6 рецептів для простого сніданку

Сніданок запускає організм після нічного відпочинку на активне спалювання калорій. А для доброго і бадьорого ранку нам потрібна саме енергія. Тому головна теорема в першому прийомі їжі — він має бути ситним і корисним. І якщо ваш ранок не налаштовує до приготування складних страв і випічки, наша добірка значно урізноманітнить меню і залишить час, скажімо, для красивого мейку. Але головне: ви отримаєте відчуття ситості, вітаміни і необхідний будівельний матеріал для клітин.

Сніданок із яєць

Яєчня в авокадо

Інгредієнти:

  • авокадо — 1 шт;
  • яйця курячі — 2 шт;
  • спеції — за смаком.

Приготування: розрізаємо навпіл авокадо, виймаємо кісточку і трохи м’якоті. Кладемо половинки на пергамент, у кожну розбиваємо яйце, доводимо до смаку спеціями. Запікаємо при температурі 180 градусів 10–15 хвилин (залежить від того, який жовток більше полюбляєте: рідкий або крутий). Доповніть хрустким листям салату та м’якоттю авокадо, яка залишилася, збризкавши лимоном і оливковою олією.

Скрембл із томатами

Інгредієнти:

  • яйця курячі — 2 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • вершкове масло — 10 г;
  • базилік, зелень, спеції — за смаком.

Класика американської кухні — скрембл — це яєчня, яка готується на сковороді при постійному помішуванні лопаткою. Приготування: на розтопленому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь очищені від шкірки помідори, додаємо базилік і спеції. Поки томати тушкуються, яйця збиваємо виделкою, солимо. Відразу після збивання додаємо суміш до сковороди. Як тільки маса трохи схопилася, починаємо інтенсивно перемішувати. Смажимо на середньому вогні 3–5 хвилин. Помідори можна замінити на болгарський перець, гриби або шпинат. А перед подачею присипати кунжутом. Ароматно й поживно!

Також буде цікаво: «Сніданки для справжніх чоловіків»

Вівсянка із прованськими травами

Як правило, цю англійську королеву серед каш готують солодкою з додаванням фруктів, горіхів і всіляких сиропів. Пропонуємо спробувати рецепт солоної вівсянки із травами.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 80 г;
  • молоко або вода — 150–200 мл;
  • прованські трави — 1 чайна ложка;
  • вершкове масло — 1 чайна ложка;
  • сіль, цукор — за смаком.

Приготування: зваріть кашу на молоці або воді відповідно до рекомендацій на упаковці. За 2 хвилини до вимкнення вогню додайте прованські трави, а перед подачею — шматочок вершкового масла. Для пікантності щедро присипте кедровими горішками.

Порада від Єва Блог: якщо вранці часу для прийому їжі зовсім немає, візьміть із собою те, що можна вжити по дорозі на роботу: фруктово-овочевий смузі, коктейль на основі натурального йогурту або горіхи.

Сендвічі та бутерброди

Ще один варіант сніданку родом із туманного Альбіону — сендвіч. Такий англійський варіант бутерброда, де начинка знаходиться між двома скибочками хліба, може бути корисним.

Інгредієнти:

  • цільнозерновий хліб — 2 шматочки;
  • відварене або запечене м’ясо (готується з вечора) — 50 г;
  • свіжі овочі, зелень — за смаком;
  • соєвий соус — 1 чайна ложка.

Приготування: підсушений в тостері хліб доповнюємо слайсами м’яса і овочами, збризкуємо соєвим соусом. Посилить смак пряна зелень: рукола, базилік або кінза. Замість м’ясної начинки можна взяти рибну (тунець або лосось) чи пюре з бобових (червона квасоля, сочевиця).

Візьміть на замітку. Починати день із прийому солодкого небажано, оскільки метаболізм ще не розігнався. Тому щоб солодощі йшли не в жировий, а в енергетичний запас, озбройтеся рецептами десертів без цукру. Вони задовольнять бажання ласунів без шкоди для фігури.

Гранола і мюслі

Мюслі — це цільнозернові пластівці, які є джерелом корисних вуглеводів. Краще віддавати перевагу мюслям без калорійних добавок. Чудовий варіант готового до вживання сніданку корінням з Америки — гранола. Вона являє собою запечену суміш зі злакових пластівців, горіхів, насіння та ягід, підсолоджених медом чи кленовим сиропом. Ви можете заздалегідь приготувати її самостійно, а вранці просто заливати натуральним йогуртом.

Розставити всі крапки над «і» у питанні користі харчових волокон допоможе наш матеріал «Як правильно вживати клітковину»

Гречані панкейки і млинці

Дієтологи стверджують, що гречане борошно набагато корисніше за пшеничне. Привід для експериментів знайшовся! Просто замініть у своєму звичному рецепті млинців або оладок пшеничне борошно на гречане. Доповніть готові панкейки медом і улюбленими ягодами або слабосоленим лососем із крем-сиром. Традиційний варіант — гречані млинці з шинкою і сиром.

А якщо хочете викликати захват у своїх близьких, зберігайте до закладок «Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей».

Вівсяномлин — сніданок у тренді

Смачний, ситний і корисний. З ним можна імпровізувати в усіх сенсах: видозмінювати тісто або додавати різні начинки.

Інгредієнти (класичний рецепт):

  • вівсяне борошно або пластівці — 3 столові ложки;
  • яйце — 1 штука;
  • молоко — 2 столові ложки.

Ідеї добавок до тіста:

  • дрібно рубаний шпинат або зелень (10 г);
  • томатний, буряковий або вишневий сік (30 мл);
  • какао-порошок (10 г);
  • морква на дрібній терці (30 г).

Приготування: змішайте всі продукти виделкою, підсмажте з двох боків як звичайний млинець. Додайте на одну половинку начинку, а другою накрийте. Вийде зарум’янений півмісяць.

Солодкі начинки:

  • Сирна в поєднанні з улюбленими фруктами або ягодами — для легкого початку складного дня.
  • Фруктово-овочеве пюре, наприклад, з гарбуза і яблука з корицею — для поціновувачів пікантності.
  • Шоколадна або з горіховою пастою, доповнена кокосовою стружкою чи бананом, — на радість ласунам.

Солона начинка:

  • Тунець, листя салату, помідор черрі — для курортного настрою.
  • Моцарела, помідор, зелень — у кращих італійських традиціях.
  • Слабосолений лосось, вершковий сир, авокадо, кунжут — коли вас чекають великі справи.

Ідеальний баланс — саме так можна назвати сніданок, адже він має займати мінімум часу, але дарувати максимум користі. Коли ця золота середина знайдена, ваше емоційне і фізичне здоров’я під контролем!

Цікаво на тему: «Експрес-вечеря: швидкі рецепти для втомленої мами»

8 Березня / 2021 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *