Вчення – світ: Безкоштовні онлайн-курси для підлітків

Сучасний світ як ніколи відповідає виразу «Хто володіє інформацією, той володіє світом», тому якісна освіта — запорука майбутнього успіху в житті. Сьогодні кожна людина повинна вміти самостійно працювати з інформацією та займатись самоосвітою. А стрімкий розвиток технологій надає нам все більше можливостей, котрими не можна не скористатися! У новій статті пропонуємо кілька освітніх курсів з надзвичайно цікавим і корисним контентом для дітей та дорослих.

Курси від Prometheus

Навчайтесь онлайн за відеолекціями найкращих викладачів України! Prometheus — громадський проект відкритих онлайн-лекцій, які проводять викладачі провідних ВНЗ України. Долучитися до курсів можуть безкоштовно всі охочі — як діти, так і дорослі. Сьогодні платформа Prometheus пропонує кілька циклів курсів, серед яких:

  • підготовка до ЗНО;
  • аналіз даних;
  • громадянська освіта;
  • підприємництво.

Для навчання підлітків платформа пропонує наступні курси.

«Вибрані питання європейської історії»

Мета курсу — критичне осмислення переходу від традиційного до модерного світу: зміни, що відбулися і відбуваються в сім’ї, поколінні, місті, нації та їхнє відображення у сучасному житті. Навчання триває 10 тижнів та займає біля 6–8 годин щотижня.

Цикл курсів з підготовки до ЗНО

До циклу входять підготовчі курси з математики, історії України та української мови й літератури. За їхньою допомогою ви зможете закріпити знання, набуті під час навчання в школі та підготуватися до успішної здачі зовнішнього незалежного оцінювання.

«Алгоритми й проекти Scratch»

Ще один курс, що допоможе усього за 12 годин отримати базові знання з програмування. Він складається з цікавих коротких відео, інтерактивних завдань та проектів. А для того, щоб викласти матеріал в простій та доступній формі, викладач запросила до його створення старшокласників, які чудово знають як це — опановувати програмування вперше.

«Наука повсякденного мислення»

Здатність до критичного мислення — одна з базових навичок людини майбутнього. Цей курс протягом 13 тижнів допоможе вам розібратись у психології повсякденного мислення:

  • з яких причин люди часто вірять у неправдоподібні речі;
  • як формуються й змінюються наші погляди;
  • як очікування впливають на судження;
  • як прийняти розсудливе рішення.

Після проходження курсу ви умітимете відрізняти вигадки від фактів, цінувати факти більше ніж свій досвід, мислити незалежно й аналітично.

«Основи інформаційної безпеки»

Сучасне життя з його стрімким розвитком інформаційних технологій створює нові загрози. І щоб не потрапити в халепу, необхідно володіти базовими знаннями з основ інформаційної безпеки, котрі, на жаль, не викладаються ані в школах, ані в університетах. Тож саме з метою навчання правилам поводження з персональною інформацією і було створено цей курс тривалістю 6 тижнів.

Курси фонду Brainbasket

Навчання програмуванню для дітей та дорослих! Фонд Brainbasket було засновано у квітні 2014 р. з метою розвитку ІТ освіти серед звичайних громадян. Інформаційні технології вже сьогодні є однією з найбільших галузей в українській економіці, і вона розвиватиметься й надалі не лише в нашій країні, але і в цілому світі.

Організатори вважають, що ІТ — це грамота ХХІ ст., а знання з цієї галузі такі ж необхідні, як читання й письмо. Навчившись кодувати, ми вчимося думати структурно, системно, логічно, і насправді це не настільки складно, як багато хто вважає.

Саме тому було започатковано програми Brainbasket для дітей та дорослих. Серед проектів фонду — Technology Nation Kids (програмування для дітей), а також IT Moms (програмування для матусь, що перебувають у декретній відпустці). На сайті ви також знайдете перелік цікавих програм для дітей, які допоможуть легко в цікавій формі опанувати знання з ІТ галузі.

Особливістю курсів від Brainbasket є поєднання самостійної роботи вдома із зустрічами та консультаціями менторів, котрі допоможуть вам та дитині знайти відповіді на складні питання. Тож якщо ваша дитина має гарні оцінки з математики та англійської, обов’язково скористайтеся чудовою нагодою безкоштовно навчитися програмуванню!

Сучасна освіта різко відрізняється від тієї, за якою навчались ми. Разом з розвитком нових технологій змінюється і суспільство, і система освіти. Тож перед сьогоднішніми школярами стоїть чималий виклик: вони мають не просто володіти інформацією, а й навчитись ефективно використовувати її, уміти займатись самоосвітою та володіти цілою низкою компетентностей від загальнокультурних до економічних. І поки в суспільстві не вщухають дискусії з приводу освітньої реформи, нашим дітям потрібно вчитися вже сьогодні, щоб бути готовими до майбутніх викликів, що постануть перед ними в дорослому житті. Тож скористайтеся можливістю безкоштовно опанувати нові корисні знання!

6 Грудня / 2017 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

КЩМ знижки