Алея кошмарів»), Саша Барон-Коен («Диктатор», «Борат») і Чон Хоен («Гра в кальмара»).

Цікаво на тему: Такий різний Шерлок: ТОП-13 фільмів і серіалів про Шерлока Холмса

Кетрін Рейвенскрофт — популярна тележурналістка, яка знаходить у своєму будинку дивну книгу. Сюжет роману «списаний» з її власного життя, а головна героїня — з неї самої. Книга описує події, які були відомі лише Кетрін і ще одній людині, якої вже давно немає в живих. Їй належить здолати параною, що накочує, і розгадати цю таємницю.

Пінгвін / The Penguin

Дата виходу: кінець 2024 року

Де: HBO

Пінгвін

Після гучного «Бетмена» 2022 року з Робертом Паттінсоном Колін Фаррелл знову повернеться до ролі одіозного суперлиходія Пінгвіна в популярному всесвіті DC Comics. Цього разу — у форматі багатосерійного спін-оффу, який має розповісти історію становлення антагоніста. Разом із Фарреллом каст поповнила Крістін Міліоті («Фарго», «Вовк з Волл-стріт»), яка складе йому конкуренцію в боротьбі за злочинний Олімп Готема. Серіал обіцяє зберегти фірмову атмосферу DC — тягучу, похмуру, але вельми стильну.

Продовження культових серіалів

Зрозуміло, не обійдеться цього року і без повернення улюблених проєктів — від детективів і фентезі до супергеройських (або точніше — антисупергеройських) та історій з елементами хорору.

Справжній детектив / True Detective, 4 сезон

Дата виходу: січень 2024 року

Де: HBO

Справжній детектив

Один із найкращих детективних серіалів XXI століття повертається на малі екрани. У різних сезонах у ньому знялися такі актори, як Метью Макконахі та Вуді Гаррельсон, Колін Фаррелл і Махершала Алі, а в прийдешній історії в головних ролях ми побачимо Джоді Фостер («Мовчання ягнят») і Калі Рейс. У продовженні серіалу-антології вперше не брав участі Нік Піццолатто — автор і продюсер франшизи. Проте трейлер натякає, що атмосферу, за яку ми любимо цей проєкт, буде збережено.

Четвертий сезон перенесе глядачів на Аляску в місто Енніс. Тут у науково-дослідному центрі раптово зникли шестеро працівників і їхнім пошуком займаються двоє поліціянток.

Дім Дракона / House of the Dragon, 2 сезон

Дата виходу: літо 2024 року

Де: HBO

Дім Дракона

Уже влітку ми побачимо продовження спін-оффу до «Ігор престолів» — «Дім Драконів». Другий сезон обіцяє бути більш динамічним, насиченим та епічним: перші 10 серій були передісторією, яка мала познайомити глядача з головними героями. Основний каст залишився без змін, але нові персонажі (і дракони), безумовно, з’являться.

Сюжет сконцентрується на протистоянні двох владних кланів Вестероса — Таргарієнів і Хайтауерів. Їхній конфлікт поділив країну на два табори та переріс у громадянську війну, яка отримала назву Танець Драконів.

Пацани / The Boys, 4 сезон

Дата виходу: 2024

Де: Amazon Prime Video

Пацани

Популярний багатосерійний проєкт Amazon через два роки після виходу попереднього сезону також отримає продовження. Як і раніше, колишній ЦРУ-шник Біллі Бутчер разом зі своєю командою протистоятиме сімці супергероїв на чолі з непередбачуваним Гоумлендером. У новому сезоні ми побачимо поділ суспільства на два табори. Одні вважають, що «супери» — надія людства, інші — що вони стали некерованими лиходіями, яким все сходить з рук.

Цікаво на тему: Жіноча дружба на екрані: топ-5 серіалів

У головному акторському складі без змін — до своїх ролей повернуться Карл Урбан, Ентоні Старр, Ерін Моріарті та Джек Куейд. Фільмування сезону закінчилися ще навесні 2023 року, і ми сподівалися побачити його того ж року, однак через страйк Гільдії американських сценаристів вихід довелося перенести на 2024-й.

Дивні дива / Stranger Things, 5 сезон

Дата виходу: 2024

Де: Netflix

Дивні дива

Довгоочікуваний фінальний сезон «Дивних див» ми нарешті побачимо цього року. Графік виходу поки не відомий, але, можливо, його представлять до середини літа. Але це не точно. 😅

П’ятий сезон має остаточно відповісти на всі запитання глядачів — і про головних персонажів, і про «зворотний бік», сповнений потойбічними істотами. Подейкують, що після виходу четвертої частини брати Даффери, творці проєкту, врахували відгуки та навіть змінили спочатку заплановану кінцівку. Утім, фанатам серіалу не варто засмучуватися, що вони прощаються з історією, яка полюбилася, назавжди. Даффери планують запустити спін-офф і залучити до його створення абсолютно нову команду, яка зможе створити оригінальну, але при цьому настільки ж атмосферну історію.

Гра в кальмара / Squid Game, 2 сезон

Дата виходу: 2024

Де: Netflix

Гра в кальмара

Перший сезон «Гри в кальмара», який ми дивилися 2021 року, наробив багато галасу в усьому світі. Проєкт став найпопулярнішим серіалом в історії Нетфлікс на момент виходу й дістав схвальні відгуки за акторську гру та небанальний сюжет, у фокусі якого перебувають гостросоціальні проблеми. Наприкінці першого сезону ми не побачили логічного завершення історії, зате стало зрозуміло, що продовженню безумовно бути.

У 2024-му ми побачимо нову «гру на виживання» з немислимим грошовим призом, а також боротьбу Сон Кі Хуна, переможця першого змагання, з творцями цього жорстокого шоу. З чуток також імовірно, що ми дізнаємося більше про Фронтмена, ведучого «Гри», а також про деяких знайомих за першим сезоном персонажів.

А на які серіали ти чекаєш у 2024 році? Пиши в коментарях свої улюблені багатосерійні проєкти, які ти обов’язково будеш дивитися.

Читай також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика