Цю осінь ви запам'ятаєте надовго! Тримайте план на неї!

Довгі літні канікули скінчилися: до бабусі з’їздили, на морі та в горах відпочили. А як розважатися восени? Коли літня спека починає спадати, але на вулиці ще доволі тепло, з’являється безліч можливостей для сімейного дозвілля.

Причому в разі негоди теж можна вигадати цікаве заняття. Щоб кожні вихідні не водити дитину в кінотеатр або торговельно-розважальний центр, пропонуємо кілька чудових ідей для сімейного дозвілля.

Осінні пікніки

Травневі пікніки та літні вилазки на природу звичні всім. Та чому б не влаштувати їх восени? А якщо поєднати два заходи в один, це буде навіть цікавіше й корисніше для здоров’я. Прогулянка в осінній лісопарковій зоні — чудовий спосіб зняти нервову напругу після навчального та робочого тижня, відпочити від міської метушні та покращити імунітет. Аби ніщо не заважало вам насолоджуватися природою, не забудьте вимкнути всі телефони.

Під час такого активного відпочинку зовсім не обов’язково збирати повні кошики грибів, але пошукати їх варто. Після повернення додому спробуйте з’ясувати, чи їстівні вони та як називаються. Це буде корисно для розвитку загальної ерудиції.

А як приємно після 2-3 годин блукання лісом розкласти скатертину-самобранку і, поки прогорає вугілля для курячих шашличків з помідорами, випити гарячого трав’яного чаю зі шматочком сиру.

Після такої прогулянки вся родина вночі буде міцно спати й насолоджуватися приємними сновидіннями. А наступного ранку всі прокинуться в доброму гуморі та будуть сповнені сил та енергії.

Читайте також: «Як нагодувати овочами та фруктами тих, хто їх не їсть».

Фотосесія

Мимохідь зробити фотографію чи селфі — звична справа і для дорослих, і для дітей. А як щодо справжньої фотосесії на природі? Більшість дітей не любить фотографувати пейзажі та натюрморти, проте лише одиниці втримаються, щоб не зробити власну гарну світлину і викласти її в мережу.

Перш ніж відправлятися на фотосесію, варто заздалегідь визначитися з місцем знімання. Бажано, щоб у кадр потрапляло різнобарвне осіннє листя, а на задньому й бокових планах було якомога менше перехожих. Домовтеся з дитиною, що першу годину-півтори моделлю буде вона, а потім сама робитиме знімки та керуватиме постановчим процесом. Нехай вона знає, що мама й тато опублікують її роботу з підписом: «Цю світлину зробила моя дитина».

Попередьте, що кадрів доведеться зробити багато, причому серед них можуть бути і статичні світлини, і фото в русі. Професійний фотограф за 3 години робить близько 1500 знімків, із яких потім вибирає не більше як 50.

Хто знає, може на вашу дитину чекає всесвітня слава талановитого фотохудожника та великі гонорари?

Майстер-класи

Якщо в найближчі вихідні не знайшлося професійного майстер-класу, а на вулиці лютує негода, не біда. На допомогу прийде інтернет. Як щодо того, аби спорудити разом із дитиною шпаківню для дерева, що росте у дворі, або зробити зимову годівницю для пташок, яку можна повісити за вікном?

Чудовою розвагою стане знайомство з мистецтвом орігамі та виготовлення модної паперової прикраси на стіну. Можна намалювати ескізи майбутнього світильника з гарбуза або навіть спробувати зробити невелику маску з пап’є-маше до Геловіну. Не тільки захопливим, але й корисним для дітей стане мамин кулінарний майстер-клас. Приготуйте разом корисну й оригінальну вечерю, яка приємно здивує тата.

Читайте також: «Антистрес для молодої мами».

Музейно-ресторанний вікенд

Відвідування музеїв — потрібне і насправді дуже захопливе заняття. Знати історію рідного міста, розбиратися в живописі та скульптурі, розширювати знання з природничих наук — усе це необхідно для формування ерудованої особистості. Як показує практика, шкільні екскурсії та відвідування музеїв із бабусями не дають бажаного результату. Інша справа — похід усією родиною. Таке відвідування не викликає відторгнення та дійсно пробуджує в дитині інтерес до найрізноманітніших сфер людської діяльності.

Щоб «підсолодити» такий вид дозвілля, радимо після музею зайти в кафе або навіть у ресторан. Останній варіант особливо цікавий дітям. І тут, крім куштування різноманітних делікатесів, їм доведеться вчитися правил етикету. Варто почати з відвідин більш простих закладів, але обов’язково переходьте до ресторанів вищої категорії. Для комфорту радимо йти в музей десь опівдні, а в кав’ярню або ресторан — о 16 годині. І не забувайте про дрес-код. Він пасуватиме до відвідин музею та є обов’язковим у пристойних закладах громадського харчування. Крім того, святковий одяг покращить настрій і перетворить звичайний вихідний у свято.

Знайомство з найближчими містами

Що ви знаєте про історію рідного краю? Чи були з родиною в сусідніх містах, відвідували історичні пам’ятки? Літо — класична пора для морських туристичних поїздок. Проте осінні вікенди ідеальні для турів вихідного дня найближчими містами. Їх можна скласти самостійно, залучаючи до планування поїздки й дитину. Нехай вона сама визначить, в яке місце і як ви поїдете. Це допоможе їй відчути власну важливість і відповідальність за своє рішення.

Замість висновку пропонуємо ще декілька ідей спортивно-розважального характеру. Спільний похід із дітьми в критий аквапарк нагадає про літо і додасть сил дочекатися наступної поїздки на відпочинок до великої води. А от відвідування скеледрому, картинг-клубу, боулінгу, спеціалізованого тиру або інших спортивно-розважальних центрів дасть відчуття новизни, принесе величезну кількість позитивних емоцій і здорового азарту. Можливо, один із цих видів спорту настільки сподобається дитині, що стане її професійним вибором.

Бажаємо вам веселої й оксамитово-сонячної осені!

11 Вересня / 2019 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA