ТОП-3 аромати, що асоціюються з відпочинком: розповідає Наталка Карпа

У всіх є свої асоціації, навіяні різними запахами. Квіти бузку — весна, юність, і ви з подружкою вирушаєте на прогулянку. Запах хвої, квітів і моря — довгоочікувана відпустка. Аромат свіжої полуниці — ви в гостях у бабусі, їсте ягоди прямо з грядки, а попереду майже ціле літо.

Сьогодні в EVA Blog говоримо про аромати відпочинку та щастя, а в гостях у нас — Наталка Карпа, українська співачка, телеведуча, парфумер та експерт премії Мама року в номінації Успіх.

З давніх-давен люди знали про те, що деякі запахи можуть впливати на людину якимось особливим чином. І, як згодом довели вчені, нюхові процеси безпосередньо пов’язані з головним мозком, тому впливають на наш настрій і загальний стан організму, а ароматерапія часто застосовується не тільки в спа-салонах.

Я не лише співачка, не лише мама, але й кілька років тому пов’язала своє життя з парфумерією, тому багато речей тепер сприймаю саме крізь призму запаху. Свою доню я теж навчаю розуміти аромати — ми вивчаємо назви квітів і обов’язково їх нюхаємо, я розповідаю про різні запахи, наприклад, кави. А ще доня добре знає мою поличку парфумів — вона має свою гру, що називається «перенюхати всі мамині парфуми».

Якось умовно для себе я сформувала список улюблених ароматів, що асоціюються з відпочинком, а тепер ділюсь ним і з вами.

Аромат твоєї дитини

Доня підходить позаду, коли я сиджу, склавшись у позу йога, та обіймає своїми рученятами, і в тебе вливається смак життя — це найніжніший аромат на світі. Тут міксується її сонячна усмішка, і полуниця, яку вона щойно з’їла, і вітер, який розбурхує блондинисті пасма, що нарешті почали рости… Найсмачніший аромат!

Аромат чистоти та білосніжної постелі

Так люблю в готелях той момент, коли ти вимикаєшся на обідній чи вже нічний сон, і так солодко й ароматно закутатися в свіженьку біленьку постіль, а голову покласти на м’яко-пухкі подушки, скинувши з себе білосніжний рушник після контрастного душу.

Аромат літа

Ловлю себе на думці, що коли після моря та засмаги ти приймаєш душ і якась велика прохолода та комфорт огортає тіло, у цей момент я ловлю запах літа. Зазвичай у поїздки я беру з собою лінію #сонцезалежна. І навіть серед холодів нашої географічної широти крапельки літнього смаку візуалізуються в картинку літа.

 

А ще — аромати бабусиного будинку та маминого яблучного пирога з корицею, що неодмінно викликають відчуття родинного затишку та пробуджують у пам’яті цілі історії… Розкажіть усім про свою неймовірну маму чи супербабусю — і нехай саме вона стане переможницею Національної премії Мама року. Заявки приймаються до 14 квітня, тож час поспішати.

8 Квітня / 2021 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *