5 ідей, що приготувати на обід

Побалувати себе на обід ситним супчиком, ніжною рибою чи оригінальною овочевою стравою? Вибір смачний та спокусливий! Тож час відкласти справи й надихнутися на творчі гастрономічні експерименти разом з EVA Blog та кулінарним каналом КУС КУС

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Нагадаю, що спеціально для всіх поціновувачок незвичних та оригінальних рецептів EVA Blog разом з каналом КУС КУС ділиться добірками цікавих і не складних у приготуванні страв. Вони додадуть різноманіття у твоє звичне меню, коли все набридло і хочеться нових поєднань продуктів та акцентів. 

Андрій Павленко ведучий КУС КУС

Сьогодні поговоримо про ідеї, що приготувати на обід. Разом з ведучим серії “Д’Артаньян на кухні” Андрієм Павленко поринемо у гастроподорож різними кухнями світу, щоб знайти смачні рецепти, які поєднують простоту реалізації та багату палітру смаку. Досить погоджуватись на швидкі перекуси бутербродами. Час побути кулінарними гедоністами! 

Португальський суп калду верде

Традиційний “весільний” суп 

Португальський суп калду вердеЗвісно, серце кожного українця віддане борщу, автентичний рецепт якого ти легко знайдеш в попередній статті з добіркою страв гетьманської кухні. Та час від часу все ж хочеться експериментів з новими смаками. Тож пропонуємо ідею ситного супу на обід, для приготування якого знадобиться всього 5 складових! 

Калду верде ( “зелений бульйон”) – популярна перша страва в Португалії. Її  готують не лише в щоденному домашньому меню в спеку, а навіть на дні народження чи весілля

Зелений суп калду верде

Для супу калду верде підготуй: 

  • капусту кале;
  • ковбасу чорізо (або інший вид з часником та копченим смаком); 
  • цибулю; 
  • картоплю;
  • олію.

Смачний та ситний суп

Тож якщо хочеться щедрого португальського свята, скоріше вмикай відео від кулінарного каналу КУС КУС. Калду верде – це бюджетний суп, що вимагатиме мінімум зусиль, зате наситить на весь день. Швидко дізнавайся всі тонкощі приготування прямо зараз! 

Цікаво на тему: ТОП-5 простих та смачних закусок: оригінальні рецепти

Південноамериканський суп-пюре із чорної квасолі

Популярний в Південній Америці поживний суп

Суп-пюре із чорної квасолі

Чорна квасоля – продукт, багатий білком, залізом та харчовими волокнами. Тож не дивно, що вона часто зустрічається в меню дієт для схуднення. Та навіть якщо тебе цілком влаштовує твоя форма, квасолю варто додавати в раціон, адже вона позитивно впливає на стан здоров’я. 

Зробити це просто й смачно допоможе відеорецепт від кулінарного каналу КУС КУС. Пропонуємо разом приготувати гостренький суп-пюре з чорної квасолі, в якому поєднаються аромати перцю, селери та моркви. Він точно сподобається тим, хто надає перевагу стравам без м’яса, але хоче мати корисний, поживний обід в домашніх умовах.

Смачний суп з чорної квасолі

Для супу із чорної квасолі тобі знадобляться: 

  • чорна квасоля – 600 г.;  
  • селера – 1 шт.; 
  • цибуля – 3 шт.; 
  • морква – 1 шт.; 
  • болгарський перець – 2 шт.; 
  • перець чилі – 1 шт.; 
  • лайм – 1 шт.;  
  • лавровий лист – 1-2 шт.; 
  • кінза – за смаком;  
  • часник; 
  • сметана; 
  • паприка;  
  • сіль; 
  • перець.  

Південноамериканський суп-пюре з квасолі

Вмикай відео, щоб дізнатись, як легко приготувати крем-суп, використавши лише каструлю (знаємо-знаємо, ніхто не любить відмивати сковорідку). А ще Андрій Павленко розповість, які продукти допоможуть додати пікантності та естетичної краси цьому поживному супу з чорної квасолі!

Цікаво на тему: 5 традиційних українських рецептів з різних областей

Том ям – тайський суп

Традиційний народний рецепт тайської кухні

Тайський суп том ям

Назва страви звучить майже як ням-ням і не дарма! Її перший варіант зафіксовано у книзі рецептів тайської королівської кухні “Khong Sawoei”. Та за популярність цю першу страву можна назвати по-справжньому народною. 

Особливість супу том ям в гостро-кислому смаку, поєднанні м’ясного бульйону та ніжного м’яса креветок або мідій. У порівнянні з іншими рецептами з цієї нашої добірки від досить незвичний, і доведеться трохи попрацювати над створенням перлини тайської кухні, та унікальна гастрономічна насолода варта того! 

Пікантний том ям

Для том яму тобі потрібно взяти:

  • креветки – 200 г; 
  • куряча грудка – 2 шт;
  • гливи – 200 г;
  • лемонграс – 2 шт; 
  • лайм – 1 шт; 
  • кокосове молоко – 200 мл;
  • листя лайма; 
  • імбир – 1 шт; 
  • сметана – 10 г;
  • кінза; 
  • перець чилі; 
  • сіль; 
  • чорний перець.

Том ям в домашніх умовах

Приготування супу том ям покроково на відео від каналу КУС КУС тобі продемонструє Андрій Павленко. Тож у вихідний день, наприклад, в суботу, вмикай та дізнавайся, які лайфхаки можуть пришвидшити створення смачного шедевра на обід, а над якими етапами варто попрацювати більш ретельно, якщо бажаєш прокачати свої кулінарні навички до рівня “Експерт”. 

Цікаво на тему: Моті: смачний рецепт японського десерту

Гостренька риба у соусі храйме

Простий рецепт риби в томатному соусі з країн Магрибу

Гостра риба у соусі храйме

Якщо не дуже любиш рідкі перші страви, то цей рецепт обіду з риби має тобі сподобатись. Або ж використовуй його як другу страву, якщо прагнеш отримати більше сил та енергії для подальшого робочого дня. 

Гостренька риба у томатному соусі храйме досить популярна у Марокко та Ізраїлі. Приготувати її зможуть навіть кулінари-початківці. А українського колориту при подачі обіду додасть духм’яна паляниця, яку спечеш власноруч!

Риба в томатному соусі

Для риби у соусі храйме заздалегідь підготуй:

  • тріску; 
  • цибулю – 2 шт; 
  • помідори – 4 шт; 
  • часник – 1 шт; 
  • петрушку.  

EVA y Viber
Для соусу потрібні:  

  • лайм – 1 шт; 
  • зіра;  
  • сіль;
  • перець;  
  • пластівці чилі.  

Для домашньої паляниці у духовці:

  • борошно – 100 г;
  • дріжджі – 10 г;
  • цукор; 
  • воду.  

Риба в соусі храйме з паляницею

Над соусом храйме доведеться трохи почаклувати, але він стане запорукою особливо смачного акценту у цій страві. Паляницю ти, звісно, можеш замінити на звичайну магазинну піту, але більш ефектно виглядатиме подача з домашньою випічкою. Дивись на відео всі кроки приготування риби у гострому томатному соусі й дізнавайся корисні лайфхаки від Андрія Павленко прямо зараз!

Цікаво на тему: Просто і смачно: рецепти ідеальних чизкейків

Французьке рагу Даубе

Симфонія м’яса та овочів з Лазурного узбережжя

Французьке рагу Даубе

Ця друга страва стане чудовим поповненням твого домашнього меню для родини. Французьке рагу Даубе дуже відповідає духу країни свого походження. Вишукана комбінація з овочів, м’яса та пряних трав дарує естетичну насолоду їжею. Адже навіщо вибирати між ситістю та красою смаку, якщо в відеорецептах каналу КУС КУС є і те, й інше.

Овочево-м'ясне рагу Даубе

Для рагу Даубе тобі знадобляться:

  • яловича грудка – 300 г; 
  • яловичі реберця – 200 г; 
  • яловича лопатка – 300 г; 
  • морква – 2 шт; 
  • червоний перець – 1 шт; 
  • батат – 1 шт; 
  • фенхель – 1 шт; 
  • цибуля порей – 1 шт; 
  • селера – 3 шт; 
  • цукіні – 1 шт; 
  • цибуля – 3 шт; 
  • лимон – 1 шт; 
  • м’ята; 
  • тим’ян; 
  • вода; 
  • сіль; 
  • перець;  
  • олія. 

Смачне рагу Даубе

Дізнайся в відео, як правильно обробити яловичину, щоб уникнути появи зайвого жиру. Батат у рецепті можна замінити на картоплю, але для автентичного середземноморського вайбу варто все ж його залишити. До речі, для пікантності смаку ти можеш додати у рагу біле вино. 

Як бачиш, в цій добірці ти знайдеш і швидкі варіанти ситних супів, й другі страви, які можна приготувати одразу на кілька днів. Комбінуй їх у тижневе меню, щоб вирішити, нарешті, проблему “Що приготувати на обід.” Адже чим більше гастрономічних ідей поповнить твій арсенал, тим багатогранніше буде твоє задоволення смаком, особливо коли все звичне набридло!

А EVA Blog разом з кулінарним каналом КУС КУС продовжать примножувати добірки для натхнення. Тож став лайк статті та слідкуй за оновленнями!

 

Читайте також:

2 Червня / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
КЩМ инстаграм