Рецепти домашніх цукерок: смачно та просто

Ласощі можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Тож якщо ви хочете побалувати малюків натуральними солодощами, візьміть до уваги нашу добірку простих та доступних рецептів. Приготовлені власноруч та з любов’ю ласощі — це не тільки смачний результат, але й захоплююче дозвілля з дитиною. Головне правило приготування будь-яких страв для малечі — максимально свіжі та натуральні продукти. Тож занотовуємо!

#6 Ніжні іриски

Ці вершкові тягучки за смаком дуже нагадують відомі цукерки «Сливки Лінивки». Вони добре смакують з какао або теплим чаєм, тому ними можна доповнювати полуденок.

Інгредієнти:

  • цукор — 100 грамів
  • масло вершкове — 20 грамів
  • сметана — 100 грамів

Спосіб приготування:

  1. У каструлі з товстим дном з’єднуємо сметану з цукром.
  2. Отриману суміш проварюємо на маленькому вогні приблизно 40 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Коли маса загусне та потемнішає, додаємо вершкове масло кімнатної температури та ретельно перемішуємо.
  4. Викладаємо в форми (можна використовувати формочки для льоду або силіконові для випічки) та даємо час на охолодження.

Іриски готові!

#5 Пташине молоко

Ви більше не захочете куштувати покупне пташине молоко, коли спробуєте відтворити цей простий рецепт в домашніх умовах. Зауважимо, що ці цукерки є висококалорійними, тому зловживати ними не рекомендується.

Інгредієнти:

  • желатин — 2 столові ложки
  • цукрова пудра — 1 склянка
  • яєчний білок — 4 штуки
  • очищена вода — 10 столових ложок
  • вершкове масло — 5 грамів (для змащування форми)
  • чорний шоколад — 100 грамів

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити водою та дати розбухнути впродовж півгодини (для цього краще використовувати металеву ємність).
  2. В цей час охолоджені білки з цукром збиваємо міксером до стійких піків.
  3. Набряклий желатин ставимо на невеликий вогонь, щоб розігріти.
  4. У білкову суміш потихеньку переливаємо желатин, збиваючи масу міксером.
  5. Розтоплюємо шоколад.
  6. Змащуємо форму вершковим маслом, заливаємо розтоплений шоколад та розрівнюємо.
  7. Акуратно викладаємо білкову масу.
  8. Для застигання поміщуємо десерт в холодне місце.
  9. Коли маса повністю застигне, дістаємо її з формочки та нарізаємо на шматочки.
  10. Цукерки прикрашаємо шоколадною стружкою.

#4 Вівсяні козинаки

Ці східні солодощі з чого тільки не виробляють! Рецепти відрізняються складовими, але результат завжди однаковий — хрусткі, тверді та поживні смаколики. В козинаках вівсяні пластівці розкриваються зовсім іншим смаком, тому діти, які не люблять вівсяну кашу, неодмінно оцінять цей продукт в новій інтерпретації!

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 100 грамів
  • вершкове масло — 50 грамів
  • цукор — 2 столові ложки
  • сіль — за смаком
  • варення — 40 грамів

Спосіб приготування:

  1. Вівсяні пластівці підсмажуємо на вершковому маслі.
  2. Додаємо цукор та продовжуємо смажити до золотистого кольору.
  3. За смаком підсолюємо.
  4. В суміш наливаємо варення (має вийти густа та липка маса).
  5. Викладаємо на пергамент та надаємо прямокутної форми.
  6. Застиглий смаколик нарізаємо на шматочки.

#3 Кокосові «їжачки»

Ці ніжні цукерки — аналог Raffaello. Горішки та кокос є дуже корисними, оскільки містять необхідні для здоров’я вітаміни та мікроелементи. Готуються солодощі на диво швидко, тому через декілька хвилин вже можна куштувати неймовірно смачний десерт.

Інгредієнти:

  • кокосова стружка — 200 грамів
  • згущене молоко — 1 банка
  • фундук — 40 грамів

Спосіб приготування:

  1. Подрібнюємо фундук.
  2. Змішуємо його з кокосовою стружкою (частину кокосу залишаємо для верхнього шару).
  3. Додаємо згущене молоко та ретельно перемішуємо.
  4. З отриманої маси формуємо маленькі кульки та обвалюємо цукерки в стружці, щоб зробити їх «колючими».

#2 Цукерки з сухофруктів

Користь сухофруктів важко переоцінити, оскільки вони є відмінними імуномодуляторами. Для приготування цукерок можна використовувати будь-які сухофрукти за смаком. Ми пропонуємо класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • чорнослив — 100 грамів
  • курага — 100 грамів
  • фініки — 100 грамів
  • інжир — 100 грамів
  • мед — 1 столова ложка
  • горіхи подрібнені — 2 столові ложки
  • шоколад тертий — 2 столові ложки

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти заливаємо теплою (не гарячою!) водою та залишаємо на 30 хвилин.
  2. Злити воду через друшляк.
  3. Подрібнити сухофрукти за допомогою м’ясорубки.
  4. Додати меду, ретельно перемішати.
  5. Сформувати невеличкі кульки та обсипати одну частину з них тертим шоколадом, а іншу — подрібненими горіхами.
  6. Сховати цукерки в морозильну камеру на півгодини.
  7. Подавати на тарілці в один ряд так, щоб цукерки не зліпилися.

#1 Сирні цукерки

Якщо дитина не любить кисломолочні продукти, які в її раціоні обов’язково мають бути, запропонуйте їй сирні цукерки. Гарантуємо, що ваша малеча неодмінно оцінить молоко в складі таких цукерок.

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний нежирний — 300 грамів
  • печиво пряжене — 150 грамів
  • горіхи — 50 грамів
  • ванільний цукор — за смаком
  • шоколад, мак, кориця або какао — за бажанням для обвалювання

Спосіб приготування:

  1. Сир перетираємо через сито або збиваємо блендером.
  2. Додаємо цукор.
  3. Подрібнюємо печиво до стану крихт та додаємо його до сирної маси.
  4. Додаємо подрібнені горіхи та ретельно перемішуємо.
  5. Формуємо кульки та присипаємо тертим шоколадом, маком або какао.

Подаємо на стіл охолодженими.

Смачного!

14 Червня / 2018 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юля

    Мы ещё на этот праздник из десертов делаем такой: красные яблоки порезать на дольки, взять две дольки и между ними вложить маленькие кубики белого зефира маршмеллоу. Получается вкусный рот с зубами )))

Благодійність