5 ідей, чим зайняти дитину на літніх канікулах

Усі діти без винятку чекають на літо. Це чудовий час для активних ігор із друзями та розваг із батьками, а також відпочинку від занять. Попри війну в країні, маленькі непосиди все ж таки повинні мати можливість перезавантажитися, набратися сил і загалом добре повеселитися. Завдання батьків – організувати дозвілля малюкові. 

Щоб ви довго не міркували над цим питанням, EVA Blog підготував кілька ідей щодо того, чим зайняти дитину на літніх канікулах.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Організовуємо літній відпочинок дітям

Організовуємо літній відпочинок дітям

Ні для кого не секрет, що сучасні дітки часто проводять свій вільний час у світі смартфонів і комп’ютерних ігор. Але попри це, існують цікавіші та пізнавальні способи провести літні канікули. І тут потрібно батькам трохи постаратися, щоб перемикнути увагу дитини. Адже правильно організовані літні канікули – це чудова можливість відключитися від цифрового світу і зануритися в море пригод і захопливих занять.

Цікаво на тему: Як провести літо в місті й не пошкодувати про це

Дитячий табір

Дитячий табір

Ні, вам не здалося. Як денні, так і цілодобові дитячі табори на території України готові подарувати дитині яскраві враження. І вам не потрібно переживати, адже передбачено всі умови для створення безпечного перебування всіх відпочивальників під керівництвом досвідчених вожатих. Захопливі ігри на свіжому повітрі, тематичні заходи, нові знайомства та багато іншого чекає на дітей. Словом, нудьгувати буде ніколи!

Клуб Щаслива мама инстаграм

Пікнік із друзями

Пікнік із друзями

Організація пікніка стане чудовим способом провести час із друзями на природі. Діти зможуть насолодитися пікніком у парку, лісі або біля річки. Смачні закуски приготовані батьками, активні рухливі ігри, купання у воді – що ж може бути краще?

Ну й, звісно ж, усе має здійснюватися під наглядом батьків.

Цікаво на тему: Як нічого не пропустити: розвиваємо увагу дитини на прогулянці

Заняття спортом

Заняття спортом

Влітку маленькі енерджайзери мають значно більше вільного часу, то чому ж не спрямувати їхню енергію в потрібне річище? Оберіть із дитиною вид спорту, який їй до вподоби, тим паче, що сьогодні предостатньо дитячих спортивних секцій. Тренування приносять виключно користь:

  • сприяють гармонійному фізичному розвитку;
  • розвивають координацію рухів;
  • вчать працювати в команді;
  • підвищують дисципліну і не тільки.

Численні дослідження підтверджують той факт, що діти, які займаються спортом, мають кращу успішність у школі.

Ігри та розваги

Ігри та розваги

Час для нестримних веселощів і розваг настав! І справді, найбільше діти люблять різноманітні ігри. Футбол, настільний теніс, бадмінтон, настільні ігри – і все це на свіжому повітрі. Краса! Можна грати всією сім’єю на пікніку, на подвір’ї або ж покликати дітлахів по сусідству на вулицю, щоб влаштувати міні олімпійські ігри.

Творчі заняття

Творчі заняття

Деякі діти дуже люблять займатися творчістю – малюванням, ліпленням, робити цікаві поробки тощо. Маленьким творчим натурам дуже сподобаються різноманітні майстер-класи. Хлопчики точно залишаться в захваті від робототехніки, уроків гітари, занять з конструктором LEGO. Дівчаткам же буде цікаво відвідати заняття з малювання на піску, миловаріння, плетіння браслетів і не тільки.

Цікаво на тему: 7 найкращих дитячих секцій, гуртків, занять

Літні канікули – це час, коли маленькі непосиди можуть розкрити свій потенціал, відкрити для себе нові захоплення та розвивати різні навички. А як ваші діти проводять літо? Напишіть у коментарях, поділіться цікавими ідеями організації відпочинку для дитини.

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Що таке булінг і як з ним боротися
9 Листопада / 2022 Виховання і розвиток
Благодійність