В очікуванні Зубної феї: 20 способів обміняти зуби на гроші

У 5-7 років у дітей настає дуже важливий період — зміна молочних зубів на корінні. Багато малюків переживають через це, та й не всі зуби випадають швидко і безболісно. Тож допоможіть дитині перетворити зміну зубів на цікаву гру, запропонувавши обміняти зуби у Зубної феї!

Час читання: 7 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Хто така Зубна фея?

Зубна фея — це казковий персонаж, який сподобався малюкам у всьому світі. Вигадав її іспанський письменник Луїс Колом. У далекому XVII столітті він написав казку для сина королеви. У ній мишеня Перес обмінювало зуби маленького принца на монетки.

Ця ідея так сподобалася батькам, що мишеня швидко переінакшили на ще більш казкового героя. Так і з’явилася Зубна фея!

Клуб Щаслива мама инстаграм

Як виглядає і чим займається Зубна фея?

Якщо ваша дитина запитає, що відомо про цю фею, придумайте для неї чарівний образ. Наприклад, це чарівниця з білосніжними крильцями, яка щоночі приносить дітям у всьому світі подарунки.

Вона забирає їхні молочні зуби та залишає під подушкою маленький сюрприз. Важливо, що найбільше їй подобаються здорові, білі зубки, за якими добре доглядали. Так батьки можуть прищепити малюку корисні звички та мотивувати його дотримуватися гігієни рота.

Цікаво по темі: Молочні зуби: правда та міфи

Розкажіть, що Зубна фея має багато роботи, тому можна написати їй листа або залишити записку, поклавши молочний зуб зверху. Коли вона прийде, обов’язково прочитає та залишить подарунок. Ще один варіант, як батькам полегшити «співпрацю» з феєю, — це запропонувати залишати зуби в склянці для чищення зубів або на поличці у ванній.

Також можна заохотити малюка після відвідування стоматолога, якщо видалення зуба було болючим. Але не забудьте разом попросити лікаря залишити зуб для Зубної феї.

Зубна фея

Цікаво на тему: Як вибрати дитяче харчування?

Що приносить Зубна фея?

Звичайно, вона може приносити все, що вважатиме за потрібне: символічну грошову оплату за зуб або солодощі. Але краще не створювати у дитини асоціації, що фея дарує тільки щось дороге. Вона цілком може принести нову зубну щітку, ополіскувач для рота тощо. Вибирайте цікаві подарунки для дітей в обмін на зубки, але не забувайте про користь!

Що приносить Зубна фея

Звичайно, ви можете винагородити дитину і самі, але чому б не підтримати її віру в казку? До того ж вигаданим героєм (чарівницею!) не можна маніпулювати, а батьки часто йдуть на поводі в дітей.

Цікаво по темі: Поради по догляду за зубами малюка

Головна мета легенди про фею — зменшити дискомфорт малюка від випадання зубів. Він знає, що як би йому не було неприємно, натомість він отримає невелике заохочення.

Навіщо потрібна Зубна фея

20 способів обміняти зуби, або як викликати Зубну фею

Щоразу, коли у дитини випадає молочний зуб, ви можете пропонувати різні варіанти його обміну:

  1. Покласти зуб під подушку.
  2. Залишити його на поличці у ванній кімнаті.
  3. Складати зуби в коробочку, щоб потім обміняти комплектом (якщо ви готові дарувати дорожчий подарунок).
  4. Якщо раптом зуб випав і загубився, напишіть листа та залиште на видному місці. Нехай дитина напише, де вона могла його загубити, — Зубна фея обов’язково знайде!
  5. Говорити чарівну фразу щоразу, коли випадає зуб.
  6. Виписувати квитанцію від імені Зубної феї.
  7. Класти дитині солодощі, які вона замовляє до того, як випадає зуб (наприклад, її улюблене печиво).
  8. Створити журнал випадання зубів і заповнювати його для Зубної феї. Придумати винагороду: 1 зуб — шоколадка, 5 зубів — іграшка тощо.
  9. «Зустріти» фею уві сні та замовити подарунок.
  10.  Віддати зуб феї цікавим способом, наприклад, передати через мишку чи домового. Так наші бабусі та дідусі відзначали випадіння першого молочного зуба.
  11.  Якщо зуб випав не вдома, спосіб теж є: можете залишити його під деревом, у якому нібито мешкають феї-подруги. Вони точно передадуть його за адресою!
  12.  Ще можна перекинути зуб через невисокий будинок чи огорожу, щоб його знайшли помічники чарівниці.
  13.  Просто лягти спати та міцно заснути, адже фея не прийде, поки діти не заснуть!
  14.  Вигадати чарівний ритуал. Наприклад, запропонуйте вивчити віршик, щоб швидше викликати Зубну фею.
  15.  Приготувати чарівниці подарунок — не лише зуб, а й малюнок чи поробку. У неї так багато роботи, напевно їй буде приємно отримати презент.
  16.  Почитати казку про Зубну фею або просто дитячу енциклопедію. За посиланням ви знайдете дитячі книги для спільного читання — чудовий спосіб провести вечір з малюком.
  17.  Створити електронну пошту (звичайно ж, її читатимете ви) і писати листи туди. Так малюк зможе розповісти, чого він хоче, і заразом зрозуміти, що Зубна фея йде в ногу з часом. А ще це додаткова мотивація читати та писати без помилок.
  18.  Залишайте сліди чарівниці, наприклад, розсипані блискітки або монетки.
  19.  Влітку можна залишати зуб у склянці біля прочиненого вікна, щоб фея швидше залишила подаруночок і полетіла до інших дітей.
  20.   Коли випадає останній зуб, можна написати цілу казку з дитиною та подякувати Зубній феї за подарунки.

20 способів обміняти зуби, або як викликати Зубну фею

Любите звати Зубну фею чи віддаєте зубки мишкам? Діліться з EVA Blog, як ви допомагаєте дітям обмінювати молочні зуби!

 

Читайте також:

11 Травня / 2022 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

КЩМ знижки