Як одягати новонародженого взимку, навесні, влітку та восени

Ось уже зовсім скоро в сім’ї очікується поповнення і ти з трепетом обираєш все найкраще для свого малюка. Особливу увагу приділи одягу для прогулянок, адже дитині має бути максимально комфортно в будь-яку пору року. EVA Blog поділиться порадами щодо вибору речей для новонародженого: на що слід звернути увагу і який одяг важливо придбати в першу чергу.

дитячий одяг

Що потрібно враховувати під час вибору одягу для новонародженого

Зібрати ідеальний гардероб для крихітки з погляду комфорту, зносостійкості та безпеки допоможуть такі поради:

Розмір

Це перше, з чого потрібно починати вибір одягу. Речі не повинні бути надто вільними, щоб малюк у них не заплутався, або настільки щільно прилягати, що будуть сковувати його рухи. Відповідні за розміром предмети гардероба слід вибирати з урахуванням зросту і віку немовляти. Зорієнтуватися тобі допоможе проста табличка:

Вік (міс) Зріст (см) Розмір
0-1  50-56  56
1-3 56-62 62
3-6 62-68 68
6-9 68-74 74
9-12 74-80 80

Зручність і безпека

Абсолютно всі елементи одягу не повинні доставляти дитині дискомфорт. Є низка суворих вимог до гардероба новонародженого:

  1. Одяг повинен легко і швидко зніматися, а також одягатися на сплячу дитину. Вибирай вироби, які розстібаються на грудях або збоку. Також не слід вибирати речі, які одягаються через голову. Це незручно і травмонебезпечно для крихітки.Одяг повинен легко і швидко зніматися
  2. Шви на речах для новонароджених повинні бути зовнішніми. Так вони не натиратимуть і не подразнюватимуть шкіру. Вирішивши придбати натільний одяг із внутрішніми швами, зверни увагу, щоб вони були оброблені м’якою ниткою. Але краще віддай перевагу першому варіанту.
  3. Не купуй речі з тугими резинками, оскільки вони можуть стати причиною появи подразнень на ніжній шкірі малюка.Не купуй речі з тугими резинками
  4. Відмовся від одягу із зайвими декоративними елементами: вишивка, ґудзики, бантики тощо. Причини банальні: подразнення на шкірі (зайві вузлики на тканині ні до чого) і високий ризик того, що дитина зможе вхопитися за всю цю красу, відірвати її та, в кращому разі, розкидати. Кнопки та зав’язки – оптимальне рішення.

Цікаво на тему: 6 must-have засобів для правильного догляду за тілом дитини

Матеріали

Тут все просто: віддавай перевагу натуральним гіпоалергенним тканинам під час вибору речей, які контактуватимуть з епідермісом немовляти. Придивися до виробів з льону, бавовни, бамбука тощо. Ці матеріали м’які на дотик, підтримують оптимальний термобаланс. Якщо ми говоримо про другий шар одягу, то тут вже можна вибирати й інші види тканин із синтетичними домішками.

Матеріали

Колір

Усі ми звикли, що хлопчикам купують предмети гардероба небесного кольору, а дівчаткам – рожевого. Але сучасні батьки вже потихеньку від цього відходять, адже відтінок одягу – не найголовніше. Сьогодні вибір речей настільки великий, що можна підібрати веселі різнокольорові принти зі звірятами, пастельні відтінки й не тільки. Думаю, на цьому пункті не варто сильно зациклюватися, адже це справа смаку. Головне у виборі одягу для новонароджених – якість.

Колір

Цікаво на тему: Як брати новонародженого на руки і чи варто “привчати до рук”

Що одягати на прогулянку

З тим, як вибрати одяг, ми розібралися. Усі вищевикладені рекомендації підійдуть для купівлі речей на кожен день для дому, але також допоможуть визначитися з гардеробом і для прогулянок. Однак тут з’являється ще одне невеличке запитання: а що потрібно в обов’язковому порядку купити дитині з одягу, щоб можна було носити в різні сезони? Нумо розбиратися разом.

Що одягати на прогулянку

Як одягати новонародженого взимку

Для прогулянок взимку батькам обов’язково потрібно придбати теплий конверт або комбінезон з натуральними/штучними наповнювачами. Обидва варіанти дуже добре себе зарекомендували з погляду утримання тепла і зручності у використанні. Обираючи між цими двома моделями, спирайся більше на свої уподобання. Але для зовсім маленької дитини ми б все ж рекомендували взяти конверт. Він добре зберігає тепло і дає малюкові більше свободи для рухів.

Як одягати новонародженого взимку

Що ж одягати під низ? Збираючись на прогулянку в холодну пору року, користуйся правилом багатошаровості. Такий підхід дозволить зберегти комфортну температуру для тіла дитини, уникнути переохолодження або перегріву.

  • перший шар одягу – підгузок, тонкий бавовняний сліп, тонка шапочка;
  • другий шар – тепліше боді (з флісу або велюру), тепла шапочка;
  • третій шар – зимовий комбінезон або конверт.

Навіщо так багато одягу, запитаєш ти? Усе пояснюється тим, що в дитини ще недосконала терморегуляція і під час прогулянки вона лежить у візочку практично нерухомо.

З важливого: збираючись на вулицю, одягай малюка найостаннішим, щоб він не перегрівся, поки ти зберешся.

Одягаємося на прогулянку навесні та восени

У міжсезоння важливо орієнтуватися на температуру повітря і погодні умови загалом. Знову ж таки, дотримуємося правила багатошаровості, але зменшуємо/збільшуємо кількість одягу з урахуванням обстановки за вікном:

  1. На вулиці 3-10° C – бавовняний сліп, флісовий костюмчик, два головні убори (бавовняний чепчик і шапочка з махри), демісезонний комбінезон.
  2. На вулиці 10-15° C – можна обійтися вже без флісового чоловічка. Бавовняний сліп, тонка шапочка і нещільний комбінезон – те, що потрібно!
  3. На вулиці 15-20° C – малюкові буде комфортно в бавовняному і велюровому/флісовому комбінезоні. Не забудь про легку шапочку.

Одягаємося на прогулянку навесні та восени

Восени слід одягати дитину у зворотному порядку: що холодніше стає, то більше речей ти дістаєш із дитячого гардероба, щоб зібратися на прогулянку.

Як одягати новонародженого влітку

З настанням теплих літніх днів прогулянки стають більш приємними. У цю пору року тобі знадобляться тільки тонкі бавовняні або лляні речі. Як правило, це костюмчик (на прохолодний ранок/вечір) або боді. Обов’язково використовуй головний убір і ховай крихітку від палючого сонця під козирком візка або захисною накидкою, адже ніжна дитяча шкіра відразу ж відреагує на вплив сонячних променів.

Як одягати новонародженого влітку

Цікаво на тему: У всеозброєнні: як запобігти сонячному удару?

Обирай тільки якісний одяг для свого малюка і не забувай керуватися правилом багатошаровості, коли плануєш вирушити з ним на прогулянку. А якщо ця стаття була для тебе цікавою і корисною, обов’язково постав лайк.

 

Читайте також:

25 Березня / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

КЩМ знижки