Хочу як у мами: особливості дитячого манікюру

Майже всі маленькі красуні люблять робити манікюр. Найчастіше тому, що вони наслідують своїх мам. І якщо підростаюча дочка вже зацікавилася вашим лаком для нігтів, значить, прийшов час з максимальною серйозністю підійти до цього питання. Адже доглянуті руки — це не лише про красивий зовнішній вигляд, а й про акуратність і вміння піклуватися про себе, які кожна мама хоче прищепити своїй доньці. Нещодавно ми говорили про те, як навчити доньку доглядати за шкірою, а сьогодні хочемо розповісти про особливості дитячого манікюру.

Хочу как у мамы: особенности детского маникюра

Чим нігті дітей відрізняються від дорослих

Нігтики у дівчаток до 15 років ще формуються. Кутикула та плівка, яка росте з-під неї (вона називається птеригий), виконують функцію захисту: прикривають видиму частину нігтя (матрикс) від пошкоджень та інфекцій. У цьому віці шкіра пальчиків дуже тонка й ніжна, тому про обрізний манікюр говорити зарано. Догляд за нігтями для дітей до 15 років складається лише з дбайливого відсунення кутикули за допомогою апельсинової палички та акуратного зрізання верхівки кусачками.

Манікюр для найменших: з якого віку починати

Салони, як правило, пропонують послугу дитячого манікюру для дівчаток від 4 або 6 років. А що стосується процедури в домашніх умовах, то тут, звісно, все індивідуально. Якщо вашій дочці всього 3 роки, і ви вже майже здалися під натиском благаючих очей і багаторазового «хочу!», ніщо не заважає вам порадувати малечу й самостійно зробити їй легкий безпечний манікюр.

Маникюр для самых маленьких: с какого возраста начинать

Читайте також: Які спа-процедури можна робити дітям

Як правильно зробити дитячий манікюр вдома

Дитячий манікюр багато в чому схожий на дорослий європейський. Він включає в себе максимально делікатний догляд за кутикулою, надання нігтикам форми й нанесення декоративного покриття.

Діємо за такою інструкцією:

  1. Ретельно миємо й дезінфікуємо руки.
  2. Дівчаткам старшого віку можна нанести засіб для розм’якшення та видалення кутикули. Маленьким — трохи потримати руки у ванночці з теплою водою.
  3. Дбайливо обробляємо кутикулу:
  • якщо шкіра тонка та м’яка, але є задирки, дуже акуратно за допомогою кусачок видаляємо їх;
  • якщо кутикула щільна, дбайливо відсуваємо її апельсиновою паличкою та зрізаємо верхівку кусачками.
  1. Пилочкою надаємо нігтикам безпечну й акуратну форму.
  2. За бажання наносимо декоративне покриття.
  3. Обробляємо всі руки дитячим кремом, робимо легкий масаж.

Как правильно сделать детский маникюр дома

Читайте також: Виховуємо принцесу: роль батька у вихованні доньки

Що знадобиться для домашнього дитячого манікюру

Через те, що нігтики маленьких дівчаток мають свої особливості, засоби та інструменти для догляду за ними відрізняються від дорослих. Для підпилювання знадобиться пилочка з мінімальною абразивністю (240–360 гріт). А в якості декоративного покриття категорично не підходить звичайний дорослий лак, тому що токсичні речовини, які містяться в ньому, можуть проникати через тонку шкіру дитини.

Для дитячого манікюру в домашніх умовах рекомендуємо такі інструменти:

  • Апельсинові палички Zauber — головний аксесуар для необрізного манікюру. З їх допомогою кутикула відсувається дбайливо та акуратно. Деревина апельсина оптимально щільна, не розшаровується в процесі роботи і водночас досить м’яка, щоб не пошкодити шкіру й нігті.
  • Овальна пилка Zauber. Використовуйте дрібнозернисту сторону з абразивністю 240 гріт. За її допомогою ви акуратно підпиляєте та не пошкодите м’який і еластичний дитячий ніготь.
  • Чудовий варіант для любительок мультика «Холодне серце» — набір для манікюру від Markwins Frozen. Містить 3 стильних відтінки лаків для нігтів, 2 дрібнозернисті пилочки, 2 роздільники пальчиків для педикюру. А ще — гарний контейнер для зберігання скарбів, в якому передбачено рамку для фото маленької красуні. Лак не містить токсичних речовин і змивається просто водою.
  • Набір Honey Bunny Miss з лаками та наклейками для приголомшливого дизайну манікюру, а також подушечками для педикюру, пилкою і косметичкою. Найбажаніший подарунок для маленької модниці!

Что понадобится для домашнего детского маникюра

Ще кілька порад по догляду за нігтями

Чим раніше ви навчите свою дитину правильно доглядати за руками, тим пізніше в дорослому віці їй знадобиться класичний обрізний манікюр. Щоб пальчики були красивими й доглянутими, дотримуйтесь таких простих правил.

Не зістригайте нігті після ванни

Після тривалого розпарювання нігті набухають, і якщо в такому стані їх підстригти або підпиляти, надалі вони будуть розшаровуватися. Крім того, через занадто розпарену шкіру не видно межу вільного краю нігтика і є ризик зістригти більше, ніж потрібно.

Стрижіть нігті не дуже коротко

Достатньо лише кілька разів перестаратися, зістригти їх надто коротко — і нігтьова пластина (частина від кутикули до вільного краю) стане коротшою, причому назавжди. Швидше за все, це не становить небезпеки для здоров’я — це просто не зовсім красиво.

Обирайте анатомічну форму

Тобто таку, в якій край повторює форму подушечки пальця. Куточки при цьому можна лишити квадратними й закруглити їхні краї, щоб не дряпалися.

Відучуємо гризти нігті

З гарним манікюром жодна дитина не захоче гризти нігті! А якщо раптом відмовитися від цієї звички виявиться складніше, ніж передбачалося, спробуйте купити дитячий лак проти обгризання. Такі засоби містять фруктові смоли, які самі по собі гіркі, але при цьому безпечні для здоров’я. Причиною того, що дитина гризе нігті, може бути стрес, тому крім зовнішнього вигляду, зверніть увагу на психологічний стан сина чи дочки.

Еще несколько советов по уходу за ногтями

Манікюру (прямо як коханню!) покірні всі віки. Сподіваємося, наша стаття допоможе вам розібратися в догляді за дитячими нігтями, прищепити корисні звички й зробити свою доньку ще трішки щасливішою. Дбаємо разом!

18 Травня / 2020 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA