Маринади для шашлику, які варто спробувати

За вікном роскішна осінь – пора подорожей та пікніків. Тому ми вирішили поділитися з нашими читачами найцікавішими рецептами маринадів для шашлику. Безумовно, у кожного з вас є свій, фірмовий, роками перевірений рецепт приготування маринаду. Однак чому б не поекспериментувати і не відкрити для себе нові варіанти і смаки цієї страви?

Винно-базиліковий маринад

  • пляшка сухого білого вина;
  • 2 великих цибулини;
  • чайна ложка меленого білого перцю;
  • пучок свіжого базиліку;
  • 1 кг м’яса (індички, свинини).

Крупно наріжте зелень та цибулю. Змішайте всі складники і ретельно натріть сумішшю м’ясо. Добре притисніть його до дна каструлі і залийте все вином. Час маринування — від 3 до 4 годин.

Апельсиновий маринад

  • 4 апельсини;
  • 4 столові ложки меду;
  • 4 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 або 4 зубки часнику;
  • 1 чайна ложка куркуми;
  • половина чайної ложки червоного перцю;
  • сіль;
  • м’ясо однієї курки.

З апельсинів віджимаємо сік, цедру та часник подрібнюємо на тертушці. Інгредієнти ретельно перемішуємо та заливаємо м’ясо. Витримуємо в холодному місці 0,5 — 3 години.

Маринад з кефіром

  • 1 кг цибулі;
  • 1 літр нежирного кефіру;
  • декілька горошин чорного перцю;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка хмелі-сунелі;
  • 2 кг м’яса (яловичини, курятини, свинини).

Подрібніть цибулю та змішайте зі спеціями. Натріть сумішшю м’ясо та залийте все кефіром. Маринуйте, мінімум, 2 години.

Маринад для рибного шашлику

  • гілочка розмарину;
  • пучок кінзи;
  • 2 гілочки чабрецю;
  • половина пучка укропу;
  • одна велика цибулина;
  • половина лимону;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Пряні трави подрібнити. Цибулю дрібно нарізати і вижати з неї сік. Вичавити сік з лимону. Всі інгредієнти маринаду ретельно перемішати і залити ним шматочки риби. Час витримки — до 1 години.

Винний маринад

  • 3 цибулини;
  • 2 ст. ложки меленого чорного перцю;
  • 1,5 ст. ложки солі;
  • пляшка червоного сухого вина;
  • 1,5 кг м’яса (свинячої шиї, яловичини).

Цибулю нарізаємо і змішуємо зі спеціями. Отриманою сумішшю натираємо м’ясо, заливаємо все вином і залишаємо в холодильнику на ніч.

Коньячний маринад

  • 0,5 склянки соєвого соусу;
  • 0,5 склянки коньяку;
  • 1 або 2 столові ложки меленого чорного перцю;
  • декілька горошин перцю;
  • 3 столові ложки рафінованої олії;
  • 2 цибулини;
  • 2 кг м’яса (яловичини, свинини).

Наріжте цибулю півкільцями. М’ясо викладіть до каструлі, перекладаючи перцем і цибулею. Масло, коньяк і соус ретельно перемішайте і залийте сумішшю м’ясо. Періодично струшуючи ємність з м’ясом, витримайте не менш ніж 2 години.

Зберіжіть рецепти в свою кулінарну книгу, та обов’язково поексперементуйте на вихідних.

Гарного відпочинку!

28 Вересня / 2017 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *