День Закоханих для всієї родини: ідеї святкування

День Всіх Закоханих – як же сильно ми чекали на цю подію, будучи юними. Та час минув, багато хто з нас знайшов другу половинку, завів сім’ю, народив діточок. Тепер планування будь-якого свята проходить з урахуванням інтересів кожного члена родини, у тому числі найменших. Чи можна відмітити День Святого Валентина в сімейному колі, та як зберегти ніжну, закохану, страсну атмосферу празника, коли дітки вдома? Давайте спробуємо поміркувати з цього приводу.

День Закоханих – свято для двох! В сімейному розумінні, цей празник для матусі і татуся, які без пам’яті люблять один одного і присвячують друг другу життя. Однак, побутові проблеми та буденні питання здатні легко призвести до того, що чоловік і жінка забувають про свої найтепліші почуття, пірнають з головою в родинні клопоти та турботи про дітей. На щастя, існує така чудова дата, як 14 лютого, яка нагадує закоханим парам про їх відносини та безмежну любов, що дозволила створити осередок суспільства – сім’ю.

Свято в родині

Безсумнівно, мама і тато мають повне право хоча б один день на рік присвятити тільки собі. Багато хто так і робить: діточки відправляються в гості до бабусі, а батьки проводять День Закоханих тільки вдвох. З іншого боку, у святкуванні цієї чудової події в родинному колі є немало переваг. Адже цей день – то прекрасна можливість показати діткам, що таке любов, як готувати подарунки та сюрпризи для коханої людини, як виражати свої почуття. Тож, коли Ви вже вирішили святкувати День Валентина всією родиною, дамо Вам декілька слушних порад.

Цікаво на тему: Ідеї сюрпризів, які можна підготувати за добу до Дня святого Валентина

Створіть святковий інтер’єр

Хто сказав, що прикрашати дім можна тільки на Різдво або Новий Рік? День Всіх Закоханих – це ідеальний привід створити в своїй квартирі справжню казкову обстановку. Авжеж, якщо дітки у Вашій родині лише в планах, займатись прикрашанням домівки навряд чи хто захоче. Інша річ, коли сім’я вже складається більше ніж з двох людей. Тільки уявіть, наскільки цікаво та весело буде Вашим непосидам вирізати разом із Вами сердечка та квіточки, формувати гірлянди і прикрашати ними кімнати!

Зробіть із дитиною валентинку для другої половинки

Листівки, якими заповнені сучасні магазини напередодні 14 лютого, надзвичайно красиві, милі й романтичні. Однак, чи можна вигадати подарунок кращий, аніж той, що виготовлений власними руками, а тим більше, при допомозі малечі? Задумок по створенню валентинок «hand made» існує безліч, і одна з них вже описана в наших попередніх статтях. А може, Ваша фантазія добре працює у цьому напрямку, тож пропонуємо Вам поділитись Вашими власними ідеями у коментарях.

Романтичні мультики для всієї родини

Тема романтичних стосунків присутня в багатьох стрічках 0+, втім, більшість мультфільмів з довгоочікуваним поцілунком призначені для дітей від 6 років. Ось кілька екранізацій, які можна подивитися всією сім’єю:

  1. «ВОЛЛ·І» (2008). Майже безсловесний і дуже емоційний мультик про кохання, дружбу й турботу не лише про оточуючих, а й про всю планету.
  2. «Рапунцель: Заплутана історія» (2010) — мультик за мотивами казки братів Грімм про дівчину з прекрасним чарівним волоссям, яка живе в неволі. Та попереду на неї, звичайно ж, чекають свобода, пригоди та кохання.
  3. «Шрек» (2001) — красива стрічка про любов і подолання стереотипних рамок з добрими, веселими героями та чудовою музикою.
  4. «Попелюшка». Є безліч варіацій цієї романтичної історії: від класичної стрічки, випущеної в 1950 році студією «Дісней», до сучасних інтерпретацій (наприклад, «Попелюшка 2: Мрії збуваються», «Попелюшка 3: Злі чари» та ін.).
  5. «Мадагаскар. Любовна лихоманка» (2011). У цій частині франшизи розповідається про події, що сталися з улюбленими героями десь між 2-ю і 3-ю частинами напередодні Дня всіх закоханих.
  6. «Вперед і вгору» (2009) — ліричний і милий мультик про мрії, щастя та пригоди з зарядом гарного настрою й зворушливим до сліз фіналом.
  7. «Красуня і чудовисько». Як і у випадку з історією про Попелюшку, цей відомий сюжет екранізували неодноразово. Один з останніх ремейків випустили «Дісней» в 2017 році, і він подобається більшості сучасних дітей.

Цікаво на тему: 5 романтичних фільмів для вечірнього перегляду у Валентинів день

Влаштуйте святкову вечерю

Як відрізнити вечерю у День Кохання від звичайної, спитаєте Ви? Зовсім просто, потрібно лише трохи уяви. Наприклад, купити святкові тематичні серветки або скатертину. Чи створити наліпки на стакани та бокали у вигляді сердечок. Якщо у Вашому розпорядженні є трохи більше часу, можна вигадати святкову саморобку або екібану, і поставити її в центрі стола. Салат, канапки чи торт у формі серця – виробляйте будь-що, аби тільки воно нагадувало всім про те, що існує таке тепле і чудове почуття, як любов!

Змайструйте коробочку відвертих спогадів та признань

Для такої ідеї підійде абсолютно будь-яка ємність, наприклад, коробка з-під взуття. Заздалегідь придайте їй святкового вигляду – нехай дітлахи Вам у цьому допоможуть. Розкажіть всім членам родини, що в неї можна складати різні записки із цікавими історіями, признаннями в коханні чи навіть конвертики із маленькими подаруночками. Ввечері, по закінченню святкової вечері, відкрийте коробочку та ретельно ознайомтесь із її вмістом: прочитайте листівки, згадайте романтичні випадки життя та отримайте презенти. Таке проведення часу гарантовано залишить лише приємні враження про День Святого Валентина, особливо у малюків.

Цікаво на тему: Чуттєвий образ до Дня всіх закоханих

Не забудьте про подарунки для дітей

В якості сюрпризу не обов’язково має виступати щось велике та коштовне. Головне – це знак уваги, адже інколи навіть найменша дрібничка може вказувати на величезні почуття. Нехай Ваші дітки знають та розуміють, що у світі існує таке безмежне почуття, як кохання, котре є основою та незамінною складовою щасливого життя!

Сподіваємось, нам вдалось Вас переконати в тому, що День Валентина можна незабутньо відсвяткувати і в родинному колі. Бажаємо, аби у Ваші сім’ї завжди були присутні любов та взаєморозуміння!

Кохайте і будьте коханими!

11 Лютого / 2020 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *