7 рецептів десертів, які можна приготувати в домашніх умовах

Смачні десерти – це магія, що доступна поза Гоґвортсом. Творити її можна своїми руками навіть без кількох років навчання та допомоги професійних кондитерів. Звісно, доведеться поекспериментувати з пропорціями інгредієнтів у рецепті та варіантами ефектної подачі, але з підказками та лайфхаками від EVA Blog та кулінарного каналу КУС КУС ти точно впораєшся. У продовження нашого спільного проєкту розповімо, як навчитися швидко й легко готувати в домашніх умовах десерти, що не поступатимуться ресторанним смаколикам. Поки гості захоплено питатимуть, де замовила, зможеш загадково посміхатись й хвалитись, що сама зробила.

Час читання: 5 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Ведуча кулінарного каналу КУС КУС, шоколатьє Тамара Пійяр розповість тонкощі поєднання всіх компонентів, важливі нюанси гри смаками та звісно ж, фішки красивої подачі. З відео ти дізнаєшся, як усього за пів годинки приготувати не просто смачненьке до чаю, а справжній мистецький шедевр, який вартий меню на Новий рік чи День народження.

Жінка готує десерт своїми руками

Грушевий пиріг

Ніжний десерт з кремом франжипан та пікантними фруктами

Безперечно, головна зірка цього французького рецепта – горіховий крем франжипан. І хоч звучить назва як щось дуже вишукане та складне, насправді він досить простий у приготуванні, у чому легко переконаєшся завдяки Тамарі Пійяр у відео від каналу КУС КУС.

Для тіста на грушевий пиріг візьми:

  • вершкове масло – 75 г;
  • цукрову пудру – 70 г;
  • жовтки – 3 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • мигдалеве борошно – 30 г.

Перший секрет створення у домашніх умовах майбутнього смачненького шедевра – просіювання муки. Це відомий лайфхак, що допомагає наситити тісто киснем. Ще один важливий момент, щоб отримати хрумку та текстурну пісочну основу пирога, – швидкість замішування. Важливо не затягувати, інакше інгредієнти десерту почнуть занадто сильно танути. Під час розкатування розмісти тісто між двох листів пергаменту, щоб не прилипало. Після чого відправ на 20-30 хвилин у холодильник.
Смачний грушевий пирігДля приготування начинки та сиропу треба:

  • груша – 2 шт.;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 150 г;
  • лимонна кислота – 2 ст. л або лимон;
  • ваніль.

У цьому смачному рецепті солоденького пирога до чаю можеш експериментувати з фруктами. Замість класичного варіанту з грушею спробуй додати яблука чи сливи. Як правильно вибрати їх сорт та не дати потемніти під час запікання – дізнайся з відео вище. І звісно, там тебе вже чекають тонкощі приготування крему франжипан з ніжним мигдалевим смаком. До речі, його зможеш використовувати й в інших десертах, наприклад домашньому печиві або булочках.

Грушевий пиріг в розрізі

Для крему франжипан тобі треба: 

  • вершкове масло – 50 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • мигдалеве борошно – 50 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • дрібка солі;
  • алкоголь – 20 г (коньяк, кальвадос або ром).

Вмикай відео рецепта від кулінарного каналу КУС КУС, щоб дізнатись правильний порядок викладання компонентів пирога у форму. Випікай 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати цей смачний десерт можна як гарячим (з ложкою морозива або йогурту), так і охолодженим. В кожному варіанті розкриватиметься цікавими нотками.

Цікаво на тему: 5 простих рецептів кексів у чашці

Морквяний торт

Простий та бюджетний рецепт десерту до чаю

Подивись це відео каналу КУС КУС – і зможеш з легкістю готувати одразу кілька варіантів солоденького перекусу до чаю для дітей чи для себе коханої. Бо кожна складова цього морквяного торта може смакувати у соло виконанні.

Морквяний бісквіт – це легкий та бюджетний варіант випічки з оригінальним смаком, який відтіняється цедрою апельсина та мускатним горіхом. Восени та взимку, коли значно менший вибір свіжих фруктів та овочів, цей десерт особливо радуватиме кольором та текстурою. Головне підібрати солодку моркву та дрібно її натерти.

Для морквяного бісквіта потрібно: 

  • морква – 300 г;
  • олія – 110 мл;
  • цедра одного апельсина;
  • спеції (мускатний горіх, кориця);
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 140 г;
  • борошно – 200 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 25 г;
  • розпушувач – 7 г;
  • горіх пекан – 50 г.

Морквяний торт з горіхами

Поєднай яйця та коричневий цукор, потім всип решту сухих інгредієнтів. Не забудь крохмаль, він у бісквітах пом’якшує борошно. Останньою всип моркву зі спеціями.

Попередньо розігріту на 200 градусів духовку знизь до 180, а далі лише 15-20 хвилин відділятиме тебе від смакування гарячим морквяним бісквітом. Як бачиш, це дуже швидкий рецепт з простих інгредієнтів. А якщо захочеш різноманіття, його легко доповнити родзинками або карамелізованим насінням.

Щоб приготувати суху карамель, візьми: 

  • цукор – 100 г;
  • апельсин.

У рецепті від каналу КУС КУС Тамара Пійяр покаже, як перетворити морквяний пиріг на вишуканий торт на Новий рік або інше свято.

Морквяний торт у банці

Для крему підготуй: 

  • маскарпоне – 120 г;
  • крем-сир – 200 г;
  • вершки – 50 г;
  • цукрова пудра – 70/100 г.

Максимально простий крем, для якого достатньо просто збити всі компоненти. А поки його готуватимеш, постав горіхи в духовку на 15-20 хвилин при 150 градусах. Вони знадобляться для декорування.

Лайфхак від каналу КУС КУС: Коли готуєш торт з бісквітними коржами, накривай їх плівкою, поки охолоджуються, щоб не з’явилась скоринка.

Вмикай відео, щоб подивитись, як красиво декорувати цей десерт у формі соло тістечка та у склянці. Зверни увагу, що карамелізованим горіхам треба охолонути, інакше потече крем.

Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта

Баскський чизкейк

Популярний десерт своїми руками

Сан-Себастьян, обпалений, баскський чизкейк – під такими назвами ти можеш зустріти цей десерт у меню популярних закладів. Готується з простих інгредієнтів, закохує в себе ніжною текстурою крем-сиру та незвичною скоринкою. І завдяки покроковому відео ти легко навчишся створювати цей шедевр у домашніх умовах!

Інгредієнти для баскського чизкейка:

  • яйце – 3 шт.;
  • вершковий сир – 500 г;
  • цукрова пудра – 120 г;
  • вершки – 300 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;
  • дрібка солі;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • паста ванілі – 25 г.

У приготуванні баскського чизкейка важливо уникати зайвого насичення суміші для випікання киснем. Тому порада від Тамари Пійяр: готуй цей чизкейк без міксера. Але не менш важлива однорідність, тому для змішування яєць і м’якого сиру можна взяти блендер на маленьких оборотах, а для решти інгредієнтів – лопатку. Сухі компоненти просіюй, щоб не було грудочок.

Обпалений чизкейк своїми руками

Для рецепта баскського чизкейка важливо взяти саме пудру, а не цукор. І бажано зробити її своїми руками. Магазинні варіанти зазвичай містять крохмаль, з яким в цьому рецепті варто не перестаратися.

Для більш виразного смаку додай цедру лимона. Доки натираєш її, ввімкни температуру духовки на максимум.  І друга фішка покрокового відео від каналу КУС КУС: форму треба брати достатньо високу.

Баскський чизкейк

Чизкейк не просто так названий обпаленим. Він має випікатись в духовці при високій температурі, орієнтовно 25 хвилин при 250-260 градусах. Бажано робити це максимально без повітря, тож не відкривай дверцята й не зазирай. Ознака готовності – темно-коричнева шкірочка.

Цікаво на тему: Три прості рецепти круасанів

Банановий хліб з мусом

Оригінальне поєднання кексового тіста та легкого мусу

Хтось називає його хлібом, хтось кексом, але у всіх варіантах цей банановий десерт чудово смакуватиме до чаю. А якщо очікуєш гостей, наприклад, на новорічні свята, то скористайся ідеєю з покрокового відео від каналу КУС КУС та доповни випічку легким мусом.

Щоб приготувати банановий хліб (кекс), тобі знадобиться: 

  • яйце – 3 шт.;
  • дрібка солі;
  • вода – 60 г;
  • коричневий цукор – 100 г;
  • банан або бананове пюре – 200 г (3 шт.);
  • лимонний сік – 0.5 лимона (або лайма);
  • олія – 100 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • горіхи, сухофрукти, шоколадні дропси.

Замішувати тісто на кекс починай з рідких інгредієнтів, а потім додай борошно та розпушувач. Роби це в кілька етапів, щоб не утворилося грудочок. У цьому покроковому рецепті бажано взяти саме коричневий цукор, бо він додає карамельні нотки.  Перемішуй спочатку вінчиком, а коли маса стане густішою – лопаткою.


У відео Тамара Пійяр робить тісто не надто густим, бо використовуватиме його шматочками у складі десерту. Але якщо досягти щільнішої концентрації, випічку можна їсти як хлібець. Лайфхаки, як підібрати температуру випікання, дізнавайся у відео від каналу КУС КУС.

Для святкового столу, наприклад, на Новий рік, банановий хлібець можна декорувати в баночки, подати з мусом та фруктами.

Десерт з банановим кексом та мусом

Для бананового мусу своїми руками необхідні: 

  • банан або бананове пюре – 50 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • білий шоколад – 100 г;
  • молоко – 50 г;
  • желатин – 5 г;
  • вода – 25 г;
  • вершки холодні – 135 г.

Банановий мус і сам по собі може стати чудовим десертом для дітей та дорослих. Готувати його навіть швидше, ніж популярні рецепти солоденького в мікрохвильовці чи на сковороді.

Зверни увагу, що вершки обов’язково мають бути дуже холодні та жирні. Вмикай відео прямо зараз та дізнайся, до якої консистенції збивати та в якому порядку додавати компоненти, щоб отримати ідеальний смак.

Банановий десерт

Цікаво на тему: 5 смачних рецептів страв з гарбуза

Червоний оксамит

Популярний торт з яскравим кольором та смаком

Цей класичний рецепт – справжня кондитерська зірка. І завдяки покроковому відео ти легко навчишся створювати цей шедевр своїми руками.

Щоб приготувати тісто для торта “Червоний оксамит”, візьми:

  • борошно – 325 г;
  • какао – 20 г;
  • дрібка солі;
  • сода – 0.5 ч. л;
  • розпушувач – 0.5 ч. л;
  • масло 82 % – 125 г;
  • цукор – 250 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • ряжанка – 300 мл;
  • барвник.

Для бісквітів “Червоного оксамиту” вершкове масло потрібне кімнатної температури. Столову ложку харчового барвника змішай з ряжанкою. Не лякайся, якщо отримаєш занадто яскравий колір, він в результаті буде більш спокійним. Вмикай відео, і разом з ведучою покроково змішай всі компоненти коржів для торта “Червоний оксамит”. Зверни увагу, що в цьому рецепті є і сода, і розпушувач.  Маса має вийти еластичною та плавно стікати з вінчика.

Випікати в духовці бісквіт треба при 170-180 градусах. А поки коржі охолоджуватимуться, час зробити крем.

Торт Червоний оксамит

Для приготування крему потрібні:

  • крем-сир – 520 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • лимонний сік – 5 крапель;
  • вершки – 50 г.

Поєднай крем-сир, вершки та цукрову пудру. Додай декілька краплин лимонного соку. От і все, це дуже смачний та швидкий у приготуванні крем.

Шматочки бісквіта, що залишаться після вирізання круглих коржів, підсуши у духовці та подрібни у блендері. Потім цією крихтою легко декорувати торт “Червоний оксамит” з бокових сторін.

Скляночка молока, шматочок десерту – і атмосфера свята створена. Справжня магія своїми руками!

Цікаво на тему: 6 смачних рецептів ролів із лаваша

Браунічиз

Виразний шоколадний смак та делікатність чизкейка

Якщо тобі складно визначитись, які смаки більше любиш, зверни увагу на цей дуже легкий рецепт з простих інгредієнтів. Він поєднує насичений смак шоколадного брауні з ніжними вершковими нотками чизкейка і пікантною вишнею. Ведуча каналу КУС КУС покаже, як приготувати цей десерт своїми руками максимально швидко.

Як правильно змішувати всі складові перед випіканням у духовці – дивись у покроковому відео від кулінарного каналу КУС КУС. Під час приготування браунічизу обов’язково зверни увагу, що температура продуктів має бути кімнатною, тож заздалегідь витягни їх з холодильника.

Для темної сторони (брауні) тобі треба:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • дрібка солі;
  • чорний шоколад – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно –  100 г.

Браунічиз своїми руками

Для білої сторони (чизкейка) знадобляться:

  • кисломолочний сир – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • крохмаль – 20 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цедра апельсина.

Щоб додати цікавий смаковий акцент, використай вишню (свіжу або заморожену). Перед додаванням у тісто присип її крохмалем, бажано кукурудзяним, бо картопляний має посмак.

Браунічиз з ягодами

У форму тісто й начинку можеш виливати як рівними шарами, так і фігурно, якщо хочеш цікавий орнамент у розрізі.

Випікати браунічиз варто при невеликій температурі: розігріти до 180 та знизити до 160 градусів, коли поставиш у духовку.  Почекай 30-35 хвилин, наприклад, за переглядом серії цікавого серіалу, і можеш відрізати ніжний шматочок домашнього десерту.

Цікаво на тему: Три найсмачніші рецепти різдвяного печива

Лимонний тарт

Вишуканий десерт до чаю та кави, що дуже швидко готувати

Цей легкий домашній десерт для тих, хто полюбляє цитрусові нотки. Лимонний тарт – справжня знахідка, коли мало часу, але хочеш щось цікаве для дітей або в очікуванні гостей. А перед новорічними святами особливо актуально, що у відео від КУС КУС на тебе ще чекають й вишукані варіанти декору перед подачею.

Для основи тарту тобі знадобиться:

  • лимонне печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • дрібка солі.

Для цього рецепта з простих інгредієнтів не доведеться витрачати багато часу на роботу з тістом та його випікання на сковороді чи у мікрохвильовці. Все дуже просто й швидко. Печиво перебий у блендері. Не забудь дрібку солі, щоб відтінити смак. Коли мінімум часу використовуй розтоплене масло.

Основу розсип по формах, вирівняй стаканом. Оскільки крем не такий стабільний як у чизкейків, зроби бортики. В духовку на 200 градусів, випікати 5-7 хвилин. Основа має стати більш щільною, ніби на ній шкірочка.

Легкий лимонний тарт

Щоб приготувати крем, візьми: 

  • жовтки – 2 шт.;
  • згущене молоко – 290 г;
  • сік лимона – 100 мл;
  • цедру цитрусів.

Консистенція крему має вийти схожою на кефір. Якщо твоя більш щільна, додай трохи води. Перед тим, як виливати крем на основу, дай їх трохи охолонути. А потім постав лимонний тарт в духовку при температурі 150 градусів.

Це вже класний та смачний домашній десерт, але можна додати різноманіття. Охолоджені тарти можна декорувати цукровою пудрою, безе (змасти шоколадом, щоб прикріпити до тарту) або меренговим кремом (з якого робитимеш безе).

Декор лимонних тартів

Декор: 

  • вершки – 150 мл;
  • цукрова пудра – за смаком;
  • сік лимона – 1 ч. л.

Безе: 

  • цукор – 60 г;
  • цукрова пудра – 60 г;
  • білок – 60 г;
  • дрібка солі.

Для приготування безе у пропорції 1:1:1 змішай білки, цукор та пудру, додай дрібку солі. Збивати треба до стабільної консистенції, коли білки пухнасті й не падають з вінчика.  Хмаринки безе виклади на деко. Випікай 10 хвилин при 150 градусах, а далі ще 30-35 хвилин при температурі 120. Безе можеш використати не лише як декор для лимонних тартів, але і як легкий самостійний десерт до чаю.

Як бачиш з цієї добірки, смачні десерти у домашніх умовах  –  це магія, доступна кожній. З покроковими рецептами від кулінарного каналу КУС КУС їх легко навчитись робити своїми руками. Найскладніше – визначитись, з якого варіанту почати. Тож поділись у коментарях, яке відео з цієї статті спробуєш втілити у життя в першу чергу? 

Читайте також:

8 Листопада / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті