Книги для детей про насекомых — учимся быть внимательными к слабым

Зазвичай малюки не бояться комах. Метелики, гусениці, бабки та коники викликають у дитини непідробний інтерес. Психологи радять використовувати цю дитячу особливість, щоб виховати чуйне ставлення до слабших.

На прогулянці запропонуйте дитині врятувати муху з павутиння або прибрати перешкоду з мурашиної стежки. Ознайомити малюка зі світом комах і навчити його бути уважними до тих, хто слабший за нього, допоможуть і такі книги.

«Хто прийшов потім?»

Інтерактивна книга-іграшка від відомого автора дитячих книжок, викладача малювання Антона Пуатьє призначена для дітей від 2 до 5 років. Але, судячи з відгуків мам, навіть однорічні діти з першого погляду закохуються в її героїв.

Основне завдання книги — розвиток світогляду, пам’яті, уваги, логіки. Дитині, яка вже знає, як виглядають і називаються тварини, треба відгадати, хто буде зображений на наступній сторінці. Тому перш ніж читати, познайомте малюка з героями цієї історії. Усі вони намальовані на задньому розвороті. Під час читання розповідайте дитині, де водяться звірі та комахи, рахуйте їх, порівнюйте кольори та форму, обговорюйте емоції. Наприклад, що налякало маленького слона або чому бджола хоче спати?

«Усі шукають Леді Коко»

Цей віммельбух від молодого ілюстратора, викладача Кембриджської школи мистецтв Катерини Манолессу призначений для дітей від 3 років. Це детективна історія в картинках. Малюкам разом з зайчиком Маргариткою треба знайти її улюблене сонечко на ім’я Леді Коко, яке загубилося у великому казковому місті. Допомагати в пошуках буде досвідчений детектив — ящір Базилік.

Але це не єдине завдання в книзі. З розвитком сюжету в героїв будуть виникати й інші прохання, які розвивають уважність, пам’ять і навички рахунку. Наприклад, знайти 5 сірих мишок, носорога, що стоїть на голові, або сплячого кролика. Молодші школярі можуть також вигадувати свої детективні сюжети.

Читайте також: «Як провести осінь, щоб вона запам’яталася».

«Музей живих комах»

Цю роботу члена французького Бюро захисту комах і середовища їх проживання Франсуа Лассера часто називають книгою-музеєм, що оспівує урочистість життя. Дивовижні акварельні ілюстрації, а також чітко вивірена інформація про комах буде цікава дітям від 5 років.

Кожен розворот книги — це окремий зал у музеї, в якому можна дізнатися про властивості комах. Чому водомірки не тонуть? Які фігури виписують у польоті звичайні мухи? Чи потрібно побоюватися джмелів? На ці та ще безліч інших питань можна знайти відповіді в цьому подарунковому віммельбусі.

«Створіння великі та маленькі»

Це атлас з постерами-розмальовками від американського дизайнера-ілюстратора Люсі Енгельман. На звороті кожної сторінки є опис, що допомагає відтворити реальні зображення 270 звірів, риб, птахів і комах, у тому числі — 16 видів метеликів, які мешкають у різних частинах світу.

Якість паперу та конструкція книги така, що за бажанням розфарбованими постерами можна прикрасити стіни квартири, а обкладинка слугуватиме текою для решти робіт. Атлас призначений для дітей молодшого шкільного віку та старше, адже в ньому є багато дрібних деталей для розмальовування. Судячи з відгуків, між батьками та дітьми часто виникає суперництво за право розфарбувати наступного героя розмальовки.

«Живий світ під мікроскопом»

Цей віммельбух покаже дитині все розмаїття світу мікроскопічних істот, яких складно помітити неозброєним оком. У книзі розповідається про 10 місць проживання мікроорганізмів. Кожен «герой» описаний доступно, але з науковою точністю. Наприкінці книги є словник термінів, які можуть бути незнайомі дітям.

Малюкам розглядати ілюстрації та читати описи, створені французами Елен Ражкак і Дамьєном Лаверданом, ще рано. Мікроскопія буде цікавою для дітей старше 7 років.

«Чи може жираф облизати власні вуха?»

Дитина замучила чомучками? Тоді ця книга буде вам на часі. Молода мандрівниця Матильда Мастерс і талановита художниця Луїза Пердью створили дитячу енциклопедію, в якій зібрані 320 незвичайних фактів про все на світі та більше сотні відповідей на найнесподіваніші дитячі запитання.

Енциклопедія буде зрозуміла дитині з 6 років. Причому відірвати її від читання буде досить складно. Відомості про комах змусять округлити очі навіть дорослих, а ілюстрації покращать настрій і викличуть посмішку.

Читайте також: «Як організувати дозвілля першокласника».

«Жива природа. За містом»

Ця книга допоможе дізнатися цікаві факти про рослини, тварин і комах, у тому числі — тих, які живуть поблизу вашого міста. У виданні є сторінки зі спеціальними клапанами. У них заховані відповіді на загадки, які треба відгадати дитині, застосовуючи логічне мислення та пам’ять.

Книга написана доступною мовою. Питання, пояснення, факти будуть цікаві та викличуть бажання поїхати на природу навіть у малюків. Цю книжку із загадками можна купувати дітям від 4 років.

«Пластилінова лабораторія Чевостика»

Унікальне багатотомне видання, придумане Людмилою Сеньшовою та Ольгою Чтак, дозволяє знайти відповіді на 1000 дитячих «чому?». Ці книги сприяють розвитку уяви, посидючості, терпіння та навіть дрібної моторики рук.

Кожен том — це 40 майстер-класів із ліплення. Купуючи ці посібники, варто відразу придбати пластилін, скребки, лопатки та кольоровий папір. Зрозуміти, чи вже час давати таку книжку своїй дитині, допоможе огляд лабораторії Чевостика.

Всі ці книги допоможуть не тільки дізнатися цікаві факти про світ комах і відповісти на безліч дитячих питань. Вони навчать малюка бути уважним до тих, хто слабший за нього, і завжди надавати посильну допомогу.

Фото: www.ozon.ru

12 Вересня / 2019 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність