Перекус на прогулянці: корисні поради та ідеї

Прогулянки надзвичайно важливі для діточок. Чим більше часу вони перебувають на свіжому повітрі, тим здоровішими стають. Малюки набираються сил під час активного дозвілля, але, звичайно, в них з’являється апетит.

Само собою, бігти додому заради тарілки супу не захоче жоден непосида. А часом трапляється, що ви запланували довгу прогулянку, і повертатися додому недоречно. В цих випадках подумати про перекус краще заздалегідь. Тим паче, що існує безліч варіантів поживних, корисних та надзвичайно смачних перекусів.

Що взяти із собою для короткої прогулянки

Навіть якщо вам здається, що малюк добре наївся перед тим, як вийти з дому, а ви прогулюєтеся лише кілька годин, він може зголодніти. Це відбувається тому, що малеча багато бігає, спілкується з однолітками, витрачаючи при цьому купу енергії. Від почуття голоду дитина може засумувати. Винуватцем зміни настрою може стати рівень цукру в крові, який знижується під час активності, тому малюкові стає важко контролювати себе. Таке явище може спостерігатися навіть у дорослих.

В цьому випадку краще мати щось смачненьке та поживне під рукою, аби повернутися додому без істерики, а там вже нагодувати крихітку належним чином. Слід враховувати, що солодкі десерти в такому випадку є не надто вдалим варіантом. Вони викликають різкий скачок цукру та лише частково наситять малечу. Найліпше взяти із собою:

 

  1. Шматочки фруктів, овочів, горішки або улюблені ягоди. Цей варіант перекусу не потребує готування, не зіпсується, поки ви гуляєте, шматочки можна спокійно брати руками.

 

  1. Сухі хлібці або печиво. Ліпше надавати перевагу житнім виробам, до складу яких входить мука із декількох видів злаків. Такі смаколики дуже поживні, містять вітамінний комплекс та багато мікроелементів. Також підійдуть рисові або кукурудзяні хлібці.

 

  1. Кисломолочні вироби. Якщо молоко може зіпсуватися під час прогулянки, особливо влітку, то кефір без цукру та всіляких консервантів або смачний питний йогурт довше зберігаються. При цьому вони мають густу консистенцію, яка чудово сприймається шлунком. Якщо малюк вже встиг звикнути до солодких смаколиків, то спочатку в кефір можна додавати банан або інші фрукти, поступово зменшуючи солодкість напою.

Варіанти для тривалих прогулянок

 

Якщо ви плануєте знаходитися поза домом довгий час, наприклад, подорожуєте за містом, то потрібно приготувати більш суттєвий обід. При цьому краще обирати легкі у приготуванні та дійсно поживні страви, які не будуть потребувати багато столових приладів, а також в процесі їх споживання малюк не дуже забрудниться. Для цього підійдуть:

 

  1. Супи-пюре. Нажаль, не всі дітлахи полюбляють таку їжу, але її дуже зручно готувати та брати із собою. Для цього достатньо спеціального термосу — і питання з перекусом вирішене. Можна готувати картопляні, кабачкові, томатні, морквяні та інші супи-пюре або робити комбінації с декількома компонентами. Якщо в малюка немає алергії, спробуйте додати м’ясо або морепродукти.

 

  1. Пироги. Не потрібно давати крихітці здобні вироби з варенням. Найліпше підійдуть смаколики, зроблені з тонкого шару тіста з фруктовою або овочевою начинкою.

 

  1. Сандвічі. З цими смаколиками завдання значно полегшується, але потрібно обирати корисні інгредієнти. Наприклад, варто використовувати цільнозерновий хліб, уважно підібрану начинку на кшталт м’яса або риби, приготованих вдома, несолоний сир, кілька овочів. Не варто додавати магазинний кетчуп або інші соуси, адже вони містять купу консервантів.

 

Дорогі матусі! Це лише орієнтовний список страв, що підійдуть як перекус під час прогулянки. Не бійтеся експериментувати й робити свої авторські страви. Але пам’ятайте, що усі компоненти мають бути виключно корисними. Звичайно, можна дати малюку шоколадку, аби він не репетував, але це дуже швидко перетвориться на шкідливу для здоров’я звичку. Тому привчайте своїх діточок до корисної їжі змалечку. Будьте здорові та щасливі!

15 Лютого / 2019 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті