Після візочку: огляд дитячого «транспорту»

Як організувати прогулянку із дитинкою першого року життя знають кожні батьки: поклав маля до візочка та пішов гуляти. Однак більшість малюків, що вже вміють сидіти, а тим паче ходити, не дуже полюбляють кататись на колясці. Разом із тим, піша прогулянка їх дуже швидко стомлює, тому вигадливі батьки вдаються до хитрощів – обирають для дитинки більш «дорослий» транспорт. Сьогодні оглянемо альтернативні види дитячих засобів пересування, і можливо комусь із Вас вдасться вирішити проблему гуляння з малюком.

Триколісний велосипед

Триколісний дитячий велосипед – це мабуть найбільш зручний варіант транспорту для малюків, що не люблять їздити у візочках. Сучасні моделі розраховані навіть на найменших, адже мають широке сидіння, великий піддашок, місткий багажник та батьківську ручку, що знімається. Зазвичай, триколісні ровери облаштовані підніжкою, на яку малюк може стати, якщо не дістає до педалей. Велосипед можна налаштувати таким чином, що маля буде самостійно крутити педалі, а транспорт при цьому їхатиме туди, куди потрібно батькам. На випадок раптового сну крихітки, деякі варіанти мають розкладну спинку, яка при потребі легко опускається.

До основних плюсів дитячого триколісного велосипеду відносять:

  • Легкість: у порівнянні з коляскою, велосипед має значно меншу вагу, що дозволяє з легкістю заносити його до під’їзду та квартири.
  • Компактність: дитячі ровери мають зручні розміри, завдяки яким вони з легкість заходять у будь-який ліфт та вузький прохід.
  • Маневреність: триколісним велосипедом досить легко керувати навіть по бездоріжжю.
  • Функціональність: спочатку велосипед використовується разом із батьківською ручкою, піддашком та багажником, які можна зняти, коли дитинка підросте, дозволивши малечі керувати транспортом самостійно.

Втім, яким би зручним та універсальним не був цей засіб пересування, декілька недоліків він також має.

  1. Враховуючи компактні розміри триколісного велосипеду, цілком логічно здогадатись, що і багажник в нього також невеликий. Тому, коли разом із прогулянкою Ви запланували похід до магазину, продумайте заздалегідь, як будете нести продукти додому.
  2. Навіть якщо Ваша модель обладнана спинкою, що опускається, сподіватись на комфортний сон дитини не варто. Все-таки, це велосипед, а не коляска.

Самокат

Для того, щоб самокат можна було вважати повноцінним дитячим транспортом, дитина, що його використовує, має принаймні впевнено почувати себе на ногах. Сьогодні у магазинах можна зустріти моделі, які, як і велосипеди, мають знімну батьківську ручку та сидіння. Без всіх цих зручностей, самокат підійде для дитини віком 2,5-3 роки.

Окрім того, що самокат може стати справжнім засобом пересування, його використання принесе дитині неабияку користь. Коли малюк вчиться на ньому кататись, він тренується тримати рівновагу і контролювати швидкість, розвиває координацію рухів. Однак, покупаючи самокат, батькам важливо враховувати вік та зріст дитини. Якщо цей вид транспорту буде занадто низьким або високим, зручно користуватись ним не вдасться.

В якості першого самокату обирайте варіанти з трьома або чотирма (такі існують!) колесами. Такі моделі є більш стійкими і знизять ризик травматизму під час навчання. Не забудьте також придбати засоби захисту: шолом, наколінники та налокітники.

Санчата – найзручніший зимовий транспорт

Важко уявити собі сніжну пору року без санчат. Тим паче, що в сучасні санки можна саджати дитину буквально з шести місяців. Нові моделі обладнані батьківською знімною ручкою та теплим чохлом на ніжки. До того ж, санчата – це єдиний засіб пересування, якому по плечу будь-які снігові замети. Адже, виїхати взимку на візочку буває досить проблематично, і матусям доводиться милуватись білим снігом з вікна квартири, замість того, щоб дихати разом із малюком чистим морозним повітрям.

Санчата із ручкою для батьків є більш зручними. З таким транспортом мамі або татові не потрібно весь час обертатись, що б подивитись, чим займається малюк. Коли дитя підросте, цю ручку можна від’єднати та прикріпити мотузку.

Вибираючи санки, звертайте увагу на якість виконання. Підлокітники та підніжка мають бути добре прикріплені, а дерев’яне сидіння – ретельно відшліфоване, щоб дитина не загнала до руки скабку.

Толокар (машинка-каталка)

Цей різновид транспорту не підійде для дальніх подорожей, проте це чудовий варіант для цікавої прогулянки у дворі або парку. Толокар підходить малятам буквально з 1-1,5 років. Він стійкий та зручний, а впасти з нього досить складно, якщо машинка правильно підібрана за зростом дитини (у сидячому положенні ніжки дістають до полу). Деякі толокари мають додаткову ручку для дорослого, на випадок, якщо малюк стомиться.

Біговел (велобіг)

Біговел можна назвати транспортним засобом, що допомагає дитині підготуватись до катання на двоколісному велосипеді. Та й на вигляд він нагадує велосипед, але не має педалей. Катання відбувається шляхом відштовхування ногами: дитина ніби їде, та у той же час біжить.

Комусь такий різновид транспорту може здатись абсолютно даремним, втім біговели вважаються досить корисними – завдяки ним дитина вчиться тримати рівновагу. У деяких містах навіть влаштовують змагання серед дітей на цьому чудернацькому засобі пересування.

На сьогоднішній день у точках продажу можна придбати наступні різновиди:

  • біговел з пластику, що підходить малятам 2-3 років;
  • металевий біговел, для дітвори 3-5 років;
  • біговел-трансформер – модель, до якої можна приладнати педалі та використовувати як велосипед.

Для більш дорослих діточок можна обирати й інший «транспорт»: двоколісний велосипед, скейтборд, роликові ковзани, пенні борд. Використовуючи ці засоби, за забувайте про безпеку, інакше без травм не обійтись.

17 Серпня / 2018 Діти

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Алиса

    После прогулок с люлькой от коляски Анекс Спорт, мы пересели в прогулочный блок, а уже после него купили велосипед.

Благодійність