Ворожіння на Святки: карти, свічки, дзеркала та кавова гуща

Святки — це таємнича та чарівна пора. Вона починається в Різдвяний Святвечір (24 грудня) і триває до Хрещення Господнього (6 січня). Здавна вважається, що в цей період межі між земним та потойбічним світом слабшають, і у людини з’являється можливість зазирнути у майбутнє. Незвичайна атмосфера різдвяних традицій вселяє віру у можливість дива.

Час читання: 4 хвилини та гарячий шоколад☕

статья доступна на русском языке

Пропонуємо зануритися ненадовго у чарівний світ та поговорити про святочні ворожіння, які сьогодні дещо трансформувалися та наповнились новим змістом. Вони допоможуть під час свят розважитись у колі друзів. Ворожіння у святочний тиждень будуть цікаві як дівчатам, які очікують нареченого, так і людям сімейним, які хочуть розбиратися в більш «нагальних питаннях» — фінансовому достатку, виконанні заповітних бажань, плануванні вагітності або ж прогнозуванні статі дитини.

Цікаво по темі: Листівки та привітання із Різдвом Христовим

Чи можна гадати на Святки?

Гадания на Святки

Своїм корінням гуляння на Святки сягають часів язичництва. Перші згадки про традиції тяжіють до IV століття. Після прийняття християнства обряди танців, рядження та ворожіння у Святки збереглися. Хоча церква засуджує подібні ритуали, вважаючи їх забобонами та сприянням нечистій силі. У православ’ї вважається, що ворожіння будується на неправді та містиці, що суперечить божественним законам. До того ж звернення до магії та нечистої сили може завдати духовної шкоди: викликати тривогу та зневіру у разі негативних передбачень. У народі ж кажуть, що традиційні хрещенські занурення в ополонку допомагають змити гріхи, вчинені під час свят.

З давніх-давен Різдво було найсприятливішим часом для тих, хто бажає хоч трохи підняти покрив таємниці і дізнатися про своє майбутнє. За вікном хрумтить сніг, в оселі пахне узваром і кутею, а в душі народжується віра в диво… Після появи у Святвечір першої зірки на небі, що символізує Вифлеємську зірку, починаються Святки. У ніч з 24 на 25 грудня заведено ворожити на кохання, заміжжя, гроші, удачу, урожай та здоров’я.

EVA у Telegram

Якщо вам також хочеться поринути в таємничу і зворушливу атмосферу ворожіння, торкнутися загадкового і незбагненного, відволіктися від рутини або просто повірити з друзями в магію, можете перевірити сучасні обряди у домашніх умовах.

Ворожіння на Святки на картах

Гадания на Святки

Для такого ворожіння тобі не знадобляться містичні карти таро, достатньо звичайних гральних. Колоду потрібно перетасувати та зняти з неї «шапку». Вибравши короля або даму будь-якої масті, слід розкласти на столі по 9 карт у 4 ряди. Карти, які опиняться поруч обраної дами чи короля, покажуть подальшу долю.

Наприклад, червона масть обіцяє любов, вірність, честь і дружбу. Пікова знаменує удачу в будь-якому починанні, а бубнова — забезпечене та веселе життя. А ось трефова масть може передбачити нудьгу, невірність, неприємності та хвороби. Значення має і сам «номінал» карти. Так, шістка говорить про захопливу подорож, а десятка — про швидке освідчення в коханні.

Интересно по теме: Як зробити карту бажань та цілей на наступний рік

Ворожіння на свічках

Гадания на Святки-03

Для проведення ритуалу потрібно взяти кілька воскових свічок та великий таз із водою. Після того, як запалені свічки розгоряться, необхідно нахилити одну свічку над ємністю та капнути воском на воду. По фігурах, що утворилися, проводять подальше тлумачення. Для цього воскові фігури виймають із води та вмикають власну уяву.

Віск застиг у вигляді риби — це попередження про нові знайомства та приємні звістки. У вигляді змії — до неприємних пригод. Велика кількість застиглих дрібних крапель сприймається як багатство. Чим більше таких крапельок, тим краще.

Ворожіння на дзеркалі на Святки

Таке ворожіння роблять вдома у повній тиші, з присутністю однієї чи кількох дівчат. Для цього ставлять два дзеркала (маленьке та велике) навпроти одне одного, а між ними запалюють свічки так, щоб сформувався своєрідний «вогненний» коридор. Як свідчать народні перекази, наприкінці цього коридору можна побачити свого судженого. Після побаченого потрібно загасити свічки та розібрати дзеркала, прикривши маленьке білою хусткою.

Интересно по теме: Найкращі ігри для новорічної вечірки

Ще один варіант цього незвичайного ворожіння — взяти дзеркало і вийти вночі на перехрестя. Повернувшись спиною до місяця і дивлячись у своє відображення, потрібно вимовити: «Наречений, ряджений, явись мені в дзеркалі». Саме поряд зі своїм відображенням і можна побачити образ майбутнього коханого.

Ворожіння на Святки на кавовій гущі

Для цього випиту чашку кави накривають зверху блюдцем і 3 рази перевертають вгору і вниз, щоб кавова гуща розтікалася дном. Краще взяти для цих цілей гладке фарфорове блюдце без малюнка.

Гадания на Святки-02

За сформованими фігурами визначають свою долю. Кожен у цих малюнках побачить щось своє. Розводи можуть набувати вигляду паличок, геометричних фігур, будівель, людей, тварин, сузір’їв тощо. Наприклад, ворота символізують приїзд гостей, гора — непросте життя, собака — дружбу, ліс — багатство. Розводи у вигляді паличок означають якісь важливі справи: чим їх більше, то більше справ. Варто зазначити, що мала кількість малюнків і плям на блюдці і в чашці говорить про спокійне життя людини, велике — про насиченість різноманітними подіями. Хаотичні розводи свідчать про невизначеність.

Під час ворожіння на Святки шукайте у пророкуваннях лише позитивний сенс. Не беріть близько до серця темні знамення, щоб заздалегідь не програмувати себе на невдачу у новому році. Сьогодні ці обряди, як і звичаї, коли колядують, щедрують та посівають, для багатьох залишаються лише даниною традиціям. Проте мають велике значення для тих, хто всією душею вірить у них. І найголовніше: під час Дванадцяти днів Святого Різдва у домі має панувати тепла та дружня атмосфера. Тому бажаємо вам злагоди та гармонії!

Читай також:

6 Січня / 2022 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті