Що подарувати татові на День батька

Кожної другої неділі травня у світі відзначається День матері. Цього дня ми збираємося за сімейною вечерею, вітаємо і дякуємо нашим улюбленим матусям за все, що вони для нас робили в дитинстві та продовжують робити сьогодні. І це прекрасно. Але як же батьки? Невже їхній внесок у наше дорослішання не вартий окремого свята? Не переживай. Їхні безсонні ночі, сльози розчулення від нашого першого невпевненого «Та-то», те, як вони навчали нас їздити на велосипеді та давати здачі кривдникам, не залишилися поза увагою — кожної третьої неділі червня ми відзначаємо День батька.

Час читання: 5 хвилин і яблучний сік

статья доступна на русском языке

відзначаємо День батька

Це свято, яке 2023 року припадає на 18 червня, присвячене ролі татусів не тільки в рамках сім’ї, а й суспільства загалом. У багатьох країнах День батька відзначається з таким же натхненням, як і День матері — у школах влаштовують святкові концерти, а діти готують саморобні подарунки своїм татам. І ми однозначно підтримуємо цю поки ще молоду в Україні традицію, яка мотивує в цей день зробити наших татусів хоч трішки щасливішими. І саме цьому присвячений наш гайд з ідеями оригінальних подарунків (без шкарпеток і гелів для душу), що потішать тата в його «професійне» свято.

Цікаво по темі: День батька: чому нас навчили тати

Незвичайні подарунки татові-автолюбителю

Незвичайні подарунки татові-автолюбителю

Пам’ятаєш свої емоції, коли приходиш у магазин косметики і як розбігаються очі від цих усіляких баночок та флакончиків? І перша думка — мені все це треба! Так само почуваються автолюбителі, потрапляючи у «свої» магазини. Зараз існує стільки цікавих гаджетів для авто, що серед них обов’язково знайдеться класний подарунок на День батька.

Пропонуємо цікаві ідеї:

  • чохол-масажер на сидіння — ідеальний подарунок, якщо тато проводить багато часу за кермом;
  • компактний автомобільний пилосос — для підтримки чистоти салону та економії на мийках;
  • органайзер у багажник — в машині достатньо одного бардачка;
  • мультитул з безліччю функцій — швидке розв’язання дрібних проблем, яке завжди під рукою (і в багажник за інструментом лазити не треба);
  • міні-холодильник — для відпустки та вилазок на природу;
  • пусковий пристрій із функцією power-bank — і телефон екстрено зарядити, і машину завести, якщо акумулятор сів.

До речі, навіть якщо тато має значний водійський стаж, він буде в захваті від курсів контраварійного або екстремального водіння. Перше стане в пригоді на практиці, адже у водінні, як і в будь-якій майстерності, немає межі досконалості. Друге, де всі ці поліційні розвороти та інші кіношні штучки, марно на дорозі, але емоцій подарує чимало.

екстремальне водіння

А якщо хочеш зробити креативний подарунок своїми руками, можна пошити красиві подушки в салон і прикрасити їх емблемою авто або, наприклад, улюбленого татового футбольного клубу.

Цікаво по темі: Татова донька: як стосунки з батьком впливають на ваше життя

Що подарувати, якщо тато любить готувати

Що подарувати, якщо тато любить готувати

Часто застаєш тата за переглядом кулінарних шоу, та й на кухні він частенько готує різну смакоту? Це чудово! Адже напевно ти теж любиш створювати кулінарні шедеври, а це значить, що з батьком ви на одній хвилі. Ти точно знаєш, що йому сподобається і що надихне на нові гастрономічні подвиги.

Капітан Очевидність констатує — чоловіки зазвичай люблять м’ясо. Отже, будь-які кухонні штучки, які допоможуть татові готувати стейки, реберця і шашлики — прекрасний варіант для подарунка. Один із них — це гриль.

Сьогодні в трендах притискні електрогрилі, які всюди рекламують. Кажуть, що приготовані таким чином страви містять менше жиру і корисніші для здоров’я. Але якщо в тебе бюджет обмежений, можна презентувати хорошу сковороду-гриль. А до неї можна додати спеціальні кришки-вантажики для м’яса (вони часто бувають чавунними), які допоможуть готувати ідеальні стейки, як на картинці.

сучасне барбекю

До речі, якщо батьки живуть у приватному будинку і для шашличних вікендів користуються стареньким мангалом, тато буде щасливий, отримавши від тебе класне сучасне барбекю. Зараз можна знайти і цілком доступні варіанти, і дорожчі з купою наворотів — з коліщатками, кришками, поличками для кухонного приладдя тощо. Такий подарунок можна зробити від усіх одразу: і від сина, і від доньки, і від дружини, і від кота заодно.

Цікаво по темі: 10 золотих правил хорошого тата

А можна надарувати всяких тематичних аксесуарів — термометр для м’яса, тендерайзер, щипці, класні прихватки і все в цьому дусі. У красивому пакуванні вони створять wow-ефект. Набір крафтових соусів або спецій у баночках — вони точно підуть у справу! Можна ще придивитися до книги рецептів від топового шеф-кухаря, або до кулінарного майстер-класу.

Що подарувати татові-спортсмену

Що подарувати татові-спортсмену

Батько, який займається спортом і взагалі веде активний спосіб життя, викликає гордість і бажання його в цьому підтримати. І якщо не спільним тренуванням, то хоча б зручною парою кросівок. У бігунів, наприклад, це взагалі розхідник, та й будь-які інші види активності без відповідного спортивного взуття не мислимі. А ще варіанти? Будь ласка:

  • красива фляга для води — щоб було приємніше дотримуватися добової норми рідини;
  • фітнес-браслет — для підрахунку пройдених кроків, ведення журналу тренувань і нагадувань, що час відірватися від дивана і розім’ятися;
  • спортивний інвентар — гантелі, ракетки для бадмінтону чи тенісу, ролик для преса тощо;
  • бездротові навушники — щоб тренування чи прогулянки проходили веселіше, а дроти не заважали;
  • абонемент у спортзал — якщо тато давно хотів записатися, але все відкладав на безвік.

Цікаво по темі: Ростимо принцесу: роль тата у вихованні доньки

Ідеї подарунків для тата-книголюба і кіномана

Ідеї подарунків для тата-книголюба і кіномана

А ти теж помічала, що люди, які читають, також люблять дивитися фільми (і роблять це із періодичністю вартою заздрості), а кіномани нерідко проводять дозвілля за книгою? Причому не тільки тією, за якою знято їхню улюблену кінострічку. Якщо це про твого тата, то з ідеями подарунків проблем точно не буде.

Ти напевно знаєш, якої книги або багатотомника не вистачає в його бібліотеці. Якщо знайти ще колекційне видання в красивій шкіряній обкладинці — це буде топ! А додавши до книги стильний картатий плед, вийде подарунок у стилі хюґе. І нічого, що за вікном зараз спекотний червень — осінніми вечорами батько, сидячи в кріслі з книжкою, згадуватиме тебе з особливим теплом.

Татові, який віддає перевагу сучасним технологіям, можна презентувати електронну книгу. Задоволення не з дешевих (у більшості випадків), але мати під рукою цілу бібліотеку без необхідності шукати місце для нових книжкових стелажів того варте. А якщо шукаєш недорогий подарунок книголюбові, можна подарувати гарну настільну лампу (в ідеалі — з регульованою температурою і яскравістю), підставку для книжок або набір найкрасивіших закладок.

стримінговий сервіс

Любителя кіно можна порадувати:

  • річною підпискою на стримінговий сервіс;
  • великими накладними навушниками, щоб перегляд блокбастерів з автомобілями, що вибухають, не заважав домашнім;
  • або, навпаки, саундбаром під телевізор для сімейного кінодозвілля — щоб фірмовий деренчливий звук в екшнах був ще більш дивовижним;
  • футболкою, кухлем, капцями або іншим мерчем за улюбленим кіновсесвітом.

Цікаво по темі: Що почитати татові? Книги для татусів-початківців і професійних татусів

Подарунки-емоції

Існує думка, що всі дорослі — це просто дорослі діти. Тому балувати свою внутрішню дитину важливо й тоді, коли вже виховуєш власну, виплачуєш іпотеку або збираєш о-о-ось такі помідорчики на своїй грядці. Чому б цим не скористатися і не потішити хлопчика, який і досі є в кожному татові (навіть якщо він виглядає серйозним і дуже «дорослим»)?

майстер-класу з танців

Якщо ти думаєш, що LEGO — це тільки для дітей (ну максимум підлітків), то дозволь з тобою не погодитися. Конструктор з безліччю деталей за улюбленою кінофраншизою, чи то Зірка Смерті з «Зоряних війн», Бетмобіль або Мінас-Тіріт з фільмів Пітера Джексона, приведуть у захват будь-якого хлопця від 5 до 95 років! Але що це ми знову про кіно… Сьогодні існують й інші класні набори, з яких можна зібрати копії найвеличніших архітектурних споруд, і, звісно ж, різні види транспорту — автомобілі, літаки, кораблі тощо.

Останній тренд — еко-конструктори з дерева. У збірці мають просто приголомшливий вигляд і цілком собі можуть прикрасити собою вітальню або кабінет. Виходить двох зайців одним пострілом: і татові розвага (а потім і гордість — сам зібрав!), і мама не буде бурчати за не дуже дизайнерський декор на полиці.

До речі, непогано б згадати і про татові хобі. Якщо він малює — скетчбук, набір класної акварелі або маркерів для графіки стане чудовим подарунком. Любить яскраві враження і пробувати щось новеньке? Тоді напевно зрадіє катанню на квадроциклі або катері, майстер-класу з танців, наприклад, походу в боулінг або на каток. Продовжувати можна нескінченно, але ти, напевно, в курсі, що саме викличе його захват.

Цікаво по темі: Що подарувати, якщо він любить грати на приставці, а ти — на його нервах

Ледь не забули про універсальний варіант, коли нічого не встигаєш і подарунок збираєш в останню мить — бокс з усілякими приємними штучками. Всередину нього можна покласти, наприклад, баночку улюбленої татової кави, крафтові цукерки, можливо, невеличку пляшечку чогось міцного, кухоль, блокнот тощо. І добре б, щоб усе це було в одній колірній гамі — тоді подарунок буде не просто приємним, а й стильним.

пляшечка чогось

Альтернативою боксу може послужити їстівний букет. Ооо, тут є, де розгулятися фантазії! Такий подарунок цілком собі можна зробити самостійно. Наповнення обирай за татовими смаками — це може бути суто чоловічий варіант із ковбасками та чимось міцним, букет із раків, із сухофруктами та горіхами, а, можливо, і з солоденьким. Подача подарунка вирішує багато чого і захват від нього буде непідробний.

Насправді для будь-якого батька головний подарунок на День тата — це твоя любов, визнання, подяка і, звичайно ж, увага та турбота. Який би варіант привітання ти не вибрала, не забудь нагадати йому, як сильно ти його любиш і цінуєш. Повір, без цього будь-який (навіть найдорожчий і найбажаніший) подарунок не матиме жодного сенсу.

Читай також:

6 Червня / 2023 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті