Подовжуємо життя продуктам у холодильнику під час відключення електрики

Сучасній людині складно уявити своє життя без холодильника. Якщо з ним щось трапляється, одразу виникає проблема зі збереженням продуктів. Останнім часом українці зіткнулися з частим відключенням електрики. У таких умовах стають актуальними рекомендації, що допомагають продовжити термін зберігання провізії.

Час читання: 2 хвилини та яблучко 🍎

статья доступна на русском языке

Подовжуємо життя продуктам

Лайфхаки зі збереження холоду

Холодильник накопичує холод і втрачає його повільно. Якщо електрика відсутня нетривалий час, відсоток втрат незначний. При довгостроковому відключенні потрібно вживати заходів:

  1. Заморозити в пластикових пляшках воду і розкласти по полицях. Виділяючи холод, вони підтримуватимуть температуру. 
  2. Використовувати акумулятори холоду. Пристрої працюють за аналогічним принципом, але завдяки мікросхемам утримують температуру на потрібному рівні більше часу.
  3. Рідше відкривати холодильник і ненадовго, щоб не запускати багато теплого повітря.
  4. Перевірити ущільнювачі. 

Лайфхаки зі збереження холоду

Трохи легше тим, у кого рефрижератори генерують лід. Моделі таких холодильників представлені на https://comfy.ua/ua/refrigerator/ поряд з іншою технікою. Можна запастися льодом і заповнити ним морозильну камеру, коли знадобиться. Для збереження продуктів в основній камері холодильника такий спосіб теж підійде, але не для всієї провізії.

EVA y Viber

Що скільки зберігається без рефрижератора

Готова їжа залишається свіжою короткий проміжок часу. Сира довше, але все одно необхідно піклуватися про її збереження. Для кожного продукту є свої лайфхаки. Наведемо приклади деяких із них. 

Свіже м’ясо

У поліетиленовій упаковці може лежати п’ять днів. Якщо його пересипати сіллю ще довше. Аналогічно зберігається і риба. Тільки її бажано відразу почистити.

Свіже м'ясо

Цікаво на тему: Як залишитись на зв’язку, якщо вимкнуть світло?

Ковбасні вироби

У запечатаному вигляді можуть зберігатися 14 днів. Якщо упаковка відкрита до тижня. Найдовше зберігає придатний вигляд напівкопчена ковбаса півтора тижні. Якщо термін уже спливає, потрібно зробити сольовий розчин і змочити в ньому тканину. У неї замотати ковбасу і покласти в прохолодне місце. 

Ковбасні вироби

Цікаво на тему: ТОП-20 лайфхаків, які зігріють холодною зимою при проблемах з опаленням

Фрукти, овочі, зелень

П’ять днів не втрачають свіжості гриби. Якщо їх обгорнути в папір, а потім покласти в пакет, це подовжить термін їхньої придатності. Упакована в сухий пластиковий пакет зелень зберігається чотири доби. Серед плодів до числа “довгожителів” потрапляють виноград, гарбуз (півтора-два тижні). 

Фрукти, овочі, зелень

Молочна продукція

Найпримхливіша, з нею потрібно бути вкрай обережним. Несвіжою легко отруїтися. Зберігається максимум тиждень. Деякі сорти сирів лежать удвічі довше. Молоко залишиться придатним до вживання більше часу, якщо його прокип’ятити з содою.

Молочна продукція

Усі лайфхаки дуже прості. Сіль і холод найкращі консерванти. З їхньою допомогою можна зробити багато чого. Діліться у коментарях своїми секретами зі зберігання продуктів харчування під час відключення електроенергії.

 

Читайте також:

13 Листопада / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *