Топ-5 фільмів для мами й тата для осіннього вечора

Робочий тиждень закінчився, вдома повний порядок, діти сплять, попереду сімейні вихідні. Є кілька годин вільного часу на те, щоб повністю розслабитися? Тоді швидше займайте місця в глядацькій залі власної вітальні та вибирайте фільм. Нічого страшного, що мама любить серіали, а тато — бойовики. Хороші комедії сподобаються всім. Так що влаштовуйтеся зручніше, і нехай весь світ зачекає!

«Пустопляс»

Зняти зухвалу комедію в стилі «Великий Лебовські» голлівудському кінематографістові Хармоні Коріну довірили 4 кінокомпанії з США, Великобританії, Франції та Швейцарії. І не прогадали.

Півторагодинна ексцентрична історія займає провідні позиції в комедійних рейтингах серед 30-40-річних чоловіків і жінок. Саме їм цікаві пригоди головного героя, який живе на повну котушку, роль котрого виконав чарівний в будь-яких іпостасях Меттью Макконахі.

Увага! Фільм містить нецензурну лексику. Якщо хочете «посилити» враження, шукайте переклад Гобліна. Але найкращий — дубляж українською мовою: і смачно, і без матів. В українській версії назву комедії Beach Bum переклали як «Пустопляс». І дійсно, ніяких моралей і підтекстів.

«Шахрайки»

Ця американська кримінальна комедія — відверта переробка «Відчайдушних шахраїв», знятих у 1988 році, але на жіночий лад. Так що ті, хто не бачив цю історію, можуть заощадити час і одним махом «вбити 2-х зайців». Худенька (Енн Гетевей) і гладенька (Ребел Вілсон) будуть протягом півтори години розважати вас витонченими авантюрами й простуватими аферами в гонитві за мільйонами молодого генія Кремнієвої долини (Алекса Шарпа).

Перші пів години стрічки подобаються абсолютно всім. Далі сюжет трохи просідає, і фільм закінчується не цілком виразно. Проте кіно хочеться додивитися до кінця завдяки відмінній роботі актрис і костюмерів. А ще, аби насолодитися чарівними пейзажами острова Майорка, що гідно імітують Лазурне узбережжя Франції.

«5 років майже одружені»

Цьому фільму 7 років, але саме стільки йому знадобилося, щоб потрапити в топ ліричних комедій 2018-2019 роки. У картину не залучали суперзірок. Навіть головна героїня — Емілі Блант — знайома далеко не всім, попри отриманий за роль «Золотий глобус». Але саме ця обставина робить дотепну комедію теплою і по-домашньому затишною.

Сюжет зав’язаний на варіанті відкладання моменту одруження. При цьому молодий режисер Ніколас Столлер тонко розкриває тему жертви заради коханих. Його дітище навертає на хвилювання, роздуми, посмішки та сміх. Ну і під час перегляду ви напевно кілька разів скажете своїй половинці «А ти пам’ятаєш?»

«Загадкове вбивство»

Під час довгоочікуваної подорожі до Європи нью-йоркський поліцейський (Адам Сендлер) і його дружина, перукар (Дженніфер Еністон) стають головними підозрюваними у вбивстві валлійського мільярдера, на яхту якого вони були запрошені. Тому подружжя намагається розкрити загадкове вбивство самотужки.

Цей фільм заснований на іронічному висміюванні канонів класичного англійського детектива і трохи нагадує золоті комедії 60-х. Крім злагодженої та смішної акторської гри, на вас чекають мармурові замки, готелі й шикарні ресторани Монако, а також погоні на Феррарі вулицями Монте-Карло. Гумор хоч трохи примітивний, але, що дивно для сучасності, не вульгарний. Netflix поганих фільмів не знімає. Сюжет побудований таким чином, що як тільки починаєш сумувати, тебе відразу ж затягує вир наступних подій.

«Готель “Гранд Будапешт”»

Тим, хто ще не бачив цей фільм, можна щиро позаздрити. Англо-німецько-американська трагікомедія була знята у 2014 році режисером Уесом Андерсоном у властивій йому стильній і ексцентричній манері. Так, у фільмі багато моментів, від яких глядач не вибухає бурхливим сміхом, але пригоди героїв у вигаданій країні викликають теплу посмішку. На думку кінокритиків, саме ця обставина пояснює той факт, що 86% міжнародної глядацької аудиторії переглянули фільм як мінімум 3 рази.

Вишукане візуальне середовище фільму отримало гран-прі журі Берлінського кінофестивалю «Срібний ведмідь», 4 премії «Оскар», «Золотий глобус» і ще багато інших нагород. «Готель “Гранд Будапешт “» сьогодні перебуває в найпрестижнішому кінорейтингу — IMDb «Top 250».

Однак глядачу подобається не тільки витончена картинка, а й іноді доведений до абсурду гумор. Присутні в сюжеті вбивство, помста і зловісна темна змова дають привід до глибоких емоційних роздумів про любов, дружбу і зраду.

Сподіваємося, що наші «підказки» допоможуть зберегти ваш час на пошуки відповідного кіно для сімейного перегляду для дорослих. А самі фільми принесуть позитивні емоції та гарний настрій в осінні вихідні дні.

15 Листопада / 2019 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *