Як прикрасити ялинку: 4 оригінальні варіанти

Передноворічна метушня в самому розпалі, а це значить, що прийшов час прикрашати ялинку. Для багатьох цей процес перетворився на чарівний ритуал, для якого часто виділяється цілий вечір та залучаються всі члени родини. Щоб цього року ваша ялинка була особливою, пропонуємо 4 варіанти, як прикрасити її до Нового року  — серед них ви обов’язково знайдете щось цікаве для себе. А ще ми приготували для вас бонус — рецепт різдвяного печива — смачних прикрас для ялинки.

Ялинка з дитинства

Певно, кожен зберігає в пам’яті спогади про новорічну ялинку зі свого дитинства: ароматна хвоя, велика кількість мішури, гірлянд, цукерки, мандарини, велика зірка, скляні іграшки різноманітних форм, Дід Мороз зі Снігуронькою. З дитячими спогадами пов’язано багато теплих емоцій, що гріють душу, адже тоді Новий рік вважався чимось по-справжньому казковим і чарівним. Цього року купіть велику живу ялинку, дістаньте свої старі ялинкові прикраси або придбайте вінтажні на барахолці й прикрасьте ними ялинку. Вашій малечі буде цікаво розглядати незвичайні новорічні прикраси та слухати історії з дитинства батьків.

Мінімалістична ялинка

Прихильникам мінімалізму обов’язково сподобається ялинка, прикрашена невеликою кількістю кульок з одного комплекту. Увесь декор оберіть в одному кольорі,  який полюбляє символ Нового року.

Ще один модний та стриманий варіант — ялинка в скандинавському стилі, якому притаманна мінімальна кількість декору, але увесь він викликає теплі та затишні відчуття. Наприклад, можна викласти ялинку прямо на стіні з гірлянд, ялинкових кульок або мішури й прикрасити її.

Яскрава ялинка

Яскрава та сяйлива новорічна ялинка неодмінно прийдеться до душі таким же яскравим та активним особистостям. Велика кількість красивих різнокольорових прикрас різноманітної форми, багато намиста, мішури, гірлянд — і ось вже зелена красуня змінилась до непізнаваності! Забудьте про правила та стиль: сміливо суміщайте сучасні та старі прикраси, різнокольорову мішуру, вогники — такий мікс надасть вашій оселі унікальності та домашнього затишку.

Оригінальна ялинка

Щоб оригінально прикрасити ялинку, зовсім не обов’язково купувати нові незвичайні іграшки. Можна дістати звичайні кульки, розділити їх за кольором та розмістити у певному порядку. Наприклад, чіткими вертикальними чи горизонтальними лініями або по спіралі. Лінії будуть виділятися за рахунок кольору: одна лінія — один колір. В залежності від того, в якому напрямі ви розміщуватимете кульки, в такому ж напрямі вішайте гірлянди: чітко по горизонталі, опустіть вертикально вниз або обкрутіть кругом ялинки по спіралі.

А можна додати креативу, і оформити ялинку у вигляді казкового персонажу.

Приготуйте імбирне печиво — смачні прикраси для ялинки

  • мед: 3 ст. л.
  • борошно: 1,5склянки
  • цукор: 2 ст. л.
  • вершкове масло: 70 г
  • кориця: 2 ч. л.
  • яйце: 1 шт.
  • сода: 1 ч. л.
  • імбир: 2 ч. л.
  • мелений мускатний горіх: щіпка
  • коріандр: щіпка

Для прикрашання:

  • лимонний сік
  • цукрова пудра: 180 г
  • харчовий барвник: за бажанням (сухий магазинний, куркума, какао і т.д.)

  1. Змішайте мед, цукор і спеції в металевій ємності.
  2. Поставте на повільний вогонь підігрійте, доки мед та цукор розтопляться.
  3. Додайте соду, вершкове масло й остудіть.
  4. Вбийте яйце, додайте борошно і замісіть некруте тісто.
  5. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30–40 хв.
  6. Розкачайте тісто, формочками виріжте фігурки, товстою коктейльною соломинкою зробіть отвори для стрічки.
  7. Випікайте в духовці при температурі 180 °С протягом 10–12 хв.
  8. До цукрової пудри додайте кілька крапель лимонного соку, щоб отримати пастоподібну консистенцію.
  9. Перекладіть в кондитерський мішок або щільний поліетиленовий пакет з відрізаним куточком і прикрашайте печиво на свій смак.
  10. Почекайте, доки пудра застигне, протягніть в отвір стрічку та повісьте печиво на ялинку.

Сподіваємось, наша стаття виявилась корисною для вас, і тепер ви точно знаєте, як прикрасите ялинку цього року. Вітаємо з прийдешніми святами!

19 Грудня / 2019 DIY

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA