Вчимо дитину доглядати за шкірою на власному прикладі

Звичка доглядати за собою не народилася разом з вашою донькою — навичці бути привабливою її потрібно навчити. І головним орієнтиром у світі краси є, звичайно, мама. Щоб навчити дитину доглядати за своєю шкірою, перш за все, ми повинні самі це робити щодня вранці та ввечері. Чому б не запросити до цього процесу й свою підростаючу доньку?

Учим ребенка ухаживать за кожей на своем примере

Надихаємо на красу

Діти вбирають інформацію, мов губки. У своєму прагненні бути схожою на маму дівчинка теж хоче носити взуття на високих підборах, робити гарні зачіски, манікюр та наносити крем на обличчя. І, звичайно ж, так відбувається лише тоді, коли мама сама робить усе це.

Якщо ваша маленька леді почне доглядати за шкірою з раннього дитинства, згодом ставши дорослою, вона збереже ці корисні навички. Додайте до догляду за шкірою ще звичку піклуватися про своє здоров’я, правильно харчуватися, робити ранкову зарядку. І все це стане для неї такими ж обов’язковими справами, як миття волосся та чищення зубів. Тож якщо ви бажаєте, щоб ваша маленька принцеса дбала про свою красу, вам вже зараз потрібно навчати її цього.

Вдохновляем на красоту

Правила догляду для підлітків

Якщо для маленької дівчинки щоденне очищення та зволоження ще не обов’язкові, то починаючи з підліткового віку, коли в організмі відбувається гормональна перебудова, догляд повинен стати постійним. Найчастіше в цей період обличчя дівчинки стає більш жирним, з’являються закупорені пори, чорні цятки, акне. Головні засоби для проблемної шкіри підлітка, які знадобляться на цьому етапі:

  • Засоби для очищення. Гель або пінка, які ретельно і дбайливо очищають. Бажано з протизапальним ефектом, розроблені спеціально для підлітків.
  • Лосьйон або тонік. Завершує етап очищення, робить обличчя матовим, запобігає появі прищів, чорних цяток.
  • Локальний антибактеріальний засіб. Допомагає швидше усунути запалення, почервоніння, прискорити регенерацію клітин.
  • Крем для обличчя. Зволожує шкіру після очищення, підвищує її захисні властивості, нормалізує роботу сальних залоз, прискорює загоєння пошкоджених ділянок.

Якщо у підлітка шкіра нормальна або суха, а висипання не з’являються, тонік і крем можна не використовувати. Достатньо зранку вмити обличчя чистою водою (можна взяти фільтровану), ввечері — очистити за допомогою м’якої пінки чи гелю для нормальної або сухої шкіри. Для дуже сухої або чутливої вмивання можна завершити обполіскуванням відваром ромашки або мінеральною водою.

Правила ухода для подростков

Мамина й дитяча косметика: базовий набір

Щойно дівчинка зацікавиться вашою косметичкою, не втрачайте цей момент, і заведіть для неї окремий набір засобів по догляду. До речі, це ще й хороша мотивація для вас не пропускати beauty-процедури, адже зараз ви головний приклад для своєї дівчинки.

Догляд за обличчям

Базові правила догляду за обличчям: вранці та ввечері очищати, тонізувати, зволожувати шкіру.

Крок 1. Засоби для вмивання

Крок 2. Тонізація

Маленьким дівчаткам цей етап поки можна пропустити.

Крок 3. Крем для обличчя

У локальній боротьбі з висипаннями добре працює ролик для обличчя NATURE.med.

Мамина и детская косметика: базовый набор

Догляд за тілом

Шкіра тіла хоч і не така ніжна, як обличчя, проте вона також вимагає догляду. Після кожного очищення на неї потрібно наносити молочко або лосьйон. А мамі та дорослій доньці можна розширити свій догляд за допомогою пілінгу або скрабу для тіла.

Крок 1. Очищення тіла

Крок 2. Зволоження

Крок 3. Відлущування для дорослої шкіри

Приблизно раз на тиждень видаляйте ороговілі клітини за допомогою кокосового скрабу від Joko Blend. І ваше тіло буде дуже гладким і ніжним, як у дитини!

Здоровый образ жизни — путь к красоте

Здоровий спосіб життя — шлях до краси

Щоб мати красиву й доглянуту шкіру, необхідно регулярну турботу поєднувати з правильним харчуванням, дотриманням режиму пиття, фізичною активністю.

  • Подбайте про те, щоб раціон дитини і ваш містив багато клітковини, свіжих овочів і фруктів.
  • Замініть «швидкі» вуглеводи (випічка, солодощі) «повільними» (каші, цільнозерновий хліб, здорові десерти).
  • Постарайтеся прибрати з раціону всі продукти промислової обробки. Замість сосиски чи ковбаси для бутербродів використовуйте відварне м’ясо. Кетчуп і майонез замініть овочами, зеленню — вони не менш соковиті й набагато корисніші.
  • Вживайте достатню кількість продуктів, багатих омега-3 кислотами: жирна морська риба, морепродукти, ламінарія, насіння й олія льону.
  • Пийте достатню кількість рідини. Не обов’язково це має бути рівно 8 склянок на день. Це приблизна цифра, до якої входять суп, чай та інші рідкі продукти.

Помірна фізична активність — ще один важливий етап на шляху до здоров’я шкіри й усього тіла.

Звісно, спеціальних тренувань для шкіри не існує. Зате є ранкова зарядка, пробіжки, йога, плавання, танці тощо. Будь-яка активність покращує кровообіг, а значить, не тільки внутрішні органи, а й шкіра отримують більше кисню та живлення. При цьому також поліпшуються природні процеси очищення — приносячи корисні, кров забирає від клітин перероблені продукти.

Як тільки ви зробите догляд за красою і здоров’ям своєю корисною звичкою, ваша дочка неодмінно піде за вами. Лишайтеся красивими та здоровими разом з EVA 

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті