Готуємось до школи: Методика LEGO Education

Сучасні батьки тільки і встигають дивуватись тому, як багато існує на сьогоднішній день методик розвитку дітей. Дійсно, вигадливі творці намагаються створювати найбільш дієві та цікаві малятам методи навчання, і в них це непогано виходить. Сьогодні ознайомимо Вас, любі батьки, із інноваційною методикою підготовки до школи та розвитку у ранньому шкільному віці LEGO Education.

Трошки історії

Ідея створення конструктора LEGO належить столяру і тесляру на ім’я Оле Кіркє Крістіансен. Втративши місце роботи, тяжке фінансове положення в момент економічної кризи змусило його вигадувати, чим заробляти на життя. Тоді йому в голову і прийшла чудова ідея – виготовляти дитячі конструктори. Перші деталі були зроблені у тридцятих роках минулого століття і виглядали як дерев’яні кубики. Та вже приблизно через десять років матеріал був замінений на більш легкий, і деталі конструктора почали виготовляти з пластмаси.

Ця іграшка дуже швидко стала затребуваною, і її популярність не знижується навіть сьогодні. Буквально кожна дитина не замислюючись скаже, що саме LEGO є найулюбленішим та найбажанішим конструктором у будь-якому віці. Що тут казати, існує немало дорослих людей, які із задоволенням купують набори LEGO для своїх малюків, тільки для того, аби мати можливість погратись).

Методика LEGO Education

Невже при допомозі звичайного конструктора можна ще й чомусь навчитись? Так, як це не дивно, але саме ця улюблена мільйонами дітлахів іграшка, має унікальні навчальні властивості.

Методика LEGO Education – це унікальний напрямок розвитку дітей та підготовки їх до школи. Його основна ідея полягає у тому, аби зацікавити малюка, привити інтерес до навчання, зробити процес здобування знань легким та веселим. У цей час, головна мета такого різновиду освіти – виховувати майбутніх «будівельників» та «творців» завтрашнього дня. Навчальні методи LEGO Education допомагають розвивати у дітях ті якості, які дозволять бути успішними не тільки у дитинстві, а й в майбутньому.

Основні складові LEGO освіти

  • Конструювання – метод, що передбачає створення цікавих ідей. Тренує у дітей кмітливість та фантазію, стимулює здатність будувати плани та шукати шляхи вирішення тієї чи іншої задачі.
  • Взаємозв’язок – принцип, заснований на тому, що малюки краще засвоюють матеріал, коли можуть об’єднувати нові і вже зрозумілі старі знання.
  • Розвиток – навчає отримувати задоволення від виконаного завдання. З кожним заняттям рівень завдань підвищується.
  • Рефлексія – усвідомлення того, що було вивчено і зроблено. Навчає малюків словами описувати свій досвід.

Програма LEGO освіти передбачає заняття, пов’язані з математикою, інформатикою, фізикою, робототехнікою. Уроки сприяють розвитку мовлення, а також навчають дітей навичкам самопрезентації. Програма LEGO Education буде однаково цікава та корисна як для хлопчиків, так і для дівчаток, що є особливо важливим.

Результати LEGO Education

По закінченню навчання дитини по системі LEGO, батьки сміливо можуть очікувати на наступні результати:

  • розвивається здатність логічно мислити;
  • з’являється можливість класифікувати та систематизувати отримані знання;
  • з’являється здатність самостійно розмірковувати та приймати рішення.

Можливо, вся ця інформація Вам може здатись занадто заплутаною та складною, однак пам’ятайте, що метод LEGO Education заснований на елементарній грі, яку так полюбляють абсолютно усі дітки. Вибравши таку програму підготовки до школи, у Вас напевне ніколи не виникне проблем із небажанням малюка іти на заняття. Скоріше за все, він навпаки буде очікувати із нетерпінням кожен урок, а що ще може бути більш приємним для батьків?

Віддавати або не віддавати дитину на заняття за методикою LEGO – індивідуальне рішення кожної матусі. Вирішуючи це питання, замисліть ще й над тим, чи хотіли б Ви розвинути у своїй дитині унікальні здібності, які можливо криються десь далеко? Чи бажаєте Ви, аби саме Ваш малюк мав нестандартне та різностороннє мислення і здатність вирішувати будь-які проблеми самостійно?

Тож бажаємо Вам тільки зважених рішень, а Вашим дітям – цікавої та корисної підготовки до школи!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Що означають дитячі малюнки
23 Грудня / 2022 Виховання і розвиток
Як допомогти дитині перестати соромитися
18 Жовтня / 2023 Виховання і розвиток