Найкращі літні страви: 5 рецептів за версією Тетяни Літвінової

Смачний обід, швидкий салат та красивий десерт будуть актуальні у будь-який час. Чи то підкріпити сили, чи підняти настрій – приводи різні, а варіанти рецептів схожі. EVA Blog пропонує поповнити перелік улюблених страв літнього меню смачними ідеями від кулінарного каналу КУС КУС та Тетяни Літвінової.

Час читання: 3 хвилини та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

У цій статті на тебе, як завжди, чекатимуть прості рецепти та корисні лайфхаки, що допоможуть краще розкрити смак страв. Адже EVA Blog разом з кулінарним каналом КУС КУС продовжують доводити, що готувати – це не довго й не складно, особливо, коли знаєш, як покращити процес. Тож підписуйся на канал КУС КУС та зберігай посилання на цю статтю, щоб завжди мати під рукою надійних помічників!

Кулінарний експерт Тетяна Літвінова

У сьогоднішній статті рецептами з власної колекції поділилась Тетяна Літвінова. Це ім’я тобі точно знайоме, якщо дивилась ефіри шоу “МастерШеф”. Вмикай відео та готуй разом з кулінарним експертом!

 

Зелений борщ

Легка традиційна страва на обід

Цей фірмовий рецепт від Тетяни Літвінової ти можеш починати готувати ще в травні й насолоджуватись зеленим борщем впродовж усього літа. А якщо скористаєшся нашими порадами про те, як вирощувати зелень на балконі, то й в інші сезони за бажанням побалуєш себе стравою літнього меню.

Зелений борщ з перепілкою

У відео тебе чекає сучасний варіант рецепта зеленого борщу для тих, кому традиційні варіанти здаються жирними. Завдяки тому, що бульйон на перепілці, він виходить ніжним та ароматним. Не полінуйся вимити м’ясо птаха та видалити кінчики крилець.

Ця перша страва чудово смакує у спеку на обід чи навіть вечерю, адже вона легка та поживна на вітаміни.

 

Для зеленого борщу тобі треба:

  • вода – 2,5 л;
  • перепілка – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • шпинат – 200 г;
  • щавель – 200 г;
  • картопля – 500 г;
  • зелена цибуля – 120 г;
  • масло –  30 г;
  • морква – 200 г;
  • лавровий лист –  2 шт.;
  • сіль.

 

Для красивої подачі підготуй:

  • яйця перепелині;
  • сметану;
  • кріп.

Тетяна Літвінова фото 1

Вмикай відео від кулінарного каналу КУС КУС, щоб дізнатися, які прості дії допоможуть зробити бульйон максимально прозорим та смачним. Навіщо попередньо замочувати зелень? Які прийоми допоможуть підкреслити смак страви? Як по кольору зрозуміти, що зелень вже готова, і борщ не прокисне? Всі відповіді чекають у відео!

Цікаво на темі: 6 рецептів для простого сніданку

Гриби з м’ясом

Ситний рецепт на пікнік чи літнє застілля

Смачний рецепт для літніх пікніків. На мангалі вийде з пікантним димком, але якщо на природу вибратись не вдається, можна приготувати й у духовці. Поєднання грибів, м’яса індички та зелені точно порадує твої смакові рецептори!

Шашлики з грибів та м'яса

Для приготування грибів з м’ясом тобі треба:

  • шампіньйони –  0,5 кг;
  • фарш (індичий) –  300 г;
  • зелена цибуля –  30 г;
  • кінза – 15 г;
  • масло – 3-4 ст. л;
  • соєвий соус –  3-4 ст. л;
  • сушений часник – 0,5 ч. л.

Тетяна Літвінова фото 2

Якщо звичні м’ясні страви набридли, цей легкий рецепт можна й на святковий стіл подати, й порадувати ним себе на вечерю чи обід. Маринад досить класичний для грибів: олія, соєвий соус та часник. Основна фішка – використання фольги під час приготування. Навіщо вона потрібна та в який момент її розкрити – розкаже Тетяна Літвінова!

Цікаво на тему: ТОП-5 страв грузинської кухні для смачної та ситної вечері

Панцанела

Багатогранний італійський салат з присмаком дитинства

Пам’ятаєш, як у дитинстві чекала, доки салат з помідорів та огірків стече, а потім занурювала шматочок хліба у цей ароматний сік й ласувала? Так от, в цей момент ти була на одній хвилі з італійцями! Адже не дарма в них є панцанела – бюджетний салат на кожен день без майонезу з приголомшливо багатим смаком! Він дуже швидкий у приготуванні. В літню спеку ним можна насолоджуватись хоч на обід, хоч на сніданок. Панцанела –  справжня перлина італійської кухні!

Салат панцанела

Для салату панцанела тобі треба:

  • бездріжджовий хліб – 50 г;
  • помідори – 200-300 г;
  • огірки – 200 г;
  • печений перець – 150 г (або свіжий – 300 г);
  • оливки;
  • волоський горіх;
  • салатний лист;
  • базилік.

Панцанела подобається багатьом завдяки поєднанню відтінків смаку та продуктів з різною текстурою. Щось пікантно хрустить, щось м’яко огортає інші складові. І найголовніше – немає майонезу, який в стравах літнього меню зазвичай здається надто важким та недоречним.

Тетяна Літвінова фото 3

Хліб для панцанели заздалегідь варто підсушити у духовці. Шматочки мають бути величенькі, щоб не перетворились на кашу, коли будуть просякнуті соком та соусом.

До речі, заправку для панцанели ти можеш використовувати й в інших літніх салатах.

Цікаво на тему: Прості та смачні закуски: п’ять оригінальних рецептів

Для приготування соусу тобі знадобляться:

  • сік, що залишився при запіканні перцю в духовці;
  • олія з додаванням розмарину, гострого перцю та часнику;
  • бальзамічний оцет;
  • трохи солі.

Лайфхак: У базовий варіант салату можна додавати виноград. А взимку експериментувати: замість свіжих овочів використати печені, наприклад, спробувати приготувати з баклажанів.

Вмикай відео від кулінарного каналу КУС КУС, щоб дізнатись всі тонкощі приготування салату. Чому не варто зберігати помідори у холодильнику та як швидко зняти з них шкірку? Чому після приготування панцанелу не варто їсти одразу? Всі відповіді знає Тетяна Літвінова!

Цікаво на тему: Шість швидких та смачних варіантів ролів із лаваша

Торт «Їжа янголів»

Літнє комбо: повітряний бісквіт, ніжний крем та сезонні ягоди

Низькокалорійний рецепт торта для тих, хто шукає, щоб такого з’їсти, щоб схуднути. 🙂

У бісквітних коржах використовується дуже мало борошна, тому вони виходять легкими та повітряними. Такий торт і виглядом, і смаком порадує всю твою родину! На відео використовується полуниця, але ти можеш замінити її й іншими сезонними ягодами.

Бісквітний торт з полуницею

Для бісквіта підготуй:

  • білки –  6 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 60 г.

У відео від кулінарного каналу КУС КУС Тетяна Літвінова розповість лайфхаки приготування коржів. Як правильно додавати борошно, щоб не втратити легкість повітряних кульок після збивання міксером? До якої температури розігріти духовку та скільки випікати? Дізнайся з відео нижче.

Для крему візьми:

  • йогурт 2% –  400 г;
  • вершки 20% або 35%;
  • цукор – 150 г;
  • желатин – 20 г;
  • полуницю – 800-1000 г.

Важливо: йогурт та вершки повинні бути холодними, не треба їх заздалегідь діставати із холодильника. Тоді на контрасті з гарячим желатином крем вийде пластичним, але не рідким.

Цікаво на темі: Моті: смачний рецепт японського десерту

Для просочення:

  • кислі ягоди – 350 г;
  • лікер – 2 ст. л.

Тетяна Літвінова фото 4

Для глазурі:

  • желе для торта – 1 пачка;
  • вода – 250 мл;
  • цукор – 2 ст. л.

Якщо маєш мало досвіду у приготуванні крему з желатином, краще робити його після того, як розріжеш та просочиш бісквіт, адже крем швидко застигає. Якщо бачиш, що це відбувається, підбий верхівку вінчиком.

Також у відео Тетяна покаже, як звичайний пергамент допоможе без проблем дістати торт з форми й не пошкодити його після охолодження.

До стадії прикрашання переходь після того, як крем застигне. Щоб ягоди не завітрювались, їх краще покрити желатиновим желе. Завдяки цьому торт зможе простояти кілька днів. Хоча як його не з’їсти одразу, ми не знаємо. 🙂

Цікаво на темі: Апетитні рецепти булочок та рулетів з маком

Домашнє морозиво

Корисний десерт для дітей та його цікавий варіант для дорослих

Наша добірка страв літнього меню не могла б бути завершеною без рецепта домашнього морозива. Максимально корисне, без добавок та штучних загущувачів, з   будь-якими сезонними ягодами.

Домашнє морозиво

Для приготування домашнього морозива тобі треба:

  • черешня – 300 г;
  • жовтки – 5 шт.;
  • вершки 35% – 600 мл;
  • сік лимону – 2 ст. л;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • волоські горіхи – 100 г.

Тетяна Літвінова фото 5

Жовтки виконають у рецепті роль натурального згущувача. А от як їх правильно збити для цього, дивись на відео від каналу КУС КУС. Такий домашній десерт стане класною родзинкою на святковий стіл для дітей, наприклад, на літній день народження. А от на застілля для дорослої компанії можна додати в основний рецепт трохи цікавинки – 100 мл ігристого вина. Більше цікавих порад від Тетяни Літвінової шукай у відео!

Лайфхак: Якщо використовуєш силіконову форму, постав її на рівну тарілочку та постукай об стіл, щоб гарненько розподілити морозиво по виїмках форми.

Вітамінний зелений борщ на перше, ситні гриби з м’ясом в якості другої страви або холодної закуски, багатогранна панцанела за обід чи швидку вечерю, торт чи домашнє морозиво на десерт – з простими рецептами від кулінарного каналу КУС КУС тобі не доведеться морочити голову, що швидко приготувати. Скрінь списки продуктів, вмикай відео – та насолоджуйся смачним результатом!

 

Читайте також:

4 Серпня / 2023 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *