Найкращі ігри для новорічної вечірки

Новорічні та різдвяні свята — чудова нагода зібратися з рідними та близькими за одним столом та весело провести час разом. Щоб ваше святкування не супроводжувалося лише застіллям, цього року пропонуємо урізноманітнити дозвілля веселими іграми. В новій статті ми зібрали для вас найцікавіші, на наш погляд, ігри для різних компаній: дорослих та дітей, сімейних вечорів, яскравих вечірок з друзями та затишних вечорів на двох. З ними ви точно не сумуватимете ані у святкову ніч, ані протягом усіх новорічних канікул!

«Доббль», або Spot It!

Швидка й весела гра для дітей від 6 років та дорослих

Ігровий набір складається з 55 круглих ігрових карток та докладних правил гри.

Перед тим, як вперше зіграти в «Доббль», дістаньте дві карти й покладіть їх на стіл. Віднайдіть на обох картах однакові картинки: вони повинні мати однакову форму й колір, а відрізнятися можуть розміром. Далі повторіть з двома іншими картками, а потім ще з двома. Нехай усі гравці побачать, що будь-які дві картки мають схожі зображення.

Єдиних правил цієї гри не існує, є кілька міні-ігор, головне правило яких — швидко побачити схожі картинки, а далі — в залежності від правил. Наприклад, можете зіграти в таку гру:

  1. Роздайте кожному учаснику по одній картці так, щоб він її не бачив.
  2. Усі інші картки покладіть картинками догори посередині стола.
  3. По команді гравці перевертають свої карти й швидко знаходять спільне зображення на своїй карті та верхній з колоди.
  4. Хто першим віднайшов, забирає карту собі.
  5. Відкривається наступна картка. Завдання те саме — швидко побачити спільне та забрати картку собі.
  6. Той, хто зібрав більше карт, виграє.

«Крокодил»

Рухома гра для веселої компанії дорослих або дітей

  1. На заздалегідь підготовлених аркушах паперу напишіть слова або вирази. Можна обрати одну тему, і до неї підібрати всі слова. Наприклад, професії, афоризми, назви фільмів, відомі персонажі, пісні тощо.
  2. Один учасник бере аркуш, читає написане і без слів (жестами, мімікою, звуками) пояснює суть написаного.
  3. Хто першим здогадався, той наступним тягне своє слово і показує його.

Інший варіант — розділити учасників на дві команди. Одна команда загадує учаснику іншої слово, а той повинен без слів пояснити його гравцям зі своєї команди.

«Хто я?»

Смішна весела гра з відомого фільму К. Тарантіно

  1. Кожному учаснику видається клейкий стікер та ручка.
  2. Учасники мають написати на папері ім’я відомої людини, казкового персонажа, або назву тварини. Для гри можна обрати окрему тему: мультфільми, фільми, історичні особи тощо.
  3. Написавши слова, гравці наклеюють стікери один одному на лоб. Тут і починаються веселощі!
  4. Жоден гравець не бачить, що написано на його лобі й має відгадати це слово. Для цього кожен ставить уточнюючі питання так, щоб можна було відповісти лише «так» або «ні»: «Я тварина?», «Я казковий персонаж?», «Я собака з мультфільму?», «Я Білосніжка?» тощо.
  5. Після кожної відповіді «так», учасник продовжує ставити питання. Після відповіді «ні» право ставити питання переходить наступному гравцеві.
  6. Той, хто першим відгадав своє слово, виграє.

Ця гра проходить весело й позитивно, водночас кожен складає свій асоціативний ряд і намагається зібрати всі свої знання на задану тему. Словом, сумувати не буде ніхто!

 

«Діксіт», або «Імаджинаріум»

Захоплива гра в асоціації для компанії друзів або родинної гри

Для того, щоб зіграти в неї, заздалегідь придбайте готовий ігровий набір: 84 карти з малюнками, жетони, лічильник балів, 6 фішок.

1. Усім учасникам роздається по 6 карток.

2. Перший учасник кладе одну будь-яку свою картку в центр стола і говорить слово, фразу або речення, що описує зображення на ній. Інші гравці її не бачать.

3. Усі учасники шукають серед своїх карт ту, що найбільше відповідатиме опису першого учасника і кладуть свої карти зверху першої зображенням донизу.

4. Викладені картки в центрі стола перемішуються й перевертаються.

5. Тепер гравці мають вгадати, яку картинку виклав перший учасник.

6. Для цього у кожного є жетони з порядковим номером картки, що на їхню думку належить першому учаснику. Усі одночасно викладають жетони цифрою вниз.

7. Потім жетони перевертаються і рахуються отримані бали. Правила нарахування балів:

● ніхто не відгадав першу картку — ніхто не отримує балів;

● усі відгадали карту — всі крім першого учасника отримують по 2 бали;

● в усіх інших ситуаціях перший учасник та гравці, що вгадали, отримують по 3 бали;

● якщо картка когось з учасників отримала кілька голосів від інших, він отримує додаткові бали.

8. За кількістю отриманих балів фішка кожного гравця робить кроки на загальній дошці.

Завдання гравців — відгадати картку першого учасника. А тому, хто розповідає про свою картку, потрібно це зробити так, щоб її відгадали, але не всі. Словом, гра надзвичайно цікава та захоплива, адже недарма вона отримала стільки престижних світових премій.

«Аліас»

Цікава гра для гостей будь-якого віку

До ігрового набору входять: карти з 8 словами на кожній, гральна дошка, фішки, пісочні часи.

  1. Учасники діляться на команди. Число гравців у них не обов’язково має бути однаковим.
  2. До гри приступає одна з команд: один учасник має пояснювати слова, інші — відгадувати.
  3. Гравці називають будь-яку цифру від 1 до 8.
  4. Після цього учасник запускає пісочні часи, бере до рук картки й починає пояснювати слова з карток під обраним номером, наприклад, 3.
  5. Називати спільнокореневі слова, долучати до пояснень міміку або жести не можна!
  6. Чим більше гравці відгадають слів до кінця свого часу, тим більше їхня команда отримає балів.
  7. Від загальної кількості балів віднімаються штрафи за пропущені слова (картки можна пропускати), назване пояснюючим учасником слово або спільнокореневі до нього слова.
  8. Кількість балів — це кількість кроків фішки на спільній дошці. Ті, чия фішка першою дістанеться до кінця поля, виграють.
  9. Перший раз гравці самі називають номер слів на карті. Номери для наступних ходів беруться з того сектору дошки, на якому стоїть фішка команди.

«54», «Дженга» або «Башта»

Захоплива настільна гра для дітей та дорослих

В цю гру грати дуже просто, зате як вона захоплює! Правила можна пояснити за одну хвилину і потім грати не одну годину удвох або з веселою компанією.

Набір складається з 54 дерев’яних блоків. Викладаючи їх по три в ряд, збудуйте 18-поверхову башту. Далі по черзі кожен учасник витягає по одному бруску з нижньої частини башти й перекладає його нагору. Таким чином башта поступово росте та втрачає стійкість. Виграє той, хто перекладе останній блок перед тим, як хід іншого учасника зруйнує башту.

Як бачите, варіантів ігор для новорічної ночі є безліч — і всі вони приносять велику кількість позитивних емоцій. Тож не захоплюйтеся аж надто, щоб не пропустити бій курантів і встигнути загадати бажання.

Веселого святкування!

28 Грудня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті